Ако аз съм причината корупцията да цъфти, окей, подавам оставка. Освобождавайки терена на тези, които ме критикуват, им давам възможност да покажат какво могат“. Това заяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) в оставка Сотир Цацаров по време на изслушването си в парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията по въпроси, свързани с дейността на комисията.

На 13 януари т.г. Цацаров обяви, че подава оставка, а мотивите за това ще посочи по време на изслушването си в парламента при дебат по годишния доклад за дейността на КПКОНПИ.

На следващия ден ДАНС му отне допуска до класифицирана информация, като това беше обявено от премиера Кирил Петков. Той обясни, че допускът е отнет, тъй като Цацаров не е минал т.нар. тест за надеждност, свързан с използването на класифицирана информация не по предназначение. Същия ден Цацаров излезе с позиция, в която обяви, че отнемането на достъпа му до класифицирана информация е плод на натиск от Петков и е лично отмъщение на вътрешния министър Бойко Рашков, а поводът е „ЦУМ-гейт“. Според Цацаров проверката на ДАНС е започнала след сигнал, че по време на срещата със Сашо Дончев през 2017 г., известна като „ЦУМ-гейт“, той е изнесъл класифицирана информация.

На 17 януари шефът на КПКОНПИ депозира оставката си в парламента.

Днес на заседанието на комисията Тома Биков (ГЕРБ) поиска да разбере какви са мотивите на Цацаров да подаде оставка.

В един момент безкрайните упражнения с името ми за това кой е виновен за всички неудачи в държавата ми дойдоха в повече. Всеки човек има достойнство. В продължения на няколко месеца се изляха какви ли не тиради, свързани с отговорността на трима-четирима души. Достатъчно ми беше да чуя, че аз и още един колега сме виновни за „Шенген“, за трите мониторинга, за какво ли не. Христо Иванов обвини мен и още няколко длъжностни лица за всички неудачи в държавата“, заяви шефът на КПКОНПИ.

Той добави, че премиерът Кирил Петков е начертал две червени линии – за неговата оставка и тази на главния прокурор, а „не кризата в енергетиката, не с цените, не с кризата с COVID-19“.

Ако аз съм една от причините нещата да не вървят, корупцията да цъфти – окей, подавам оставка. Освобождавайки терена на тези, които ме критикуват, им давам възможност да покажат какво могат. Казват, че не могат, защото аз им преча. Окей, няма ме, да покажат дали наистина това, което твърдят, го могат.

Втората причина за оставката ми е, че няма професия председател на КПКОНПИ, както и няма професия главен прокурор. Не ми е било това мечтата. Да му мислят тези, които идват“, заяви Цацаров. И поясни, че има и личен мотив – иска по-нормален живот.

След това той коментира и отнетия му допуск до класифицирана информация.

Цацаров за пореден път категорично отхвърли твърденията, че оставката му е защото предварително е знаел, че ще му бъде отнет допускът и изложи хронологично събитията до 14 януари, когато е бил уведомен от ДАНС.

15-ина дни преди публично да обяви, че подава оставка, той уведомил за намерението си лидерите на основните партии, част от които са в управляващата коалиция.

Няколко дни по-късно уведомил и президента Румен Радев, защото това е проява на институционално уважение.

След това последвала беседа с двама агенти на ДАНС. „Всеки, който има поне малко познания, ще разбере за какво става дума. Те ме уведомиха, че е в рамките на процедура за отнемане на допуска. От въпросите, които ми зададоха, ми стана ясно, че става дума за ЦУМ-гейт. Не е изтекла информация, никой не ме е предупреждавал тайно. За процедурата през август беше същото. Давал съм обяснения и пред прокурор, когато случаят е стигнал до там“, поясни още Цацаров.

Така се стигнало до 14 януари, когато достъпът му беше отнет с акт, подписан от заместник-председател на ДАНС.

Отнет е по пряко настояване на премиера Кирил Петков и на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Не смятам, че след като 20 години съм работил като съдия, в 12 от които съм подписвал разрешения за специални разузнавателни средства и 7 години като главен прокурор съм чел материали, включително и на партньорски служби, с най-висок гриф, някой може да ми каже, че съм изнесъл класифицирана информация“, каза още Цацаров.

Ако трябва да цитирам премиера – случайна случайност! В 9 ч. сутринта от пресцентъра на премиера беше услужливо подадена към една национална телевизия информацията за отнемането на допуска ми до класифицирана информация. В 12 ч. беше обявено от премиера. В 13.20 ч. ми връчиха акта за отнемане на допуска ми. Идеята, че някой ме е уведомил и затова съм дал оставка е евтин политически пиар“, каза Цацаров.

Той отново заяви, че обжалва отнемането на допуска, защото това е въпрос на достойнство. И каза, че подозира, че сигналът до ДАНС е подаден от Бойко Рашков, но ще разбере това, когато получи достъп до документите във Върховния административен съд. „Ако това мое предположение е грешно, публично ще се извиня на г-н Рашков. Ако е вярно – с г-н Рашков ще се срещнем на друго място, където ще защитя името си по друг начин“, заяви Сотир Цацаров.

Иначе депутатите му задаваха най-различни въпроси, свързани с дейността на комисията, както и такива, чиито отговори могат да бъдат намерени в текстовете от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (ЗПКОНПИ). Впечатлението от изслушването беше, че народните представители сега опознават работата на КПКОНПИ. Цацаров обясняваше кой може да подаде сигнал до комисията, какви производства се образуват, какво работят териториалните структури на КПКОНПИ и др. Депутатите научиха още, че експерти от комисията за подготвили проект за промени в антикорупционния закон в три направления – декларирането на имуществото, радикални изменения по отношение на отнемането на имуществото, както и връщането на Дирекцията „Противодействие на корупцията“ в ДАНС.

Едно становище на депутат обаче предизвика смут в залата. Народен представител заяви, че по време на мандата на Цацаров като главен прокурор, населението на страната е намаляло с 1 млн.

„Чак пък този грях не мога да го понеса“, отвърна му Цацаров.

Пред медиите шефът на КПКОНПИ повтори тезата си, че обвързването на оставката му с отнетия допуск е „евтин политически пиар“, за да прикрие управленската си безпомощност. „Евтин, защото се направи опит част от съществуващите проблеми да бъдат маскирани, временно подминати с обявяването на 2-3 човека за отговорни. Току-що ме обвиниха и за проблемите с раждаемостта и намаляване на населението“, заяви Цацаров.

По думите му много по-важни въпроси са кризата с коронавируса, цените на енергията, инфлацията и едва след това може да се говори за оставката му и тази на главния прокурор.

Като стана дума за Иван Гешев, Цацаров беше попитан дали би разследвал главния прокурор, след като се върне в държавното обвинение.

„Проблемът не е в това дали бих го разследвал. Трябва да се създаде ефективен механизъм – такъв, какъвто удовлетворява националните интереси и правната ни система“, заяви Цацаров. Той допълни, че е чувал всякакви „екзотични предложения“ от множество представители на чуждестранни организации, но трябва да се намери механизъм и то не защото трябва България да изпълни препоръки.

В отговор на въпрос за идеята съдия да разследва обвинител №1, Цацаров коментира, че въпросът е кой ще бъде този съдия, как ще бъде избран и с какъв разследващ апарат ще работи.

 

63
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
лесно е да напуснеш при пазене на място
лесно е да напуснеш при пазене на място
28 януари 2022 7:50
Гост

Крайно време е да няма пазене на работните места в съдебната система. Отива някой да работи примерно в КПКОНПИ. Чудесно-е откъде-накъде ще му се пази мястото в съдебната система.- То с това пазене на място е много лесно да подадеш оставка.

Ако лице работи в частния сектор-няма пазене на работно място, докато се наработиш някъде другаде- напускаш, и после -на борсата. Нали привилегии на база служебно положение уж са забранени. Пазенето на работно място е гранд привилегия, тоест е противоконституционно.

Диман
Диман
28 януари 2022 11:36
Гост

Така ли, умкнико? Ми тогава умнокрасивите депутати да вземат да се откажат от следните текстове, които не са свързани в съдебната система: Закон за държавния служител: § 7. (1) (Изм. – ДВ, бр. 24 от 2006 г., изм. – ДВ, бр. 57 от 2016 г.) Държавен служител, който бъде избран за народен представител, министър, кмет или бъде назначен за областен управител или бъде избран или назначен за едноличен орган на власт, негов заместник или член на колегиален орган на власт, има право след прекратяване на пълномощията му да заеме предишната си длъжност. За времето на отсъствието му на същата длъжност… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
28 януари 2022 1:18
Гост

Приканвам кирилпетковските “правоверни“ тролове да ядат само халал / религиозно чиста/ храна, която не е за неверници, и нека направят същото и за душите си – да ги “хранят“ само със опорните кирилови точки и да се облажват със статиите от капитал и дневник, като за по-пикантна подправка използват и сайтовете бърд и биволь. За да громят враговете си, да продължат да набеждават всеки несъгласен с тях, в тролене в полза на враговете им. А за да спят спокойно, нека си повтарят и новата им политическа мантра “Един е киро и христо е негов пророк и който е против тях… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
28 януари 2022 8:33
Гост

Вие май не сте много наред с главата. Някой цитира факти, а вие религиозни мантри повтаряте.

адвокат от САК
адвокат от САК
28 януари 2022 9:07
Гост

До “Анонимен 28 януари 2022 8:33“ Отговор- мой коментар “адвокат от САК 28 януари 2022 9:05“ И пак да попитам- цитирането на факти с неизяснена причинноследствена връзка помежду им означава ли създаване на един статистически анализ… За един приятел питам…Не мен- Вас главата не Ви слуша, а на всичко отгоре от мен имате двойка по дисциплината “Статистика“.

адвокат от САК
адвокат от САК
28 януари 2022 9:11
Гост

До “Анонимен 28 януари 2022 8:33“ Впрочем, статистиката също е университетска дисциплина. Част от нея може да се изучава и в специализираните средни училища, но обичайно като научна дисциплина се изучава основно в университета.

Анонимен
Анонимен
28 януари 2022 10:56
Гост

Адвоката с каскет сам пита и си отговаря. Шизофренията не прощава.

Хубава работа, ама свинска
Хубава работа, ама свинска
27 януари 2022 23:55
Гост

КПКОНПИ конфискува едва 1% от активите, които запорира

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/01/27/4306981_cacarov_ne_otgovori_na_neudobnite_vuprosi_za_rabotata/

адвокат от САК
адвокат от САК
28 януари 2022 1:05
Гост

Мдааа- пик и блиц били “свински медии“ и било нечистоплътно да се цитират техни статия, ноооо- правоверните капитал, дневник и мениджър може да се цитират навсякъде, те са “чисти“, нали така- нищо, че прокопиев- собственикът на медиите капитал и дневник, има правен интерес от премахването на обвиненията срещу себе си и затова не му е изгодна нито работеща прокуратура, нито работещо КПКОНПИ, нито тези две държавни институции действително да са некорумпирани и добре работещи- в полза на обществото. Така, де- те са длъжни да работят в полза и за защита на прокопиев…

Анонимен
Анонимен
28 януари 2022 8:31
Гост

Това не е мнение, а статистика. На вас явно не ви харесва този 1%, но няма как да го оспорите.

адвокат от САК
адвокат от САК
28 януари 2022 9:05
Гост

До “Анонимен 28 януари 2022 8:31“ Мдаа- много интересна “статистика“, която се заключава в изводите 1. “…От предоставената от антикорупционната комисия справка за периода от 2013 г. досега се вижда, че са наложени обезпечителни мерки (запори) върху имущество за малко над 3 млрд. лв., а в същото време реално отнетото имущество по т.нар. гражданска конфискация е за малко над 37 млн. лв….“ 2. “…Цацаров отговори, че данни, придобити чрез СРС, се използват в разработките на антикорупционната комисия, но не може да предостави конкретни данни, защото те са класифицирана информация. ..“ 2. “….От предоставената на депутатите справка става ясно, че по… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
28 януари 2022 10:57
Гост

Пуснете направо „статистика“ от пик и блиц, изразяваща се хвалебствени слова за суперефективната работа на Цацаратурата, Гешевтурата и други бухалки на мафията. И хапчетата после да си изпиете.

адвокат от САК
адвокат от САК
28 януари 2022 11:24
Гост

До “Анонимен 28 януари 2022 10:57“ Няма да “пускам“ нищо- не съм трол като вас на хонорар в пп пп, но е редно доста да се замислите относно субективното ви отношение към различни факти, което пропагандирате като обективна статистика. И да- доста “коментатори“ тук сте “обърнати“ в “правата вяра“- новата политическа религия, наречена “ пп пп ще ни оправи за по-малко от 800 дни“,като за мен е без значение дали престацията на “трудът“ ви е възмездна или не.

Диман Стефанов
Диман Стефанов
27 януари 2022 22:18
Гост

Цацаров им изнесе лекция. И ги направи смешни. Такава липса на подготовка и некомпетентност не съм очаквал от депутати. Те не знаеха за какво са там, какво да питат, кво е тук КПКОНПИ, какъв е тоя срещу тях. Цирк! Старият лъв просто си играеше с църкащите мишлета. А те го гледаха уплашено „Благодаря ви много г-н Цацаров“ /с диалект/, с надежда да не бъдат сдъвкани. Ще реформирате вие….на баба ви нивите.

Коледата на бай Ставри
Коледата на бай Ставри
27 януари 2022 23:11
Гост

Досега винаги се е измъквал сух и с мазна усмивка. Смятайте колко вече започна да му пари под дебелия пърдялник щом така започна да си изпуска нервите. Ама живот ще си живее той при бай Ставри, старите съкилийници ще го пощипват по бузките и ще му се радват.

Димитър
Димитър
27 януари 2022 23:42
Гост

Мечтите са безплатни-колкото го махнахте и от съдебната власт…..Както сменихте и ВСС…

Мечтите са безплатни
Мечтите са безплатни
27 януари 2022 23:57
Гост

Колкото Захарова и Панова станаха шефове на ВКС и КС, толкова и Цацаров и Гешев ще си заминат

Димитър
Димитър
28 януари 2022 1:32
Гост

Да бе миличък,ама Гешев гласува за Захарова,що бе чедо мамино? Гешев след като е такъв наглец и мръсник,ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВА СРЕЩУ СЕБЕ СИ? Душко,издиша ти теорията преди да си я почнал… Не разбра ли че ви прецакаха….И Цацаров как си замина точно я поясни, защото ако да си във ВКП е заминаване……Да ви имам опорните точки

Анонимен
Анонимен
28 януари 2022 10:59
Гост

Самата истина е това, всяка победа за противниците на Гешев е всъщност победа за Гешев. Само хапчетата да не забравите да си пиете редовно.

Димитър
Димитър
28 януари 2022 20:15
Гост

Защо Гешев гласува срещу себе си те питам,бе ,не ми излизай със зауч1ените умно-красиви фразички!
Айде обяснявай,като си толкова печен….
Без прокурорската колегия Захарова щеше да гледа ВКС отвънка…..

Чочо
Чочо
27 януари 2022 20:27
Гост

А, сега ли се сети за кризата с коронавируса, цените на енергията, инфлацията.

Заки
Заки
27 януари 2022 20:10
Гост

Не му отива да се държи така. Много добре знае какви ги е сътворил.

Самоотвержен тикво-каскетно-свински трол
Самоотвержен тикво-каскетно-свински трол
27 януари 2022 19:39
Гост

Всички свине, тикви и каскети нямат нищо общо с престъпността през последните 10 години и за нея са виновни само и единствено протестърите!

адвокат от САК
адвокат от САК
27 януари 2022 19:45
Гост

Точно така- особено ТЕЗИ протестъри- те са еманация на протестърския морал, почтеност, правомерно и законосъобразно поведение, те са вашият еталон за граждани и личности; те са мерилото ви за човешки морал и за съжаление, Цацаров и Гешев не отговарят на тези “високи морални стандарти“, нали… https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pensioneri-vis-pod-znamenata-na-mutri-vyn-2235755 „Пенсионери ВИС“ под знамената на „Мутри, вън“ Оцелял след прострелване със седем куршума съдружник на Васил Божков и други представители на софийския ъндърграунд протестират в „триъгълника на властта“ 4 август 2020 21:37 Няма къде да се скриете от тези факти, няма как тези факти да бъдат игнорирани- хубаво си вижте кукловодите- средния ешелон на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 януари 2022 23:15
Гост

Всичките 95%, които не харесват каскети, са протестъри-престъпници. Останалите не си пият хапчетата редовно.

От трън та на глог
От трън та на глог
27 януари 2022 19:31
Гост

Хитрият престъпник с остър ум е много по-опасен от верния, който безпрекословно изпълнява поръчки на шефовете на мафията. Гешев ряпа да яде пред Цацаров.

адвокат от САК
адвокат от САК
27 януари 2022 19:36
Гост

Aхааа- Цацаров бил … престъпник, така ли…И това Ви го каза под секрет “ просто киро“ в селската кръчма, на по едно юзче ракийка, нали така;0 Не си от тях, как’ Сийке, нали;0

Кики
Кики
27 януари 2022 20:09
Гост

Беспорно Цацаров е изключително умен. Но не използва потенциала си в правилната насока.

Мая Галева Костинбродска
Мая Галева Костинбродска
27 януари 2022 19:21
Гост

Сега е вече интересно Другото:

КОЙ или по-точно КОИ ще са двамата мамини убавци по линия на Америка за България които ще борят корупцията?

Ще се смеем много.

Понеже Цацаров когото дълбоко не уважавам, ще изглежда като светец!

Очакваме включване.

С ореола на Св. Прокопий, жертва на гоненията срещу честните частници.

КОЙ?
КОЙ?
27 януари 2022 19:33
Гост

#КОЙ е само един и тикво-каскетните му слуги са ясни

Мамин убавец
Мамин убавец
27 януари 2022 18:34
Гост

Цацов явно е разбрал, че папкането свърши и гледа леко да се изхлузи, че идва сметката! Да е мислил, като слугува на Боко, Свинчо и ДПС цял мандат и накрая завеща на прокуратурата и цялата държава един паляк, който пощури с глупостите си обществото и ни излага не само тук, а и по света! КОЙ не желае да плаща, политиците и те, но някой ще „опере пешкира“! Май не е чак толкова умен!

Димитър
Димитър
27 януари 2022 19:17
Гост

Коя сметка,че го върнаха във ВКП,вместо да го съдят и протестъртите реват,че Киро-Тапиро призна че не можете да направите съдебна реформа,защото нямате мнозинство,вкл.мозъчно,като му слушах тъпотиите вчера за Украйна.Където излъга между другото,защото ние нямаме ББГ и нямаме такава способност,следователно тя ще е чужда….
Обаче „семейната“ реформа ви се отдава,любовници на Кирчо вместо калинките на ГЕРБ-от трън та на глог-ама вече плачете направо за „Глок“-по възможност 17 или 45 (поне 9мм че иначе може да се окопитят протестърите)

Анонимен
Анонимен
27 януари 2022 17:29
Гост

Цацаров е доста по-интелигентен от тези, които искат да го махат.Просто са им слаби юристите на ДБ и повтарят само едно и също, той им го каза имаш диплома за юрист, а искаш да работиш като депутат как да стане. Може да е всякакъв, но със сигурност не е глупав човек и е доста по нати с материята от критиците си, визирам ДБ, защото основната пропаганда е тяхна, а те реално нямат един специалист по това, което искат да реформират.

Жоро
Жоро
27 януари 2022 17:37
Гост

Колкото и да е умен, ако моралът му е нисък, няма как да служи в полза на обществото.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
27 януари 2022 17:55
Гост

Обратното е по-зле. Наивен добряк, ака Прост’О Киро. Този поне може да свърши нещо, за разлика от другия.

Анонимен
Анонимен
27 януари 2022 18:02
Гост

Неморалния човек каквото и да свърши… Така че не ми го хвалете Цацаров колко бил умен

адвокат от САК
адвокат от САК
27 януари 2022 19:03
Гост

До “Анонимен 27 януари 2022 18:02“ А Вие откъде знаете, че Цацаров е неморален човек. Има три варианта;
1. Звездите са Ви го прошепнали
2. По отношение на Вас е налице съдебен акт от с. Цацаров, който е неблагоприятен за Вас и естествено, поради тази причина, той е корумпиран и аморален
3. Симпатизирате на управляващите и повтаряте политическите им мантри, защото така Ви е изгодно или защото затова получавате насрещна парична престация.
Та- кой от 3те варианта се е случил при Вас, защото не твърдите, че лично го познавате като личност…

Цаци
Цаци
27 януари 2022 20:41
Гост

Особено след като защитава Гешев.

Съдия от прованса
Съдия от прованса
27 януари 2022 19:15
Гост

А ти защо мислиш че Христо Иванов е морален човек. Доходите които декларира са по високи от на Цацаров, пък до сега не го знаем какво работеше.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
27 януари 2022 20:54
Гост

Посолството на янките и Прокопий Кесарийски. Оттам са му грантовете. За съжаление капацитетът на ХИ е много под този на Цацаров. Слушах му интервю наскоро един сутрешен блок. Горкия едно плоски изречения, клиширани изразчета и като цяло невежество. А той се пише по-опитен от протестърите.

Свински позор
Свински позор
27 януари 2022 17:02
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Саливерстров
Саливерстров
27 януари 2022 16:59
Гост

Да де, всички сте най-чистите и росни и никога не сте имали нищо общо с корупцията.

Агов
Агов
27 януари 2022 16:57
Гост

Аз мисля, че Цацаров е далеч по-достоен от Гешев. Не знам защо ги слагаха в един кюп по едно време.

Анонимен
Анонимен
27 януари 2022 17:09
Гост

По-тъп от Гешев няма, така че със сигурност е по-умен. Но в слугуването на мафията са от една черга.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
27 януари 2022 17:57
Гост

А Дани Кирилов къде остана бе?! Протестъри, изяснете си приоритетите и класификациите на оредставителите на юрдическото съсловие, моля.

Емилиева
Емилиева
27 януари 2022 16:57
Гост

Да си ходи бе.

Стаматова
Стаматова
27 януари 2022 17:00
Гост

Майната ти!

адвокат от САК
адвокат от САК
27 януари 2022 16:57
Гост

“…Aнтикорупционната комисия проверява Бойко Рашков. Това каза шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров на въпрос на депутата Ана Александрова от ГЕРБ, която го попита дали има такава проверка във връзка с публикации в медиите и дали той е оказвал натиск във връзка с такава. „Има непосочване на всички влогове, които той и съпругата му притежават. След това е имало подаване на следваща декларация, финална, при която не са отразени недвижими имоти. Има и декларация, която е подадена със закъснение и затова има проверка“, каза Сотир Цацаров. Той категорично заяви, че Рашков не е оказвал натиск във връзка с тази проверка. „Що… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 януари 2022 17:07
Гост

Троловете с каскети вече не се срамуват да пускат линкове от кафявия медиен извор на Пеевски

адвокат от САК
адвокат от САК
27 януари 2022 17:17
Гост

До “Анонимен 27 януари 2022 17:07“ Кирилпетковските тролове не се срамуват да твърдят, че всеки, който не поддържа платеното им “мнение“, бил пеевски трол. Лесно разпознаваеми сте, когато искате да “затрупате“ една неудобна за управляващите статия. Що се отнася до това кой е трол и кой не е, мога само да се изсмея- твърде предвидими сте като методология на хибридните ви атаки срещу всеки инакомислещ, като си позволявате да ползвате дори руските методи за информационна война. Нагли жалки човечета…

Жоро
Жоро
27 януари 2022 17:39
Гост

Извинявайте, ама вие приличате точно на платен трол, който защитава Гешев и Цацаров.

иАнониме123н
иАнониме123н
27 януари 2022 18:52
Гост

Незнам кой е каскет, кой фуражка, но на фона на Цацаров осезателно се усеща разликата в интелетуалтият потенциал между Цацаров и депутатите от ПП, от която разлика пък се налага и извод, че промяната се изпълва със замяна на знаещи с незнаещи.
Тук пишещите коментари в болшинството от няколко месеца, не са юристи, а дрънчещи (това по Киро) общи лафове и обиди без грам представа от право,незтам какво търсят в този сайт.

адвокат от САК
адвокат от САК
27 януари 2022 16:34
Гост

Браво, Цацаров- изключително достойни позиция и защита. Определено ми харесва начина на провеждането им. Смотаните политици не разбраха ли, че могат да направят юриста политик, но никога не могат да извадят от истинският юрист, дори да е снизходил да стане презрян политик, юридическият манталитет…

Темелкова
Темелкова
27 януари 2022 17:00
Гост

Абсолютно

Oblena
Oblena
27 януари 2022 17:00
Гост

Далеч по-качествен човек от Гешев!

123
123
27 януари 2022 16:30
Гост

Това са глупостите на Кирчо. Ще бори корупцията като намаля заплати?!! Що за малоумщина??? Докато заплатата на съдията е колкото заплатата на един готвач и заплатата на съдебния служител колкото заплатата на една продавачка, винаги ще има съмнения за корупция.

Анонимен
Анонимен
27 януари 2022 16:48
Гост

Е добре де, най-малкото пък магистратите могат да се оплакват от заплати, бонуси, пари за дрехи и т.н. Колко готвачи взимат по 4-5000 лева, 10 000 окло Коледа, че и допъл.заплата за дрехи? Пък и виж им декл.на повечето…или са сериозни спестовници или изплащат втори или трети апартамент, че и кола на лизинг. В никакъв случай не трябва да са бедняци, но достатъчно са обгрижени материално.

Сен Жак
Сен Жак
27 януари 2022 16:58
Гост

Ами и аз мисля, че никак не са им малко парите. И ще се бори корупцията на други места, никой не е казал, че при съдиите трябва конкретно да се бори корупцията. То ако и те са корумпирани да закриваме държавата егати.

Жак Сен
Жак Сен
27 януари 2022 19:11
Гост

Съдиите са на върха на корупционната (и предателска) верига. ВКС е върхът на сладоледа и айсберга от който ще потъне четворната коалиция.

Руменов
Руменов
27 януари 2022 16:57
Гост

Хайде малко по-уважително към готвачите, може ли? И ге са учили и те са се трудили. Като идете в кръчмата искате и имате куп претенции. Ама към вас няма как да имаме ние, защото вие сте Съдия. Вие сте богоизбран, примерно.

Eviliana
Eviliana
27 януари 2022 16:59
Гост

Ами не бе, по 20 000 на месец трябва да им е заплатата, нали? Горкичките без пари останали.

Саливерстров
Саливерстров
27 януари 2022 16:59
Гост

Заплатите им са по-скоро колкото на депутат, не на готвач!

4,5,6
4,5,6
27 януари 2022 19:08
Гост

Това е директна и явна корупционна проява на Кирчо и Кокорчо и co.

Отделен е въпросът, ако искаш да смениш хората. Това не става по този начин. Явно се цели да се спасят основните грантоусвоители в лицето на Св. Прокопий Разградски и компанията.