Хирургът от Разград Бранимир Мичев е осъден условно на 3 години затвор, защото измамил баща на осъден младеж, че ще изкара сина му от затвора срещу 10 600 лева, съобщиха от прокуратурата.

Лекарят беше подсъдим заедно с бившия съдебен заседател Борис Пенев, който обаче почина в хода на делото. Според обвинението, през ноември 2014 г. двамата измамили Сюлман Писанцалъ от Цар Калоян, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му Синан на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното му наказание. Мичев беше обвинен и за подбуждане на длъжностно лице към извършване на престъпление.

Синан Писанцалиев трябвало да изтърпи присъда от година и половина затвор за извършване на кражба. Докато двамата извършвали измамата с цел имотна облага, подсъдимият Пенев се представял за съдебен заседател, въпреки че през този период не е бил вписан в списъка на Разградския окръжен съд. Мичев опитал да убеди съдебния лекар д-р Диана Василева да излезе със становище като вещо лице, че осъденият мъж е с диагноза хепатит или друго заболяване. В крайна сметка обаче бащата на осъдения не платил парите, а синът му изтърпял присъдата.

Първоначално Районният съд в Разград осъди Мичев на 3 години и половина затвор, но ефективната присъда беше отменена на втора инстанция, след като окръжните съдии прецениха, че е било ограничено правото му на защитата, а мотивите към присъдата били неясни.

Това е само едно от делата срещу Бранимир Мичев, който има една влязла в сила присъда за теглене на пари от чужда дебитна карта. Той е обвиняем и за обсебване на лекарства от болници в Разград и Варна, а миналата година дори беше задържан за кратко за предписван със зелени рецепти морфин на пациенти, които не се нуждаят от такова лечение. Наркотикът пък бил продаван на наркодилъри във Варна.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Разград
Разград
19 февруари 2020 22:45
Гост

Само да не се окаже че прокуратурата отново лъже както обикновенно кой го пише това бе кой Кви са тия клеветнически изяви на някой сопол нито са го хванали а няма и за какво Точно др Мичев е изключително прям и истински лекар и никога не е нарушавал закона и нито е продавал нито купувал това да си го забиете в главите и да се озаптите с измислиците Абе вий май работа нямате там бе колко ченгета продават и колко прикриват ами колко изнудиха от алоджийките да им прекратят делата а да им напишем имената искате ли

Б.борисов
Б.борисов
09 февруари 2020 19:53
Гост

С нищо не са го хванали там е въпроса че с нищо просто се чудят какви да ги въртят в тоя селски град и не мислят изобщо
Нищо няма в тия измислени дела срещу доктора Ей големи завистници Абе кой ще ви оперира бе тъпаци ония където са в Разград от нищо не им разбират главите
Мичев е добър и отзивчив лекар недейте скача срещу такъв човек и тия ченгета шмекери За уволнение има май доста там

Мишев
Мишев
25 февруари 2019 11:53
Гост

Не мисля, че мотивите към присъдата са неясни. този си е за ефективна присъда.

Пешо
Пешо
25 февруари 2019 11:55
Гост

Какво неясно има в това, че са о хванали да краде и продава морфин.

Анонимен
Анонимен
25 февруари 2019 11:32
Гост

Съдебен заседател и хирург, хора, на които е редно да разчитаме да ни пазят правят партия за измама. На къде върви този свят.

Анонимен
Анонимен
25 февруари 2019 11:42
Гост

А Пенев, който не е бил вписан в списъка на Разградския окръжен съд. Измама след измама.