Водещата на предаване в русенската телевизия TVN Виктория Маринова е била брутално убита вчера. Тялото на 30-годишната жена, която е и административен директор в медията е било намелено в труднодостъпен район край река Дунав.

Сигналът за откритото тяло е бил подаден в 14.24 часа вчера на телефон 112, стана ясно днес на пресконференция на окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев и на заместник-директора на полицията в града Илиян Енчев.

На място първоначално били забелязани следи от кръв, след това безжични слушалки, ластик за коса, розова маратонка, а в близките храсти е бил забелязан труп на жена.

Според експертизата до момента смъртта е настъпила вследствие от удари по главата и задушаване. На този етап разследващите се въздържаха официално да кажат дали е била изнасилена, каквито бяха първоначалните информации, защото очакват резултатите от съдебно-медицинската експертиза.

Сред липсващите вещи при извършения оглед е установено, че липсват ключът на личния автомобил на Виктория Маринова, който е бил паркиран в близост до престъплението, очилата, мобилният телефон и част от дрехите на младата жена.

Разпознаването на жертвата е станало по-късно вчера, тъй като у нея не са били намерени лични документи.

В разследването участват и служители от криминалния отдел към Националната полиция. Окръжният прокурор на Русе обясни, че иззетите веществени доказателства са изпратени в Научноизследователския институт по криминалистика към МВР в столицата, като се очаква заключенията да бъдат готови в кратки срокове.

Работи се по всички възможни версии, в това число и убийството да е свързано с работата на Виктория Маринова, макар че разследващите смятат това да е малко вероятно.

Според нейни познати тя е тренирала, защото е имала намерение да участва в маратона днес при Сребърна. Преди да отиде да бяга, Виктория е била на кафе с приятели в заведение в района на Парка на младежта, съобщи сайтът „Акцент“.

Разследването на случая продължава с разпит на още свидетели. Чакат се и резултатите от назначените експертизи, които да насочат полицията към евентуалния извършител на жестокото убийство.

Медии в Русе съобщават, че Виктория е била съпруга на собственика на телевизия TVN и президент на интернет компанията Networx-BG Свилен Максимов. Тя води собствено предаване за мода в телевизията.

Жестокото убийство бе коментирано и от премиера Бойко Борисов. Той заяви, че има ДНК на извършителя, която е дадена за изследване, но все още няма резултати. Премиерът е убеден, че убийството ще бъде разкрито.

Вътрешният министър Младен Маринов на свой ред заяви, че се проверяват криминално проявени с подобни предишни прояви. „Гледаме записи от камери, търсим свидетели и сме назначили проверка в близкото заведение за психично болни“, заяви още Маринов. Той уточни, че освен биологични следи, са открити и отпечатъци по тялото на младата жена. Вътрешният министър увери, че на място са изпратени най-добрите разследващи.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Hugo Bannerman
Hugo Bannerman
26 февруари 2023 16:23
Гост

News and all challenge is fit for the mark for the citizens. The change of the Graffiti markers is ensured for the slots. The option is met for the progress in the hind side for the allowed element for the feting of the goals for the citizens.

LachlanBarrenger
LachlanBarrenger
17 февруари 2023 13:00
Гост

Yes, the security is felt and adopted for the ladies. the engineering of the temporary wifi hotspot
is sold for the options. The game is filed for the fixtures for the nomination for the far flung areas for the citizens.

nqkoi
nqkoi
08 октомври 2018 13:53
Гост

modno predavane a? est zabravqme za Detector, drugoto i predavane kydeto e interviuirala jurnalistite koito arestuvaha dokato razledvaha tochene na evro fondove v bylgariq. No da …..modno ……predavane. Celiq svqt govori za tova zashtoto e bila vodeshta na modno predavane. Neznam kakvo drugo da kaja.

Анелия
Анелия
07 октомври 2018 22:35
Гост

Всичко се връща на този свят.

Анонимен
Анонимен
07 октомври 2018 22:34
Гост

Този, който е извършил престъплението заслужава доживотна присъда без право на обжалване.

Анонимен
Анонимен
07 октомври 2018 18:26
Гост

За съжаление смъртното наказание няма да върне жената. Дано по-бързо открият извършителя.

Анонимен
Анонимен
07 октомври 2018 15:30
Гост

Що за изверг трябва да си, за да извършиш такова жестоко деяние. В такива моменти съжалявам за отмяната на смъртното наказание.