Двама младши съдии и двама младши следователи встъпиха в длъжност днес в Окръжен съд-Варна и в Окръжния следствен отдел на прокуратурата в Бургас.

Таня Кунева и Никола Дойчев започват работа в Окръжен съд-Варна след спечелен конкурс и успешно завършено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието. Днес те тържествено положиха клетва пред Общото събрание на съдиите, съобщиха от съда.

Таня Кунева 3 години е работила като съдебен помощник в Търговското отделение на Варненския окръжен съд, а Никола Дойчев също има 3 годишен стаж, но като съдебен помощник в Окръжен съд-Бургас.

„Таня беше блестящ съдебен помощник, пожелавам ѝ да бъде и такъв съдия. Никола се връща в родния си град и съм уверен, че след опита си при колегите в Бургас, ще се справи и при нас във ВОС“, пожела на двамата младши съдии председателят на съда Марин Маринов.

След две години работа в трите отделения на съда, Кунева и Дойчев ще преминат предварително атестиране преди да встъпят в длъжност като районни съдии.

Филип Георгиев и Катя Кузманова пък встъпиха в длъжност като младши следователи към Окръжна прокуратура-Бургас. Филип Георгиев е бивш разследващ полицай  в Икономическа полиция – Пловдив. Той е на 35 години и е завършил юридическото си образование през 2014 г. в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Притежава  5-годишен юридически стаж от работата си в пловдивската полиция, съобщиха от бургаската прокуратура.

Катя Кузманова също е завършила юридическото си образование в Пловдив, но през 2008 г. Тя има над 8 години юридически стаж, като е била прокурорски помощник в Окръжна прокуратура – Пловдив.

Новите младши следователи положиха клетва и подписаха актовете си за встъпване пред окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
STILIAN
STILIAN
02 юли 2018 23:47
Гост

SADIITE IZDAVAT PRISADI PO TAKA SAZDADENITE ZAKONI,KOITO V POVECETO SLUCAI SA NEKACESTVENI I DAVAT VAZMOGNOST NA ADVOKATITE ZA OPOROCAVANE NA DELATA,A OTTAM I NA ZYALATA SADEBNA SISTEMA.

колежка
колежка
02 юли 2018 20:07
Гост

„Филип Георгиев е бивш разследващ полицай в Икономическа полиция – Пловдив. Той е на 35 години и е завършил юридическото си образование през 2014 г. в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Притежава 5-годишен юридически стаж от работата си в пловдивската полиция“

Нещо не излиза сметката… ако е завършил 2014, няма как да има 5 години юридически стаж. Ноо, за наште хора ще им додадем някоя годинка измислена, нали.

Колега
Колега
02 юли 2018 16:41
Гост

Прекрасни млади хора! Желая им успех в професионалното израстване. И дано да работят за една справедлива и прозрачна съдебна система.

колежка
колежка
02 юли 2018 20:03
Гост

Прекрасни.. Познавате ли ги всичките? Или вие за външния вид?

Анонимен
Анонимен
02 юли 2018 16:37
Гост

НИП си е школа. Там обучението е на високо ниво.

Магистрат
Магистрат
02 юли 2018 16:36
Гост

Още много път ги чака по време на кариерното им израстване.