Националното бюро за правна помощ (НБПП) търси по до 20 адвокати в областите Варна, Велико Търново и Стара Загора, които да защитават хора в риск. Възнаграждението е по Закона за правната помощ.

Идеята е адвокатите да поемат делата на хора, живеещи под прага на бедност, както на място в общинските центрове, така и изнесено в малки и отдалечени квартали и населени места във Варненска, Великотърновска и Старозагорска като специално внимание ще се отделя на пострадали от домашно насилие и насилие, основано на пола, жени, деца в риск, хора от малцинствен произход, представители на уязвими групи в малки, отдалечени или географски изолирани райони.

Изискванията към желаещите са да имат поне 5 години стаж като адвокати, да са вписани в Националния регистър за правна помощ, да нямат наложени дисциплинарни наказания и да са компютърно грамотни. С предимство ще се ползват онези, които имат следдипломна квалификация или обучения по защита от домашно насилие, насилие основано на пола, защита от дискриминация, права на жените и децата и/или права на човека.

Документи се приемат до утре – 12 февруари, в Националното бюро за правна помощ на ул. „Развигор“ №1 в София. Необходими са заявление свободен текст; професионална автобиография на български в Europass формат; копие от адвокатска карта с положен стикер за текущата година; копия от документи за придобита квалификация в областта на защитата от домашно насилие, насилие основано на пола, защита от дискриминация, права на човека; други документи, доказващи спазването на задължителните изисквания към кандидатите и наличието на обстоятелства, осигуряващи предимство при оценката и подбора.

Кандидатите могат да подават документите си лично, с препоръчано писмо с обратна разписка или подписани с квалифициран електронен подпис на електронна поща nbpp@nbpp.government.bg.

Подборът ще се извърши от конкурсна комисия, списъкът с одобрените кандидати ще бъде публикуват на интернет страницата на НБПП.

За повече информация адвокатите може да се обърнат към съответните адвокатски съвети.