Марио Панчев, който уби при престрелка беглеца от затвора Владимир Пелов, е починал в „Пирогов“.

Мъжът беше тежко ранен от Пелов във вторник вечерта в Ботевград. Според разследващите двамата са имали неуредени финансови отношения, а една от версиите за конфликта, е, че Пелов е искал да убие Панчев, защото подозирал, че помага на полицията за залавянето му.

При престрелката в Ботевград Панчев застреля Пелов с 3 куршума, но той също беше тежко ранен.

„Простреляният в Ботевград мъж е починал въпреки всички усилия на лекарите поради тежестта на нараняванията си“, съобщиха днес от „Пирогов“, където Панчев беше настанен след стрелбата. Панчев беше подозиран от полицията за участие в грабежи, но не бил осъждан.

На 3 април пък рецидивистът Владимир Пелов избяга от Софийския затвор заедно със затворника Радослав Колев. Последната присъда на Пелов беше 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама полицаи. Двамата с Колев успяха да напуснат затвора през централния вход, след като се сдобили с пистолет и нож, като стреляха по служители. Камери заснеха бягството и от тях се видя, че само чистачка в затвора и един социален работник са подгонили двамата бегълци.

След убийството на беглеца, от МВР съобщиха, че са имали информация, че Пелов от около месец се укрива в района на Ботевград и било въпрос на време да го заловят.

„Бяхме на крачка да заловим избягалия затворник Пелов, но ни изпревариха. Така става понякога. Малшанс да не сме ние, а да стане убийство“, коментира вчера вътрешният министър Валентин Радев

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Станев
Станев
09 юни 2018 15:36
Гост

Как така премиерът ни още не е заключил, че ако си беше седял в килията, щеше да си е жив и здрав?

Нина
Нина
09 юни 2018 15:34
Гост

Ех, как все за малко ги изпускате, бе…

Lowlow
Lowlow
09 юни 2018 15:30
Гост

Свършиха работата на мвр-то.