Нападателят на футболния „Берое“ Мартин Камбуров е освободен от ареста срещу гаранция от 1000 лева, след като беше задържан за 24 часа за инцидент в Пловдив със служители на „Общинска полиция“ и „Паркинги и репатриране“.

От прокуратурата съобщиха днес, че на Камбуров са повдигнати обвинения в хулиганство и за унищожаване на 3 „скоби“, поставени на колата, която е шофирал, за което Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор.

Инцидентът е станал вчера на ул. „Полк. Сава Муткуров“, където Камбуров паркирал колата Фолксваген „Бийтъл“, която била собственост на негова приятелка. 38-годишният футболист обаче спрял на място, където има знак за забрана за престой и паркиране, както и допълнителен знак за репатриране с „Паяк“.

Покрай него преминал автомобил на „Паркиране и репатриране“ с трима служители. Те поставили 3 скоби на колата, която щели да „вдигнат“. В този момент пристигнал Камбуров, който започнал да ги обижда и ругае.

Според прокуратурата футболистът хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране. Полицаят му поискал документ за самоличност, но Камбуров отказал да го предостави.

След това се качил в колата и потеглил с поставените „скоби“. След няколко метра спрял, като на мястото пристигнали екипи на полицията и установили, че „скобите“ са унищожени след движението на колата с тях.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Пловдивчанин
Пловдивчанин
30 май 2019 11:10
Гост

Да си плати щетите и глобата за неправилно паркиране. Трябва да се дисциплинират тия шофьори най-сетне. Градовете ни са едни паркинги, няма място да се обърнеш.

Пикасо
Пикасо
30 май 2019 11:09
Гост

А какво му е на главата?

двоен аршин
двоен аршин
27 май 2019 17:23
Гост

Странно-счупил скоби и станал подсъдим(което е абсурд-това си е чл 216 ал 4-тоест това е дело от ЧХ-вж чл 218в, а прокуратурата е повдигнала обвинение по ал 1). А като милицията през ноември 2018г в Бургас нападна жилищен блок с пенсионери, и изпотроши вратите им, и досега няма арестувани милиционери. Интересен-подадени са жалби срещу МВР,, до МВР, заради счупените врати. Жалрбите на гражданите не предизвикаха наказателни процеси… Напомням,че последвалото извинение и заплащане на щетите не са основание за нетърсене на отговорност https://www.segabg.com/node/36338

Анонимен
Анонимен
27 май 2019 16:15
Гост

Чувал съм ,че спортистите не се славят с особен интелект, обаче да подкараш колата със скобите на нея.

Анонимен
Анонимен
27 май 2019 16:20
Гост

Липсва на всякакви обноски. Чак да хвърля пари на земята…Много на сериозно се е взел.

Анонимен
Анонимен
27 май 2019 16:14
Гост

Малко са 1000 лева. Някои си мислят, че като са известни са недосегаеми. Ама като осъдят един такъв ефективно, другите ще се позамислят малко дали ще се държат така нагло.