Дисциплинарни производства срещу трима районни съдии от София образува днес Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, а същевременно прие оставката на друг. И четиримата са съдии от Наказателното отделение на Софийския районен съд.

Срещу тримата съдии от СРС по предложение на ИВСС започнаха дисциплинарни производства.

Образуването на дисциплинарки срещу тримата съдии стана повод днес да се проведе извънредно заседание на Съдийската колегия, тъй като в противен случай щеше да изтече давността за търсене на отговорност. Предложенията бяха част от дневния ред за предходното ѝ заседание, което без малко да не се проведе поради липса на кворум. В последния момент се събра минималният брой от съдебни кадровици, за да не се провали заседанието, но десетки точки не бяха разгледани. Днес малка част от тях влязоха в дневния ред на извънредно заседание на колегията.

По собствено желание от 1 септември системата напуска Таня Радуловска от Софийския районен съд. Радуловска  е новата фамилия на съдия Таня Маринова, която допреди четири години беше председател на Съюза на съдиите. По неофициална информация тя напуска Софийския районен съд, тъй като след 13 години там се чувства демотивирана.

На заседанието на Съдийската колегия стана ясно, че тя няма забавени дела – напротив, справяла се е изключително добре с работата си като наказателен съдия, но е взела решение да напусне.

„Гледам, че тя не оставя батак в нейния състав. Има само четири дела, на които не е даден ход. Оставя само 10 неприключени дела, което е показател, че този колега се е справял добре“, коментира председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков.

По повод предложение изрично да се укаже на Радуловска да изпише делата си преди да напусне, Красимир Шекерджиев също заяви: „Познавам колегата Радуловска, мисля, че тя няма да остави неизписани дела. Просто не е такъв човек“.

 

12
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
31 юли 2018 16:32
Регистриран

Защо само наказателни съдии.А гражданските, които отказват да прилагат Регламенти, на тях награди ли сте приготвили.Нямате капка срам от Юристите на РБ.Нямате срам и от Юристите на ЕС-те отдавна ви сочат с пръс, обърнат надолу, а вие все не сте разбрали-идете си , неполезни, дори вредни за нацията Българска…

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
02 август 2018 18:26
Регистриран

Не ви ли харесва мнението ми, а.Ще бъде до време.Няма несменяеми люде пред БОГ…

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
03 август 2018 20:29
Регистриран

Когато се огледате в очите на своите Колеги, тогава ще си видите истинския образ.Не ви ли харесва гореизложеното мое слово-все тая.Важното е , че то е вярно.И не се правете на обидени-повярвайте ми.Този образ е нелицеприятен…Но зная, че ще се поправите. За какво натоварване иде реч.За каква някаква си там…нетърпима обстановк, а?!Никога ли не се замисляте какво причинявате на гражданите с вашите непрекъснати оплаквания .Та нали затова държавата ви плаща толкова много пари. Или се “ вземете в ръце“, или си идете-ще ни направите голямо добро.В ПРАВОТО НА ЕС ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ ПРЕДИ И НАД ….всички други ,… Покажи целия коментар »

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
17 август 2018 19:41
Регистриран

Е, умея да Ви хокам, няма що.Заслужавате го.Замислете се защо и се поправете.
Прекалявам понякога, но го правя добронамерено.Вие, обаче, все не сте разбрали как и защо-ами научете се да се извинявате…

Горан
Горан
31 юли 2018 15:59
Гост

Силно съжалявам за решението на съдия Таня Маринова-радуловска да напусне сдебната система! Още повече съжалявам, че останалите трима, наказаните от ВСС, остават в нея.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2018 12:17
Гост

Нужна е КОРЕННА ПРОМЯНА по отношение на натоварените съдилища . ВСС реагира изключително бавно – понякога минават по 5-6 години докато се вземат мерки и то половинчати . В малки съдилища липсват достатъчно бройки , но в СРС и СГС има СИСТЕМНИ ПРОБЛЕМИ от лоша нормативна уредба и пълно безхаберие . Някой напускат , други идват , но е там работата . Просто трябват смели реформи , но на ВСС им стига акъла само да образуват дисциплинарки и да се карат помежду си .

Георги
Георги
31 юли 2018 11:28
Гост

Дисциплинарките са съвсем заслужено наказание. Само така ще се научат да си решават делата в срок.

Магистрат
Магистрат
31 юли 2018 11:26
Гост

Адмирации за решението на колежката Радуловска. При нейния капацитет ще бъде полезна на друго място. Тук обстановката вече е нетърпима.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
31 юли 2018 16:26
Регистриран

А ЗАЩО е нетърпима.Пишете, кажете-или сте „мишки страхливи“.Тогава правилно -трябва да напуснете.Трябва да ви съдят и да ви осъдят.И да знаете КАК СЕ ЧУВСТВАТ другите, когато не могат да докажат истината в съда.Вие сте слепи и глухи за чуждите болки.Сега е момента на разплатата.Ще има и доста други дела
срещу вас.Всичко тепърва започва.Пък и не сте никакви магистрати, а сте държавни служители на ниско ниво, които НЕ СЕ ИЗБИРАТ от гражданите. И е така.
кОГАТО СЕ НАУЧИТЕ , че гражданските права следва да ги защитавате преди и над всичко друго, тогава се върнете.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
17 август 2018 19:37
Регистриран

НИМА СТЕ ВЪЗМУТЕНИ от словото ми?
Аз също съм възмутена от някои от Вас.
Но все тая…Благодарете, че Суверена Български все още не се е възмутил сериозно.Според мене, имате време , за да се поправите.Направете го…

Възмутен
Възмутен
31 юли 2018 11:19
Гост

Господин Чолаков, а знаете ли, защо е „батак“? Елате и вижте за какво иде реч. Ама то от горе е лесно!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2018 11:03
Гост

До там води свръхнатовареността. Ама нали само обещават промени, а не взимат мерки.