Преподавателят от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е бил пребит до смърт снощи от съпруг на негова студентка. Днес от прокуратурата съобщиха, че за убийството е задържан 42-годишен мъж.

Доцент Нейков беше открит в безпомощно състояние до автомобила си в района на Военна болница в града около 22,00 ч. снощи. Според разследващите той е пребит с бухалка, но на изхода на Пловдив в посока Оризаре и след това е бил преместен.

Там имал уговорена среща със своя 32-годишна студентка, която обаче пристигнала на мястото със съпруга си и той пребил до смърт 70-годишния мъж. След това двамата с жената го откарали до автомобила му и го оставили.

Според първоначалните информации, мотивът за нападението е отношението на преподавателя към съпругата на задържания. Тя от 14 години се опитвала да завърши университета и за да ѝ даде изпита, преподавателят искал сексуални услуги, съобщи БГНЕС.

Предстои тройна съдебно медицинска експертиза, но предварителните данни от аутопсията показват, че има няколко счупени ребра и други тежки травми, които навеждат на извода за мастна емболия, поясни зам. окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

Арестуваният ще бъде обвинен в предумишлено убийство.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Местен
Местен
03 юли 2018 17:14
Гост

Този мотив за убийството е логичен. Но каквото и да е било, е недопустимо да убиеш.

Анонимен
Анонимен
03 юли 2018 16:46
Гост

Надявам се истината да излезе наяве.

Петя
Петя
03 юли 2018 16:43
Гост

Ревността е лош съветник.

Анонимен
Анонимен
03 юли 2018 16:42
Гост

Голяма трагедия!