След като напусна парламента в разгара на аферата „Апартаментгейт“, Цветан Цветанов днес напусна и всички постове в ГЕРБ, съобщиха от партията.

Той е направил това след разговор с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Оставката вече е депозирана и приета от Борисов, който благодарил на Цветанов за свършената работа през годините.

Веднага след това бившият вече зам.-председател на ГЕРБ публикува и позиция в профила си във Фейсбук.

„Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините“, пише Цветанов.

Оставката му идва два месеца след началото на скандала с апартаментите, в който той беше сред основните участници. Тогава стана ясно, че Цветанов е купил луксозен апартамент с личен асансьор в кооперация „Летера“, известна като „Къщата на буквите“, на ул. „Латинка“ в столичния кв. „Изток“. Сградата е построена от фирма „Артекс“, а за да придобие имота, Цветанов е прехвърлил на „Артекс“ две други свои жилища (от общо 190 кв. метра), две паркоместа и доплатил 100 000 лева. Оказа се обаче, че данъчната оценка на имота, по която е извършена и замяната, е 386 654 лева за 315 кв. метра. Това включва апартамент от 240 квадрата, двоен гараж, предверие и асансьорна шахта. При тази цена на придобиване на апартамента, излиза, че квадратен метър струва 1227 лева (630 евро), а подобни имоти в други сгради на „Артекс“ се продават на цени от 2400 евро до 3000 евро на квадрат. Според Цветанов обаче при сделката са спазени принципите на правото и „всичко е толкова прозрачно“.

Още в края на март прокуратурата започна проверка по случая, която още не е приключила.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Николай
Николай
30 май 2019 16:20
Гост

Не че не се радвам, ама той и Доган подаде оставка…

Румънец
Румънец
30 май 2019 11:40
Гост

Щом се стигна дотам, значи аферата ще се размирише още повече. Да видим какво ново ще излезе през следващати няколко дни. А в Румъния вкарват политици в затвора, между другото…

Анонимен
Анонимен
30 май 2019 11:14
Гост

Ами сега какво ще прави Боко без лакея си.

Нешка Робева
Нешка Робева
30 май 2019 11:15
Гост

Ще реже ленти както обикновено.

Анонимен
Анонимен
30 май 2019 11:12
Гост

Кое му е прозрачното на сделката? Ако е това, че е купил този палат на половин цена-да, така е.

Анонимен
Анонимен
30 май 2019 11:09
Гост

Цветанов избра подходящ момент да се измъкне. Въобще не вярвам, че е чакал изборната победа, за да направи това.

Анонимен
Анонимен
30 май 2019 11:06
Гост

Страхотна новина! Оправихте ми настроението.

advocat
advocat
30 май 2019 13:50
Гост

„ОстаФката на ЦветаНов вече е депозирана и приета от председателя на ГРОБ Бройко Морисов.” Амин! След като „Ножа на партаментигейт” опря до кокала ГЕРБ (Гьонсурати и Евродебили за Развитие на Борисов)” и станА ясно с 9,04% национална подкрепа, че и „Третата мандатна пържола” е на предсрочно свършване, „по-млада, по-умната и по-красивата” част от Аз Съм Прост подаде оставка от всички постове. Така „по-старата, по-глупавата и по-грозната” част ще може не само да спаси Мутрофашизма Борисов ІІІ, но и да го изконсумира „до дупка”, а в най-баналният сценарий на „Булката Беглец 3”, да го надстрои в Мутрофашизма Борисов ІV. …………………………………………………………………………………………………………………………… От… Покажи целия коментар »