Новият председател на Административен съд-Бургас Чавдар Димитров встъпи в длъжност. Това стана на официална церемония в присъствието на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, ръководители на съдилища и прокуратури в Бургас, магистрати и съдебни служители.

Председателят на ВАС подчерта, че избирането на Димитров с пълно мнозинство от Съдийската колегия и подкрепата на магистратите от Бургас е огромен вот на доверие и пожела добри резултати при отчитането в края на мандата.

Съдия Димитров благодари на съдиите и на служителите за досегашната работа и изрази надежда за запазване на високия професионализъм в Административен съд-Бургас и подобряване срочността и качеството на правораздаването. До момента съдът беше ръководен от съдията от ВАС Панайот Генков, който бе определен като изпълняващ функциите до избора на титуляр. Съдия Генков днес пожела успех на новото ръководство.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Чавдар Димитров за председател на 30 октомври. Преди това той получи и подкрепа от Общото събрание на съдиите от Административен съд-Бургас.

Димитров е с ранг „съдия в Апелативен съд“, има над 16 години стаж в съдебната власт. Завършил е Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Специализирал е в областта на правото на Европейския съюз. От октомври 2004 г. до март 2007 г. е бил младши съдия в Окръжен съд-Ямбол, след което е съдия в районния съд в Бургас. От 2012 г. е в Административен съд-Бургас. През 2013 г. – 2014 г. е командирован като национален експерт в Европейската комисия в Брюксел след спечелен конкурс. През 2015 г. е изпълнявал функциите на национален експерт – юрист в Английско-българската секция на Европейския съд за правата на човека при Съвета на Европа. Участвал е в множество международни и национални обучения, конференции и семинари по въпроси и проблеми на административното правораздаване и правото на ЕС.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Честито!
Честито!
12 ноември 2018 16:28
Гост

Изборът на Чавдар Димитров е много правилен. Не само заради качествата му като юрист, но и заради опитът му в международното право.

Колега
Колега
12 ноември 2018 16:25
Гост

Ключов съд. Надявам се с новия председател да има по-високи резултати.

Времето ще покаже
Времето ще покаже
12 ноември 2018 16:23
Гост

Ще видим резултатите при отчитането в края на мандата.

Съдия
Съдия
12 ноември 2018 16:29
Гост

Със сигурност ще са положителни. Не напразно колегите го избраха единодушно.