Специализираният наказателен съд остави в ареста Калоян Колев – обвинен за участие в престъпната група, ръководена от Димитър Желязков – Митьо Очите.

Колев, за когото беше издадена Европейска заповед за арест, е бил задържан на летището, след като доброволно се е прибрал от Испания. Той отишъл там няколко дни преди провеждането на операцията срещу групата.

Според адвоката му той се е прибрал, защото не е имал намерение да се укрие, а обвиненията срещу клиента му са само по свидетелски показания.

Междувременно министърът на вътрешните работи Валентин Радев отрече да е имало теч на информация от МВР преди акцията срещу групата на Митьо Очите. „Ако беше изтекла информация, щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция и да го хванем там“, беше коментарът на Радев. Повод да бъде питан за изтичане на информация беше фактът, че Желязков успя да напусне страната и беше задържан в Истанбул два дни след акцията срещу групата му.

За предстоящата му екстрадиция от Турция Валентин Радев направи следния коментар: „Общуваме на най-високо ниво. И аз два пъти разговарях с министър Сюлейман Сойлу. Разбрахме се, че той ще си върви по червената бюлетина, има си процедури, те ще ги изпълнят. Точно как ще стане и колко бързо работят в техния съд – те действат достатъчно експедитивно, така че чакаме да се изпълнят задълженията. Очаквам, че ще стане най-бързо“.

След като беше освободен от ареста зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас и бизнесмен Бенчо Бенчев пък отрече да е съдействал на Митьо Очите да се укрие от правосъдието. Желязков обаче беше задържан в Истанбул в стая на името на Бенчев. „Всичко е една случайност! Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол. Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние“, заяви Бенчо Бенчев пред бТВ.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Възмутен
Възмутен
07 август 2018 16:49
Гост

Нагледали сме се на арести. А справедлив процес и ефективна присъда кога?

Анонимен
Анонимен
07 август 2018 18:53
Гост

Няма да се учудя, ако свидетелите си променят показанията. Всеки си пази кожата и не смее да се изправи срещу мафията.

Сотир
Сотир
07 август 2018 16:42
Гост

Всичко е излишно вдигане на шум. Какво е това внимание към тези кокошкари. Като осъдят ефективно някоя едра риба, тогава ще ги призная.

Оптимист
Оптимист
07 август 2018 16:27
Гост

Този път мисля, че ще разнищят нещата. Щом и Б.Б. обеща. Дано вече окошарят Митьо.

Анонимен
Анонимен
07 август 2018 16:25
Гост

На Бенчев покрай тези случайности да не му се случи случка.