42-годишна жена е открита мъртва в апартамент в столичния кв. „Младост“, съобщиха от МВР. По първоначални данни заподозрян за убийството е нейният 21-годишен син, който е бил задържан днес сутринта на гарата в Горна Оряховица във влака от София за Варна.

Около 18,30 ч. вчера в полицията е бил подаден сигнал за откритото тяло на жената. Тя е пристигнала във вторник от Варна и ползвала жилището, в което е намерена. Апартаментът бил собственост на нейна приятелка.

През целия ден обаче жената не си вдигала телефона и близък на приятелката ѝ отишъл в апартамента, където открил тялото.

Екипите на „Бърза помощ“ само констатирали смъртта на жената, а по тялото ѝ били открити следи от насилие.

Градският прокурор на София Емилия Русинова и шефът на столичната полиция Георги Хаджиев обясниха, че вчера сутринта съседи чули, че в апартамента има скандал за пари.

„Жертвата е намерена в хола на жилището, по очи, в локва кръв“, каза прокурор Русинова.

Според разследващите майката и синът ѝ Йордан дошли в София, за да може младият мъж да бъде настанен за лечение от наркотични зависимости. В последните три години той е бил лекуван в клиника за психиатрични проблеми, а обясненията му след задържането били изключително объркани, вероятно заради употребата на наркотици.

Само ден преди убийството на майка му, Йордан Иванов е бил освободен от ареста във Варна, където бил задържан за 72 часа заради опит за обир на казино. След първоначалното задържане обаче бил освободен, тъй като експертиза показала, че е невменяем.

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
18 април 2019 12:41
Гост

Майката пристига в София, а той само ден след убийството пътува за Варна. Има нещо гнило.

Анонимен
Анонимен
18 април 2019 11:38
Гост

Нищо чудно да е синът й. Доколкото разбрах, той е наркозависим.