Шестимата служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация “ (бивша ДАИ) в Благоевград, които бяха задържани и обвинени в получаване на подкупи, останаха за постоянно в ареста.

Това определи Апелативният специализиран наказателен съд, който отказа да наложи по-леки мерки за неотклонение на обвиняемите Димитър Туджаров, Никола Панов, Петър Денишев, Евтим Гоцев, Георги Глинджурски и Димитър Занков. Съдиите прецениха, че на този етап от разследването са събрани достатъчно доказателства по обвинението срещу шестимата за участие в престъпна група, която е искала и получавала подкупи от транспортни фирми.

По време на съдебното заседание днес в съдебната зала припадна 47-годишният Евтим Гоцев, който получи сърдечна криза и беше откаран с линейка. Въпреки състоянието му и твърдението на защитата, че получава трети пристъп, откакто е задържан, съдът не намери основания за промяна на мярката за неотклонение на Гоцев и той ще бъде върнат в ареста, когато бъде стабилизиран.

Преди две седмици бяха арестувани общо 10 служители в Благоевград при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Според разследващите, фирми са плащали между 300 и 600 евро, за да не им бъдат налагани санкции за тежки нарушения, като били и предупреждавани за предстоящи проверки. Инспекторите пък вписвали само дребни нарушения и в края на работния ден отчитали и разделяли получените подкупи. Схемата била засечена още през ноември м.г., като над 30 фирми плащали на служителите на агенцията.

На първа инстанция четирима от обвиняемите бяха пуснати под парична гаранция от 5000 лева. Сред освободените от ареста бяха съпругът на спецпрокурорка, както и инспекторът, който има семейни взаимоотношения със служител на Министерството на транспорта.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Минувач
Минувач
08 май 2018 15:08
Гост

Само така: показност при акциите, арести за престъпниците. Крайно време е в тази държава нещата да потръгнат.

4avdar
4avdar
08 май 2018 15:07
Гост

Аз съм ЗА правосъдието. Но при тези заплати, които получават в ДАИ, честно казано не мога да ги съдя.

5-ко
5-ко
08 май 2018 15:05
Гост

Солени ще им излязат подкупите.

Anonimen
Anonimen
08 май 2018 15:04
Гост

Spravedlivo reshenie