Николай Василев няма да бъде предложен за премиер от „Има такъв народ“. Това обяви лидерът на партията Станислав Трифонов чрез профила си във „Фейсбук“.

„Ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет“, обяви Трифонов.

И коментира: „В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината“.

Заявявайки, че разбира, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори, както и че за него е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната отколкото „какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото“, Трифонов оттегля кандидатурата на Василев. Лидерът на ИТН определя Василев като достоен човек, но посочва, че никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество.

„Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет“, написа Трифонов.

И обяви, че утре в БТА в 13 ч. част от ръководството на „Има такъв народ“ заедно с Николай Василев, ще дадат „пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти“.

„Силата е в истината“, завършва лидерът на ИТН.

Ходът на партията идва след като всички парламентарно представени сили (без ДПС, които запазиха мълчание) обявиха, че няма да подкрепят представения от Слави Трифонов проектокабинет (повече за него виж тук). Бяха направени и коментари за връзки с ДПС.

ИТН изненада всички като обяви състав на правителство в деня след парламентарните избори, без дори да са ясни окончателните резултати от вота.

 

52
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
16 юли 2021 1:56
Гост

Само да вметна, че има недоразумение и в тази партия – наистина какво се случва, Слави Трифонов е подигравчия, той има вроден хумор, но презира останалите професии (освен може би ортопедите за крака му), така не се тръгва да обединяваш и пак ще се въртим в кръг около неговата личност, както при Бойко Борисов, то е някакъв ад това.

Доколкото знам е диктатор в работата и няма личен живот, нещо отвратително.

Ожени се и покажи че си мъж.

Анонимен
Анонимен
16 юли 2021 8:16
Гост

Има „вроден хумор“, ама само докато е на екран и то – само, ако не го касае лично. Според всичко което се чува и знае за него от последните 15 – 20 години, няма никакво усещане за самоирония, а „хумора“ го използва когато е насочен срещу другиго.

Ужас
Ужас
16 юли 2021 1:14
Гост

Дали ще се разберат най-накрая кои ще бъдат новите схемаджии, наречени правителство. Парламентарната схема за лапачка вече е достъпна с публикувания списък на мамините депутатчета, „загрижени“ до сълзи за измислената чалгаджийница от надрусани комплексари с беемве-нца, схемаджии с къщурки по Витоша, сценаристи с къщички в Делта Хил /Кладница/, да са под ръка на чалга гуруто – новопокръстен политик с жълто около устата в тоя новичък за него бранш. В заключение: всичко ще направи Чалгаря, само да не изпусне кокала, иначе бъдещето е седем-осми, сиреч никак не е розово. Защо ли? Защото за Ганьо Балкански, мултиплициран по 7 милиона, е все… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 юли 2021 1:50
Гост

Какъв чалгар, ти каква оратория си написал или музикална тема дори, даже не знаеш нотната стълбица, майко – то една книга не прочело, тръгнало да тръби наляво и надясно колко ми е умно – ми то нямаш качества, еволюцията при теб е свършила, скоро ще го усетиш по трудният начин, като не успееш.

Защо се нервирах. СДС тарикати ни навряха в тъмният ъгъл на Европа.

Пълен ташак
Пълен ташак
15 юли 2021 22:43
Гост

Ама така и трябва!

Те протестърите точно това заслужават!

Затова ИТН ме кефят и на есен с песен ПАК ще са първа политическа сила.

АМИН

Дано!
Дано!
15 юли 2021 22:50
Гост

Няма значение коя политическа сила ще е първа. Важното е да се върне нормалността, особено в процеса на законотворчеството, и да няма повече калинки, а компетентни юристи и други специалисти. А протестърите от тазсутрешния разпит на Тиквата дано да имат уникалния шанс да протестират в негова защита пред Централния софийски.

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 23:02
Гост

Компетентни юристи от ИТН? Комедия….

Адвокат
Адвокат
15 юли 2021 23:25
Гост

Единствените двама публично познати юристи от ИТН са председателката на последния парламент и председателят на правната комисия. И двамата на изглеждат като академици на фона на Иван Гешев и Данаил Кирилов.

Анонимен
Анонимен
16 юли 2021 2:02
Гост

А защо не се търсят именно академици, имаме все още имена – аз съм отчаян, не става с две папки под мишница да се водиш юрист, то си е постоянно търчане и – какво още – пълна стабилност в знанията и – може да има професионален спор, но това не трябва пречи на работата, къде е старото поколение.

Витали Таджер е бил също млад адвокат, ама – прецизно работи. Много работа и много казуси – ама не повърхностно, а с жар.

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 22:09
Гост

Дано има работещ парламент и някакво читаво правителство, за да се поправят всички лобистки, а понякога чисто идиотски законотворчески решения, завещани ни от калинките на ГЕРБ и ДПС. Дано скоро гротескно-правни образи като простата каскетна кратуна и Барни Ръбъл останат в миналото и единственото ни забавление в тази връзка да е онлайн творчеството на активисти на ГЕРБ – жени, ГЕРБ – лели, ГЕРБ – баби, ГЕРБ – баджанаци, ГЕРБ – суджуци и „журналистите“ от закрития преПравен свят.

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 20:04
Гост

Ама тук има много наивници – фенове на ДБ! Дерзайте, пичове!

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 20:41
Гост

Дай България, Славито, ГРОБ, соросоидите на Мая, всичко е една кофа десни отрепки. Всички на колене за фелацио и дотации пред американското посолство. Да си богат и десен, е разбираемо. Да си беден и десен, значи си много прост. Значи ще работиш всяка година все по-добре, за да може да останеш на същата мизерна заплата, без увеличение, тайно благославяйки работодателя си, че не ти е намалил същата тази заплата. Докато си купува новата лимузина.

Анонимен
Анонимен
16 юли 2021 7:29
Гост

ССБ са реално част от ДеБъ, едните обожават Дай България, а другите ДСБ. Затова ти цъкат яко минуси. А Дебъто пак ще бъдат пре.. Бани, което прави още по-забавна цялата ситуация, а ССБ още по-смешни. Презирам ги

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 19:53
Гост

Такова би било управление на ИТН. Слави Трифонов ще назначава министри и когато и ако стане някъде гаф, годен за носене на политическа отговорност, ще бъдат освободени съответните министри, без тази политическа отговорност да бъде понесена от лидера на управляващата партия (както впрочем е нормално и е така из цяла Европа). Това беше като демо версия на бъдещото управление на ИТН. Слави никога не е обичал да му задават въпроси, а само той да го прави. Така е и в политиката, което обаче не е присъщо за политик. Политиците трябва да отговарят пред народа през Народното събрание, а не през… Покажи целия коментар »

Бай Ганьо
Бай Ганьо
15 юли 2021 20:04
Гост

С две думи, като при Боко Тиквата – той ги уволянваше наред, ама сакън – той вечно невинен 🙂

Анонимен
Анонимен
16 юли 2021 2:05
Гост

Важното е СДС да не се връща на власт, научиха хората да не работят, да си седят – да вземат наеми и аренди, долче вита, долче, ама София Лорен и Марчело Мастрояни са работели – за да станат имена, това не е баница долче витата, ахх, какво хубаво време пропиляхме с тези заблуди по демокрацията – Иван Костов си направи парите, Софиянски ожени дъщеря си за сина на Божков и така.

Simo
Simo
15 юли 2021 19:27
Гост

Браво на Слави. Всеки греши, но това може да се поправи.

Ферхунде
Ферхунде
15 юли 2021 19:29
Гост

Ти май прекаляваш със сапунките. Да не мислиш, че го прави заради хората. Научиха го как да реагира, за да остане в политиката.

Анонимен
Анонимен
16 юли 2021 2:09
Гост

Просто е роден за как се казва – началник – знае си работата, аз ми харесва, макар да не симпатизирам на убежденията със син цвят, обаче е работяга – но – това е нещо много примитивно като поведение – ти да си ми работодател, аз да съм ти наемник, трябва да има някакъв прогрес, не е феодализма, което беше доскоро в Българията.

Анонимен
Анонимен
16 юли 2021 8:09
Гост

Какво означава „…АЗ МИ ХАРЕСВА…“ ?!

д-р ох боли
д-р ох боли
15 юли 2021 19:04
Гост

кво става,нали коалиция беше мръсна дума?

Хо-хо-хо!
Хо-хо-хо!
15 юли 2021 18:43
Гост

Троловете на ГЕРБ газ пикаят от яд, след като доскоро доволно потриваха ръце как ИТН ще се сринат след прибързания ход на Слави Трифонов и император Тиквуций I Джипкус ще се върне на бял джип в политиката. Да, ама не, мили ми калинки!

Бай Ганьо
Бай Ганьо
15 юли 2021 19:01
Гост

Чакай да видим какво ще предложи вместо Малкия Мук – да не е Милион Велчев, че пак няма никой да го подкрепи

Юрист
Юрист
15 юли 2021 19:18
Гост

Хахахахха абе чалгар…Голата глава го охраняват с 5 джипа,ти за на тиквата джипа говориш!

Бай Ганьо
Бай Ганьо
15 юли 2021 18:41
Гост

слаборазвитата мозъчна кора на Чалгара накрая е проумяна че Малки Мук не е добре приет и всичките му професионални достойнства – да дрънка до задъхване за рейтинги и проценти – слабо интересуват хората. Сега, ако проумее че трябва да направи коалиция с БСП, ДСБ и Манолова, ще е най-добре: без която и да е от тези партии мнозинство няма, и Бойко, Гешев и Доган си остават на власт – дано и Христо Иванов проумее,че без БСП няма да мине. А после, като вкарат Боко в место нешироко, а Гешев го пратят да пише само доцентска дисертация в ЮЗУ, може да… Покажи целия коментар »

Aчо
Aчо
15 юли 2021 18:37
Гост

Много хитър ход на Слави.

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 18:39
Гост

Изпарзаля ги с 200.

Anonimen
Anonimen
15 юли 2021 19:23
Гост

А не бе! Да не е от вчера. А и има много кадърни хора около него.

Anonimen
Anonimen
15 юли 2021 18:36
Гост

Мъдро решение. Този въобще не става за министър председател.

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 18:33
Гост

„Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях.“, каза водещият на политическия живот Трифонов (водещ, защото само той задава въпроси, но на него никой не може да му задава). Ами помията, която се изсипа и продължава да се изсипва върху Гешев и спецправосъдието? Професионалистите, които работят там? Тези, които са в пъти по-морални от проектокабинета на Трифонов, та и от самия Трифонов? Помия, която се излива от организации, свързани с подсъдими и обвиняеми лица върху магистрати, които им гледат делата – това ли е правилното? Това ли е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 18:51
Гост

Боже,колко мъка има на този свят, Боже!!!

Приятелю, смени тревата

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 19:02
Гост

По-лесно е да сме хумористи, а не да погледнем истината в очите. Такава е народопсихилогията – подигравка на всичко, ама като те засегне пряко, яко оплакване.

Sinoptik
Sinoptik
15 юли 2021 19:25
Гост

Може просто да го е напекло човекът. Страшни жеги…

Ani
Ani
15 юли 2021 19:26
Гост

Точно!

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 18:05
Гост

Ха-ха! Сега да видим кой с какви позиции ще ходи на преговори и кой ще си сваля гащите? Само преди две минути Слави беше чалгар ( не случайно говори за помия), а сега ще преговаря с Малкия Маджо и Маяма. Интересно ще бъде! Някой пак се е объркал. На това му се вика изкуство на преговорите. Добре го изиграха сценаристите на Слави! Сега Маджо ще върти по френски, че свят ще ни се завие. Очертава се поредният исторически компромис. Ха наздраве и честито на балъците! Гледсли сме го!

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 18:25
Гост

Така е. Докато има риби ще има и рибари. “ Аз отстъпвам, а да ви видя и вас как и за какво ще отстъпите?” . Фирмена политика. Класика за шараните!

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 17:49
Гост

Все още каруцата не е счупена. Слави показа, че може да дава заден, когато се наложи и това е добре, че много взе да ми заприличва на каскета. Аман от тестостеронни гологлавци с огромно его

за баце
за баце
15 юли 2021 17:51
Гост

Право услуга на ББ, че алтернативата беше да остане Рашков и баце щеше да получи инфаркт от стрес

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 18:29
Гост

Рашков за 40 години не е направил нищо смислено в живота си освен 19 имота. Което не е малко, де!

Anonimen
Anonimen
15 юли 2021 18:41
Гост

Нищо му няма. Той не се плаши толкова лесно.

Anonimen
Anonimen
15 юли 2021 18:39
Гост

Сигурен съм, че го прави с умисъл.

scr
scr
15 юли 2021 17:46
Гост

Трифонов се е изплашил, че ще загуби много повече, отколкото ще спечели и заради това дава назад. Шубето е голям страх

LeeeBooker
LeeeBooker
15 юли 2021 17:45
Гост

И пак не е разбрал, не може сам да предлага каквото и да е, освен ако не иска да има 65 гласа за него. Избори се избягват с преговори, а той май скоро няма да има с кого да ги води.

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 17:45
Гост

Моника Йосифова му е свирнала и той сменя кабинета

Anonimen
Anonimen
15 юли 2021 18:42
Гост

Напълно възможно е.

Vin-vin
Vin-vin
15 юли 2021 17:44
Гост

Станислав Трифонов пак няма да отговаря на въпроси, той само задава.

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 17:44
Гост

Не знам кой или какво е повлияло на Трифонов, но сега съм сигурен, че Борисов пак ще почне да се задъхва. Дишаше свободно от понеделник насам 🙂

Peter. P.
Peter. P.
15 юли 2021 17:48
Гост

Ужасът на Борисов в момента май е само Рашков. Виж, ако го оставят него, ще настане късане на новите ризи.

1234
1234
15 юли 2021 17:42
Гост

Това вече е добра новина. Че иначе щяхме да получим пак ГЕРБ. Сега поне има някакви шансове за преговори

Анонимен
Анонимен
15 юли 2021 17:51
Гост

Къде пише, че ще преговаря, той само ще изсипе други…

Anonimen
Anonimen
15 юли 2021 18:43
Гост

Дано само да са по- читави от сегашните.

7676
7676
15 юли 2021 17:42
Гост

Охооо, добре дошъл в реалния свят.