Шефката на митническото бюро в Севлиево е арестувана за участие в престъпна група, съобщиха от Специализираната прокуратура.

До момента е установено, че се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на фирма, собственост на сина ѝ.

Отделно от това са събрани доказателства, че шефката на бюрото в Севлиево е помогнала на мъж, който държал в дома си акцизни стоки без бандерол, за да избегне наказателно преследване, като го е предупредила за предстояща проверка от митницата.

Шефката на митницата в Севлиево ще бъде обвинена в престъпление по служба, тъй като е превишавала властта си, за да набави имотна облага за сина си.

Задържани до момента са и тримата, уличени в престъпна дейност, като от прокуратурата поясниха, че се събират доказателства и за други замесени.

 

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Обобщение
Обобщение
09 юли 2019 9:11
Гост

Какво научихме за българските правосъдни и правоохранителни институции за последния месец – прокурори бият жени, съдии се занимават с лихварство, полицаи задушават арестанти до смърт, митничари се занимават с контрабанда. С това обобщение ви пожелавам приятно лято в Гърция.

Срам
Срам
08 юли 2019 18:52
Гост

И за тази се подразбира, че след като е на този пост, трябва да брани интересите на държавата, или каквото там е останало от нея от лешоядите.

Анонимен
Анонимен
08 юли 2019 18:44
Гост

За мен свестните родители трябва да възпитават децата си да не участват в престъпления, а не да им помагат да ги правят.

Поет
Поет
08 юли 2019 18:45
Гост

О, времена, о нрави!