Прокуратурата започва проверка на пътния инцидент в Харманли, при който бащата на президента Румен Радев – Георги, е ударил на кръгово кръстовище триколка, с която е пътувал човек с увреждания.

Произшествието е станало на 17 август, но за него стана ясно седмица по-късно от регионалния сайт Haskovo.net. От запис на камера от мястото на инцидента е видно, че мъжът с триколката е навлязъл в кръговото преди автомобила на 81-годишния Георги Радев. Случаят се е разминал без тежки последици, като мъжът с количката има само охлузвания, но е бил откаран и в болница.

Заради съмненията, че полицията в Хасково е укрила информация, започна и вътрешна проверка, а днес шефът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков каза, че в бюлетина не било съобщено нищо, защото нямало пострадали в катастрофата.

Говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова коментира, че в прокуратурата в Харманли не е докладвана каквато и да е информация за инцидента и за него научили от медиите.

„След като се публикуваха различни материали в електронни медии, главният прокурор се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна проверка“, каза Арнаудова пред „Фокус“.

Проверката ще е в две направления, като първо трябва да се изясни дали има извършено престъпление по транспорта и колко тежки са нанесените на пострадалия телесни повреди. Ако мъжът с количката има само лека телесната повреда, е налице административно нарушение, уточни Арнаудова.

От констативния протокол от произшествието, съставен от пътния полицай Митко Станков, стана ясно обаче, че виновен за инцидента е пострадалият Стефчо Тодоров. В протокола е отразено, че той внезапно е променил движението си и така е ударил странично автомобила на бащата на президента.

Прокуратурата ще провери и действията на МВР и дали служители на министерството са извършили престъпление по служба. Румяна Арнаудова каза, че прокурори ще проверяват доколко полицаите са изпълнили служебните си задължения по констатиране на пътнотранспортно произшествие, установяване на определена вина и спазване на законовите изисквания за санкциониране на виновен водач.

(Моментът на сблъсъка е на 01,20 минута от видеото)

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Бебов
Бебов
28 август 2018 11:35
Гост

За прокурорската и съдииската сган няма правосъдие! Затова със лопата у главата.

Георги
Георги
27 август 2018 11:01
Гост

Няма да се учудя, ако полицията в Хасково е укрила информация.

Анонимен
Анонимен
27 август 2018 10:11
Гост

Цацаров си знае работата.

Z.Z
Z.Z
25 август 2018 19:36
Гост

Истината е, че бащата на Радев не е изчакал човека.

Николов
Николов
25 август 2018 19:34
Гост

Щом за леки инциденти, силните и родата им биват покривани, дано не ставаме свидетели на тежки.