Министърът на правосъдието Цецка Цачева издаде заповедите за вписване на новите нотариуси, които си спечелиха места след последния конкурс. Назначените са общо 74 (заповедите за всеки от тях виж тук).

Заповедите са с дата 2 януари 2019 г. и трябва да бъдат обявени на всички кандидати за позициите в дадения съдебен район. Те ще имат 14 дни, за да решат дали да обжалват. Като за първи път, след последните изменения в Административнопроцесуалния кодекс, това ще става пред Административния съд София-област.

Вписването на новите нотариуси става с решение на Съвета на камарата, но за целта заповедта на министъра на правосъдието трябва да е влязла в сила. Т.е. при обжалване, моментът, в който попълненията след последния конкурс започнат работа, може да се отложи с месеци.

Конкурсът беше за 75 места в 57 града. Заради слаби резултати обаче няма да има нови нотариуси във Велики Преслав, Котел, Крумовград, Омуртаг и Харманли, а в Ивайловград е запълнено само едно от двете вакантни места.

Еднаквият бал от двата изпита пък стана причина в 5 града министър Цачева да разкрие допълнителни места за нотариуси. Така в Асеновград, Карнобат, Нова Загора, Панагюрище и Чирпан кантори ще отворят двама нови нотариуси, а не само един, каквито бяха разчетите на Министерството на правосъдието.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
нов
нов
17 април 2019 13:11
Гост

С този конкурс се изчерпа реформата в правосъдието. И се чудят хората Цецка Ц. откъде има пари за апартаменти.

нов
нов
17 април 2019 13:08
Гост

Присъединете се към дискусията…

Някой
Някой
04 януари 2019 11:26
Гост

Не ми се вярва да има обжалвания, досега никой не се е оплакал, пък и за доста градове няма кандидати.

Фен
Фен
04 януари 2019 10:47
Гост

Ей, голям наплив. Даже и за провинцията, ама това си е сладка работа. По цял ден биеш печати и си взимаш паричките.

Anonimen
Anonimen
04 януари 2019 10:46
Гост

Tozi pyt se izlojiha s rezultatite.

Смях
Смях
04 януари 2019 10:45
Гост

Точно в Чирпан имаше спешна нужда от втори нотариус.