Четирима души от компанията за управление на дигитални активи „Нексо“ (Nexo) са обвинени в участие, а един и като ръководител, на организирана престъпна група, която се е занимавала с пране на пари, данъчни престъпления и компютърни измами и е извършвала банкова дейност без лиценз. На двама са наложени гаранции от по 1 000 000 лв., а други двама се издирват, независимо че и на четиримата е наложена забрана за напускане на страната. Престъпленията са извършвани от 2018 г. насам в България, Великобритания, Швейцария и на Каймановите острови. Това обяви на пресконференция днес зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов.

Вчера беше проведена мащабна операция у нас като бяха претърсени офиси на дружеството, за чиито основатели се сочат Антони Тренчев (бивш депутат от Реформаторския блок), Калин Методиев и Коста Кънчев. Сарафов отказа да съобщи имената на обвинените.

Претърсени са и жилищни домове, иззети са магнитни носители на информация, компютри, пари и криптоактиви.

Сарафов допълни, че са разпитани над 20 свидетели, някои от които анонимно. Част от свидетелите са изразили опасения за своята сигурност и те ще бъдат включени в програмата за защита на свидетели.

Един от свидетелите е разказал, че преди около 6 месеца се е провела среща при бивш финансов министър с фирми, които се занимават с дигитални активи, на която е било обсъдено дали има възможност през системата на БОРИКА да се извършват разплащания с криптовалута. Името на министъра беше спестено, но преди шест месеца на този пост беше Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

Шефът на киберотдела в НСлС Светослав Василев обясни и каква е била схемата на работа на дружеството.

През юни 2018 г. у нас е била регистрирана фирмата „Ен Ди Ес“ ЕООД, която на свой ред ръководи цялата дейност на групата компании Nexo. Същата фирма е 100% собственик на Nexo AG, регистрирана в Швейцария. До момента чрез тази платформа са извършени над 4 270 900 транзакции с криптовалута. „Това не са вътрешни транзакции в системата на Nexo, а от външни адреси към дружеството и обратно. Общата стойност е за над 94 млрд. долара“, каза Василев.

Установено е, че част от транзакциите са към лице, за което е установено, че се занимава с терористична дейност. Става дума за Мухмад Мохамед Махмут Айеш, член на палестинска терористична групировка.

Василев обясни още, че други транзакции са били към маркети в тъмния интернет, към адреси за откуп, за изнудване, адреси към криптоборси, в които участват финтек компании, които се разследват за инвестиционни измами, към хора, които са резиденти на Руската федерация, независимо че има забрана да се търгува с такива заради войната в Украйна.

Установени са и опити за манипулиране на пазари с криптовалути.

Борислав Сарафов заяви, че четиримата обвиняеми разполагат със значителни средства и заради това гаранциите са големи. По отношение на двамата липсващи обвиняеми, шефът на НСлС заяви, че по данни на граничните власти те не са напускали страната, но разследващите разполагат с информация, че не са в България. Той допълни, че четиримата имат имоти в Дубай и на Бахамските острови, притежавали и яхти.

В някои от претърсените домове са открити 35 картини на известни майстори като Салвадор Дали, Пикасо и Матис, каза на свой ред говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя допълни, че произведенията са предадени на Националната художествена галерия за оценка, назначени са данъчни ревизии, предстои и международен одит на компаниите.

Разследването, което е започнало през септември м.г. със съдействието на Великобритания и САЩ, продължава и Милева го оприличи на това за източването на КТБ.

Тежката роля на НСлС е да бъде авангард срещу извършителите на подобни деяния“, каза Сарафов.

А главният прокурор Иван Гешев заяви: „Това е пример за добро сътрудничество с нашите евроатлантически партньори. Този случай е доста сложен. Той е уникален за България и един от малкото такива в световен мащаб. Мога да съм сигурен, че още по-голяма работа предстои в бъдеще. Надяваме се България да е в световните новини с това, с което можем да се гордеем – млади хора, IT специалисти, а не с негативни новини, но затова пък сме готови да се изправим пред предизвикателствата“.

77
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
река Лена намира се в Руска федерация
река Лена намира се в Руска федерация
16 януари 2023 14:55
Гост

Самият Христо си призна по Панорама в събота и каза, че ще носят щети. Беше доста омърлушени гузен. Нещата са си истЕнски, както казваше Кирето. нека видим как ще мине разследването. А приказките на такива пенкилери като Нестимир са елементарни. Уж тук сме юристи и всички знаем , а какво е защитна теза и тактика. май няма някой да си е признал такова нещо в България досега . Всички се оправдават с „политическа поръчка“. Само трябва да разберем кой я изпълнява и кой я поръчва, защото прокуратурата е работил СЪВМЕСТНО с МВР, ДАНС, Разузнаване, а те все са със сменени… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 януари 2023 9:39
Гост

Разбулва се митът, че високоинтелигентните, с престижно образоватие, млади и амбициозни българи ще ни „оправят“. В крайна сметка се оказва, че зад лъскавата фасада на голяма част от тях има единствено незоконни парични схеми, алчност и стремеж за бързо свръх забогатяване!!!

Анонимен
Анонимен
16 януари 2023 10:17
Гост

И суджуци има, и кюлчета, и джуджета. Само дето не са високообразовани и интелигентни, а прости неандерталци с джипки.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2023 10:27
Гост

Прав си за суджуците, кюлчетата и джуджетата…, но като че ли те са още в детската градина в сравнение с международните аферисти.

Адвокат
Адвокат
15 януари 2023 21:40
Гост

„Отвън- като лъснати с парафин ябълки.Отвътре- само смрад и гнилоч“
Доста точно описание на умните и красивите. Бих добавил- и най- перфидния начин на корупция е тяхно дело

Анонимен
Анонимен
15 януари 2023 23:06
Гост

В списъка Магнитски са Свинята и другите приятели на Тиквата. Останалото са опорни точки на лайнометите на Пеевски.

Троловете на Тиквата млъкнаха
Троловете на Тиквата млъкнаха
15 януари 2023 21:11
Гост

Бащата на основателя на Nexo е агент “Петров” на ДС и ортак на Бойко Борисов

https://bivol.bg/nexo-trenchev-ds-borisov.html

Анонимен
Анонимен
15 януари 2023 21:17
Гост

ХААХАХахх, то и Дремджиев е агент Богдан от 6-то, ама сега се вири за най-големия демократ и безспорно е най-големия „стожер на обективната журналистика“ в България. Я кажете какво обвинение ще му повдигнете, какво престъпление е извършил бащата на Тренков?!?! Това пак са неща в сферата на предположенията и догадките, ама тоз, ама оня, това може да си го прокламирате на някой форум на ДБ там ще ви пляскат и радват, може и да е платен от NEXO, те обичат да им дават пари на Продай! Да не говорим за други „агенти“, които сега са най-големите демократични стожери – Ивайло,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 януари 2023 14:06
Гост

Каква ли още „почтеност“ и „промяна“ ни очаква! И тия били маскари! Ама много рано се усмърдяха! Айде и на тях ДОВИЖДАНЕ!

Ivaylo Radulov
Ivaylo Radulov
15 януари 2023 11:12
Гост

Чета какви ги каканижат политиканите , техните подсигуряващи ги /психолЪзи , социолЪзи , политоЛъзи , психопати и случайни техни симпатизанти/ и… се спуквам от СМэХ , въпреки , че ми е тъжно от онова което творят… А пък партийния тролинг е толкова пошъл , че се питам, това да не са съвецките тролове от Ленинград / пардон Питер/ бе човек , или техните ученици и чираци?! Един големец от квази_демократите иска да ни убеди , че чак сега се заговорило за престъпните деяния на НЕКСО , защото се целяло да не бъде даден 3-тия мандат на тяхната групировка?! Друг опитва… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 януари 2023 11:39
Гост

Никой не е споменавал нищо за политическа атака, никой не ги е търсил, а те изливат плява от ТВ–то за атака на прокуратурата, заради новия законопроект, този законопроект, като отиде в КС съдиите ще се попилеят да се смеят, абсолютна подигравка с Конституция, със законодателна техника, двусмислени, неясни, дискриминационни норми, а това е законодателство на най-високо ниво. Реват все за Венецианската комисия, чакай малко това е един консултативен орган, нищо повече, дай щот той е казал, че одобрява, ние да нарушаваме конституционни норми и всякакви такива. И накрая моите любими НПО–та и медии естествено са бурна защита, отечествени фронтове и… Покажи целия коментар »

КриптогешеВтари
КриптогешеВтари
14 януари 2023 20:46
Гост

comment image

Анонимен
Анонимен
14 януари 2023 20:29
Гост

Да. Като ги чета тия от Клуб Z как са се наперили ми става ясно, че работата с НЕКСО е много сериозна. Много по американски сериозна. Казвайте довиждане на тези момчета от ПП и ДБ докато е време, че после ще е късно. Приключиха играта. Бягайте бързо!

Съдия
Съдия
14 януари 2023 18:02
Гост

Забавно е как претенциозното простолюдие на ДБ е с опорна точка- няма да ни хванат, защото нищо не разбират от крипто!

Съдия с каскет
Съдия с каскет
15 януари 2023 21:13
Гост

Опорната точка е – щом Каскетното ведомство са дали пресконференция, значи престъплението е доказано.

Гошо
Гошо
14 януари 2023 16:26
Гост

Американците и британците им казаха на нашите ашлаци да ги изгорят, за да спрат руските пари, а нашите служби в случая не са нищо повече от една маша.

АнонименТоп-адвокат № 1,2 и 3
АнонименТоп-адвокат № 1,2 и 3
14 януари 2023 15:28
Гост

Няма оправдание за такива пирамиди, но – в крайна сметка са ги усетили, похвално е да се пресече навреме този порок, учудващото е – че периодично хващат подобни неща и – пак има схеми, явно е трудно да работиш честно нещо.

Но пък – със сигурност ще има съдебни процедури, сега това е доста сериозно като обвинение, даже и тероризъм има, откупи, страхотии.

Съдия
Съдия
14 януари 2023 15:11
Гост

Търся красиви, млади момичета да направят дарение от по някоя и друга хилядарка в моя полза. Срещу това обещавам бърза и безболезнена съдЕБНА реформа, само да ми посочат какво трябва да се закрие. Ще ги чакам в джипа на Бобоков, вляво от сградата на парламента е паркиран.Почтен човек съм и борец за правата на подсъдимите

Друг съдия от ПИК
Друг съдия от ПИК
15 януари 2023 21:15
Гост

Шиши каза двоен надник на коментар, за съдии троен. Опорните точки са в ПИК, ДРИС и останалите кафяви медии на шефа! Дерзайте!

Съдия
Съдия
15 януари 2023 21:31
Гост

Не ми трябват пари, ненавиждам безплатно лицемерните либерали от ДБ и техните подлоги от ССБ. Виждам ежедневно опитите им да влияят с политическата си пропаганда върху редовите съдии.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2023 10:15
Гост

Чолаков и останалите съдии на мафията мразят ССБ, защото мътят водата на „шефовете“ им, това го знаем.

съдия СРС
съдия СРС
16 януари 2023 10:26
Гост

Глупости, като гледам ССБ как е замътило водата на Чолаков..човека със сигурност пълен мандат ще си изкара, а ССБ един техен човек няма да могат да вкарат в Съдийска колегия. И дори не съзнават защо съдийската общност не гласува за тях.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2023 19:28
Гост

Размътен ни е мозъка!

Дежурен трол
Дежурен трол
14 януари 2023 14:01
Гост

Колеги, тролчетата на Прокопиев и някакви прости юристи се опитват да ни убедят, че компоти не могат да се хакват! Ако сайта преПравен свят не го бяха закрили съм сигурен, че щеше да потвърди, че може! Шиши каза двоен надник на коментар, опорните точки са в ПИК, ДРИС и останалите кафяви медии на шефа! Дерзайте!

Мина
Мина
14 януари 2023 14:12
Гост

Те наистина не могат компютри от компоти да различат, но явно им плащат да драскат глупости.

Hi-tec kasket & tikva
Hi-tec kasket & tikva
14 януари 2023 14:19
Гост

Доживях да видя троловете на неандерталците с каскета и с джипката от Банкя да разкриват престъпления от областта на криптото!

Анонимен
Анонимен
14 януари 2023 13:53
Гост

Ама тролчетата на Прокопиев се активираха! Дръжте го за брадата Настимирчо, докато взима пари от НЕКСО, а вие подсмърчайте от страни. И нека пак Гешев да ви е виновен.

Ентелегентен йорист от ГЕРБ
Ентелегентен йорист от ГЕРБ
14 януари 2023 13:35
Гост

Не го разбираме какво е туй, обаче със сигурност е нещо престъпно! Нищо общо с напълно законни практики, свързани с 8 джуджета, златни кюлчета в чекмеджета, обръчи от фирми и прочие напълно нормални за ЕС явления.

Анонимен
Анонимен
14 януари 2023 13:42
Гост

Това им е работата на троловете на ОПГ „Каскет и Тиква“ – не да разбират, а да разпространяват опорни точки от лайнометните „медии“ на Дебелян Пеевски.

Тъп, по-тъп, каскет върху тиквата
Тъп, по-тъп, каскет върху тиквата
14 януари 2023 13:34
Гост

След като Жени Пръскачката разкри опит за държавен преврат чрез хакване на поливната система пред НС, не се съмнявам, че кака Сийка ще разкрие това невероятно престъпление, нищо че понятие си няма от материята!

Тъп, по-тъп, каскет върху тиквата
Тъп, по-тъп, каскет върху тиквата
14 януари 2023 13:33
Гост

Помните ли скандала с „ТАД Груп“? Същите тези малоумници с каскети тогава дадоха шумна пресконференция, след което Съда за специализирани поръчки на мафията задържа под стража собственика на фирмата за почти година, след което тихомълком беше пуснат, а делото прекратено. Разбиха един успешен бизнес, който не искаше да се отчита на чекмеджето в Банкя, а след това ЕСПЧ и т.н. Сега ще е почти същото, с тази разлика, че няма да има незаконно задържане и после всички ние да плащаме от нашия джоб заради идиотщините на ОПГ „Каскет и Тиква“.

Съдия
Съдия
14 януари 2023 13:21
Гост

Търся красиви, млади момичета да направят дарение от по някоя и друга хилядарка в моя полза. Срещу това обещавам бърза и безболезнена съдЕБНА реформа, само да ми посочат какво трябва да се закрие. Ще ги чакам в джипа на Бобоков, вляво от сградата на парламента е паркиран.Почтен човек съм и борец за правата на подсъдимите лица!

Емо
Емо
14 януари 2023 10:49
Гост

Явно в българия издирваните няма имена. Те просто се издирват. Да притежават картини престъпление ли е?
Терористът се е регистрирал с документи и с името, под което го издирват, нали?
Където има участие на прокуратура, НАП, ДАНС и подобни, това е бухалката на „законната“ саморазправа на ГЕРБ мафията.

Прокурор
Прокурор
14 януари 2023 12:25
Гост

Ако няма виновен за Нексо пишете го на гърба на Специализирания съд. Може да добавите и намеса на Путин, както и ССБ да пусне една декларацийка за нарушени права на свободния бизнес! Все пак оправдайте парите за съдебна реформа- 20 хилядниците на ДБ са повече от 4 хилядниците от изказванията на Лена

Трол с каскет
Трол с каскет
14 януари 2023 13:44
Гост

ПОРЪЧКОратурата не знае за компоти ли става дума или за компютри, обаче дава шумни пресконференции. ПРИКРИВАтурата обаче стриктно си върши работата, изразяваща се в протекция на всевъзможни престъпления – от рекет за суджуци до копупция за милиарди.

река Лена намира се в Руска федерация
река Лена намира се в Руска федерация
16 януари 2023 14:37
Гост

Да престъпление, ако са придобити с пари от престъпна дейност, за каквато са разследвани в САЩ и ВБ. И даже подлежат на конфискация.

Анонимен
Анонимен
14 януари 2023 9:54
Гост

Много ме кефят, никой не ги е обвинил още, но те почват кал и каскети, глупости на търкалета, това са си чисто политически атаки срещу прокуратурата, това го правиха и срещу съда за кап. Андреево, там пак съда беше виновен, КС беше виновен, защото им обявява решенията за противоконституционно, когато онзи смешен арест брутална подигравка за наказателния процес беше извършен също пак прокуратурата виновна, съда виновен. Чудно, ако бяха образували ДП за декларацията с невярно съдържание, тогава щяха да линчуват пак прокуратурата, че изпълнява политически поръчки. Реват за правова държава, а самите те не зачитат нищо, а законопроекта им е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 януари 2023 9:17
Гост

Гледам го Настимирчо по телевизора: имало финансова пирамида НЕКСО и виновен за това бил Гешев. Обяснява се като ученичка. Голяма работа е измамника ! Такива като него колкото повече се явяват по телевизора, толкова по- лошо ще става с ПР- тата! Уникален шарлатанин, шмекер и измамник!

Анонимен
Анонимен
14 януари 2023 9:31
Гост

Чиста проба измамник! Повлякъл ги е надолу и няма спиране! Ще гледам с интерес вторите ИТН на предстоящите избори. Сега май и американците ще са им виновни. Изгоря този младеж, изгоря и Промяната, но преди това ще го изгонят като мръсно коте. Както му се е случвало много пъти преди.

Анонимен
Анонимен
14 януари 2023 9:10
Гост

Ристьо, Ристьо пак се изложи! Това ДС и ДБ са едно и също нещо – ченгета и мафиоти. Сигурно затова от сутрин до вечер търсят пачките и кюлчетата по снимки, да ги приберат, защото така са свикнали – на дарения! Май ще има ДОВИЖДАНЕ на изборите, дано!

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 23:27
Гост

Петък, 13-ти. Кофти ден за Промяната и ДБ.

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 23:15
Гост

Ама тия от НЕКСО давали пари и на Христо Иванов? Айдеееее, ресто! Пак Гешев е виновен!

Дали
Дали
13 януари 2023 22:30
Гост

Дали троловете, свинските медии и прокуратурата ще обърнат внимание на информацията, налична в интернет, че собственик на свързаните с Нексо Хелпкарма и Кредисимо е Ради „Братовчеда“? А последният е поставено лице на …..

Криптоплащанията
Криптоплащанията
13 януари 2023 21:53
Гост

Интервю на заместник министър-председателя и министър на финансите Асен Василев за Bloomberg TV Bulgaria, „Светът е бизнес“, 26.01.2022 г., около 12-та минута:

„Правителството обсъжда механизъм за криптоплащания“

https://www.minfin.bg/bg/videos/195

Анонимен
Анонимен
14 януари 2023 13:55
Гост

Абсолютен престъпник! Всички знаят, че нормалните практики в ЕС изискват плащанията да са или милиони в чували, или под формата на кюлчета за чекмедже, в краен случай суджуци!

Нищо ново от свинарника!
Нищо ново от свинарника!
13 януари 2023 21:23
Гост

Тъпи каскети! Сами показвате, че и сега става въпрос за поредната ви плитка, милиционерска комбинация за саморазправа и очерняне на политическите опоненти на господарите ви! Много ви липсва спец. бухалковата простотия и напомняте какви сте всъщност и на кого сте слуги!

Троловете
Троловете
13 януари 2023 21:16
Гост

Тролчетата яко са нагазили сайта. Няма ли елементарна памет в журналистите, за да не попитат днес Сарафов същата ли е увереността му в доказаността на твърденията, като от онази пресконференция, в която разгръщаха бюлетините от Костинброд заедно с Роман Василев или пък онази, в която показваха подправеното тефтерче на Златанов, където ДП беше направено на 10? А тролчетата имат ли мозък да кажат, след като хора, които са били обвиняеми и подсъдими /Росен Желязков, Даниел Митов и др./ в един момент са оправдани и в момента са народни представители. Какъв е проблемът неосъждани и необвинени хора да са правили дарения,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 23:16
Гост

Ама НЕКСО на кой са давали пари?

Дарения
Дарения
13 януари 2023 20:39
Гост

Дарителките на Демократична България от Nexo…
Къде сте вие, къде са те?
Имате ли красиви млади момичета край вас, които са готови да инвестират всяка по 20 000 лева, за да може вашата свежа партия да пребори мафията?
Имате ли в офиса си секретарка, готова да ви дари 20 000 лева за партийни нужди?

Ано
Ано
13 януари 2023 20:47
Гост

Дарения от сърце

127
127
13 януари 2023 20:50
Гост

Парички срещу “мафията”

Фараон
Фараон
13 януари 2023 20:53
Гост

От парите на излъганите инвеститори в пирамидата

Меринджеи и ПР-ки
Меринджеи и ПР-ки
13 януари 2023 20:59
Гост

Прави впечатление, че парите са давани от служители на сравнително ниски нива в криптобанката, чието лице е бившият депутат Антоний Тренчев.

По 20 000 лв. водената от Христо Иванов коалиция е получила от пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на фирмата Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева.

Батко
Батко
14 януари 2023 8:23
Гост

От петте дами по 20 хиляди ли?

Меринджеи и ПР-ки
Меринджеи и ПР-ки
14 януари 2023 10:20
Гост

Да, от петте по 20 000 лв.,общо – 100 000 лв.

Когато ядохте кюфтета...
Когато ядохте кюфтета...
13 януари 2023 20:09
Гост

В парламента, от тази година, освен “Мултак на годината” ще си имаме и “Криптак на годината”. На печелившите от ПП и ДБ – честито!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 януари 2023 20:04
Гост

Чакаме троловете ма ДБ и ПП, ехооо, къде сте малки шарлатани такива?

Друг проскубан трол
Друг проскубан трол
14 януари 2023 13:49
Гост

Крият се като мишки! След като се опитаха държавен преврат чрез хакване на поливната система пред НС, сега се опитват компоти за милиарди да хакнат. Не компоти, ами компютри де, ама то няма значение – дон Тиквоне каза, че е престъпление, а щом и в сайтовете на Шиши го пише, значи е вън от всякакво съмнение! Така че да го потвтаряме до втръсване на простите юристи в тоя сайт, които нищо не разбират от лайнометна журналистика!

Гузно мълчатие
Гузно мълчатие
13 януари 2023 19:46
Гост

По мълчанието им ще ги познаете Една новина обиколи страниците на най-големите световни медии. „Ройтерс“, „Блумбърг“, „Файненшъл таймс“ – всички флагмани в сферата на финансовите новини обърнаха внимание и отдадоха дължимото на разследването на държавното ни обвинение, посветено на криптобанката Nexo. Е, в тяхната безпристрастност следва да сме убедени всички, нали така? Следователно те вярват на българските власти и в частност на българската прокуратура. За разлика от ширещия се хейт, нихилизъм и отрицание у нас. Защото ние просто не си уважаваме държавата и институциите за разлика от големите международни медии. Те нямат съмнение в акцията срещу криптомилионерите, за огромното влияние… Покажи целия коментар »

Георги Гушев
Георги Гушев
13 януари 2023 19:28
Гост

Спомняте ли си „киберпрестъпления на века“ – посегателство срещу информационната система на НАП от 2019 г.
Е и какво се случва 4 години по-късно ? И тогава бяха едни изяви, едни пресконференции. Е и ?

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 18:46
Гост

Харвардци, госпожа! Обикновени спекуланти и измамници. Че и спонсори на партии. Баш фараонът депутат от Реформаторския блок. Съдружникът му сега депутат от ПП. Оня с големия тумбак – Христо Иванов му шепнат в ухото от джипа на Бобокови. Кирчо и Кокорчо Конституцията я нямат за нищо. Хайде стига вече! Да се омитат тия мишоци! За едните пари са готови да продадат/ предадат страната си.

Тихомир
Тихомир
13 януари 2023 18:33
Гост

Чак са правили опити за манипулиране на пазари с криптовалути.

Калоян
Калоян
13 януари 2023 18:34
Гост

E, какво те учудава?

Тити
Тити
13 януари 2023 18:31
Гост

Остава обвинението да издържи в съда.

Дими
Дими
13 януари 2023 18:28
Гост

Много висока гаранция са определили.

Кики
Кики
13 януари 2023 18:29
Гост

Така и трябва да е.

Димитров
Димитров
13 януари 2023 18:25
Гост

Да видим дали ще има осъдени.

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 18:18
Гост

А Настимир Ананиев кога?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 януари 2023 20:06
Гост

На него да му наложат специално наказание за наглостта- БЕЗ кюфтаци в затвора.

Друг проскубан трол
Друг проскубан трол
14 януари 2023 13:51
Гост

Добра душа е Настимирчо и съм сигурен, че редовно ще носи кюфтета на дон Тиквоне в затвора, защото ще вземе да си развали формата и да падне под 160 кила.

ПП са позор
ПП са позор
13 януари 2023 17:30
Гост

На специална пресконференция ПРБ обвини Nexo, че не просто са прали пари, но са били на срещи в МФ, където ги е посрещнал министър Асенчо. Обсъждали как да перат още повече пари. Значи, прекалихте. Това е по-грозно и от ареста на Иванчева, съгласен съм със Силвия Великова. Майката на Тренчев е богаташка, близка до президента Румен Радев. Това не ви дава правото да позорите един честен бизнес за 94 млрд. долара. Хора са държани часове наред в позорни разпити. Момичетата от Nexo са били малтретирани – натривки, прокурори, безсъние и липса на тоалетна. Беззаконие! Зад действията на родните мафиоти прозира… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 17:39
Гост

Трудно ми е да преценя дали това е сарказъм

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 18:49
Гост

Ха-ха!

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 17:24
Гост

И какво лошо има да се обсъждат трансакции на крипто през БОРИКА? Тъкмо ще са по-защитени. Тук няма нарушение на закона, доколкото е само обсъждане, но е важно явно да се намекне, че Асен Василев е схемаджия и си говори с обвиняеми.

Анонимен
Анонимен
13 януари 2023 17:21
Гост

Не разбирам защо са иззели картините, едва ли са купени престъпно или са откраднати.

Христо Иванов компито
Христо Иванов компито
16 януари 2023 21:26
Гост

Такъв закона . Щом са купени с пари от престъпна дейност се конфискуват !

Ехе
Ехе
13 януари 2023 17:07
Гост

Широкомащабна дейност – „Престъпленията са извършвани от 2018 г. насам в България, Великобритания, Швейцария и на Каймановите острови“
Не са ли малко четирима души за такова нещо???