Уволнен е полицаят от Харманли, който не санкционира бащата на президента Румен Радев при пътен инцидент с участието на човек с увреждания. Наказани заради случая са и още четирима колеги на уволнения служител на МВР, съобщи БНР, позовавайки се на резултатите от проверката на вътрешното ведомство.

Произшествието е от 17 август, но за него се разбра седмица по-късно. От разпространено видео се вижда как Стефан Тодоров, движещ се с триколка, навлиза в кръгово преди автомобила на 81-годишния Георги Радев. Двете превозни средства се удрят. Случаят се размина без тежки последици, като мъжът с количката има само охлузвания, но откаран и в болница.

В констативния протокол от произшествието, съставен от пътния полицай Митко Станков, обаче се посочва, че виновен за инцидента е пострадалият Стефчо Тодоров. В протокола е отразено, че той внезапно е променил движението си и така е ударил странично автомобила на бащата на президента. Бащата на президента – Георги Радев, не е бил санкциониран след намесата на местния лидер на БСП Михаил Лисков, съобщава още БНР.

След като се разбра за инцидента, започна вътрешна проверка в МВР заради съмненията, че полицията в Хасково е укрила информация.

Прокуратурата също започна проверка. Говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова коментира, че в прокуратурата в Харманли не е докладвана каквато и да е информация за инцидента и за него научили от медиите.

Проверката е в две направления. Изяснява се има ли извършено престъпление по транспорта и колко тежки са нанесените на пострадалия телесни повреди, както и се проверяват действията на МВР и дали служители на министерството са извършили престъпление по служба. Засега няма информация докъде е стигнала прокурорската проверка.

 

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
06 септември 2018 22:35
Гост

Излишно вдигане на шум. Може би някой има интерес от това.

Анонимен
Анонимен
06 септември 2018 22:32
Гост

Е, смееш ли да санкционираш бащата на президента.

Анонимен
Анонимен
06 септември 2018 22:33
Гост

В случаят човекът няма никаква вина.

Мистър Джингълс
Мистър Джингълс
07 септември 2018 9:39
Гост

Ако под човека имаш предвид инвалида с триколката – така е.

Мистър Джингълс
Мистър Джингълс
07 септември 2018 9:38
Гост

Собствено аз – да 🙂

Nana
Nana
12 септември 2018 2:24
Гост

Че да не е Господ?! 😠