Софийският окръжен съд (СОС) остави в ареста Цвета Таскова, която е обвинена за жестоката катастрофа с автобус на магистрала „Тракия“, при която загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

29-годишната Таскова е шофирала автомобила си Рено и според обвинението е предприела изпреварване на автобуса на фирма „Юнион Ивкони“, който пътувал от Бургас за София, при което го ударила и той излязъл от платното. Въпреки че автобусът се е движел с под 100 км/ч, той се обърнал надясно в канавка край Вакарел и започнал да се влачи. Според експерти жертвите са толкова много, защото са пътували без предпазни колани.

Наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов поиска Таскова да остане в ареста, като посочи, че преди две години е била хващана да шофира след употреба на алкохол, а по думите му, управлението на автомобил е толкова отговорно, колкото това на самолет или кораб.

Автотехническа експертиза е заключила, че колата на обвиняемата e била изправна. Разпитаните над 30 свидетели обаче разказвали за неадекватни действия от стана на Таскова при шофирането. За да мотивира искането за постоянен арест, прокурорът посочи, че има данни, че младата жена може да напусне България и да отиде да работи в Гърция, което би затруднило разследването.

Адвокат Георги Димов, който защитава обвиняемата изтъкна, че допреди две години тя имала златен талон от КАТ към шофьорската си книжка. Той подчерта, че обвинението е за неумишлено престъпление и няма опасност Таскова да се укрие или да извърши престъпление.

Пред съда 29-годишната жена каза, че съжалява за случилото се и изрази съболезнования към близките на загиналите. „Не очаквам хората да ме разберат, но искрено съжалявам. Не мога да опиша съжалението си. Искам хората, които са в болница, да оздравеят“, каза Таскова.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
17 април 2018 11:56
Гост

Много ми е интересно адвокатът от къде е сигурен, че клиентката му няма да се укрие.

Анонимен
Анонимен
17 април 2018 9:10
Гост

То в тия рейсове никой не слага предпазен колан.

Възмутен
Възмутен
17 април 2018 9:03
Гост

Ако ще и платинен талон да има. Това не и дава право да шофира след употреба на алкохол.

съдия
съдия
16 април 2018 19:30
Гост

Дано САС прояви повече мъдрост! Че е за затвора е ясно, но задържане сега е просто безумие

адвокат
адвокат
16 април 2018 18:32
Гост

Недоумявам защо е нужно тази жена да стои в ареста, сигурно е пред самоубийство

Анонимен
Анонимен
16 април 2018 18:33
Гост

Защото още има съдилища, които определят мерките за неотклонение като форма на наказание