Извършеното спрямо телевизионната водеща Виктория Маринова е изключително брутално и изключително жестоко. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който заедно с вътрешния министър Младен Маринов отиде в Русе по повод убийството на 30-годишната жена.

Както Цацаров, така и Маринов бяха категорични, че разследващите не изключват нито една версия за жестокото деяние.

Тялото на Виктория Маринова беше открито в събота малко след обяд в храсти край Дунав. По първоначална информация тя е била изнасилена, жестоко пребита и удушена.

Вътрешният министър обяви, че има екип от института по психология, който трябва да изготви профил на убиеца. „Освен по версията за случайно деяние, извършено от лице, което е с психологическо отклонение и силно изразен полов нагон, не изключваме и за планирано действие или личен мотив. Не подценяваме нито една версия“, заяви Младен Маринов.

Той каза, че е твърде рано за резултати от ДНК експертизата, но се работи и в тази насока. Националният институт по криминалистика е на пълни обороти, всички находки веднага се изпращат за експертизи, задачата е да се работи бързо, обясни още Маринов.

Главният съобщи, че е направен анализ на всичко, извършено до момента и на базата на този анализ са планирани следващите действия по разследването, които са във всички възможни насоки. „Идеята да дойдем днес тук е да окажем логистична помощ“, каза Цацаров.

На въпрос дали съпругът на Маринова е в кръга на разследваните, главният прокурор повтори, че се работи по всички версии.

След жестокото убийство на Виктория Маринова, стана ясно, че в последното си предаване тя е излъчила интервю с български и румънски журналисти, които разследват източването на евросредства, свързано със строителната компания „Джи Пи груп“.

Както журналистите, така и вицепремиерът Томислав Дончев сигнализираха прокуратурата за нередности и измами. Софийската градска прокуратура възложи проверка на ДАНС на всички процедури по обществени поръчки и усвояване на средства от фондове на ЕС, описани в публикацията на „Бивол“, в която се описва схемата. Проверката на процедурите, свързани с отделните проекти и тяхното финансиране, обхваща и действията на държавни органи и длъжностни лица.

По този повод днес главният прокурор съобщи, че проверката е прераснала в досъдебно производство. Със съдействието на ДАНС градската прокуратура е извършила действие и по реда на Закона за мерките срещу изпирането на пари, които са довели до запор на „изключително крупна сума и блокиране на превод за около 14 млн. евро“, съобщи Сотир Цацаров.

Той обясни, че по сигналът се работи интензивно, разследването обхваща всички физически и юридически лица, независимо дали са търговци или сдружения с идеална цел.

Както той, така и Младен Маринов отказаха повече информация за случая с убийството на Виктория Маринова, като посочиха, че „всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа на хората“.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мистър Джингълс
Мистър Джингълс
08 октомври 2018 15:40
Гост

Вероятност поръчково убийство да бъде прикрито като битово 100:1.
Вероятност битово убийство да бъде прикрико като поръчково 1:100.

Минко
Минко
08 октомври 2018 15:26
Гост

Цацаров си знае работата.

Мишо
Мишо
08 октомври 2018 15:34
Гост

ДНК тестът ще помогне много при разследването. Дано намерят по-бързо този изрод.

Минувач
Минувач
08 октомври 2018 15:25
Гост

Версиите наистина са много. Но каквато и да е причината за убийството, наистина е проявена нечовешка жестокост.

Анелия
Анелия
08 октомври 2018 16:44
Гост

Има ли значение причината, освен за да се открие извършителят. Лошото е, че си отиде една млада жена, пред която беше животът и то по такъв жесток начин.