Васил Божков беше обявен и за сериен изнасилвач от дългогодишният му бизнес партньор Цветомир Найденов. В ефира на бТВ тази сутрин Найденов заяви, че хазартният бос е изнасилил много момичета, някои от тях непълнолетни и това било публична тайна. И добави, че имало подадени жалби, но трябвало да се провери дали не са потулени.

Малко по-късно Васил Божков се включи в предаването „Тази сутрин“ и отхвърли обвиненията в изнасилване с думите, че това са „пълни глупости“. „Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. За първи път чувам, че три момичета са подали жалби срещу мен. Създават се измислени ситуации“, каза Божков.

Срещу хазартния бос има седем обвинения. Според прокуратурата от януари 2014 г. той ръководи престъпна група, създадена, за да извършва принуда, изнудване, длъжностни престъпления, подкупи и пране на пари. Основната част от обвиненията обаче касаят нарушения на Закона за хазарта, като държавното обвинение твърди, че от 2014 г. насам не са платени такси на държавата за над половин милиард лева. Обвинение получиха още четирима души, в ареста е и бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев.

Цветомир Найденов е сред свидетелите на прокуратурата срещу хазартния бос. В предаването „Тази сутрин“ на бТВ днес той посочи снимката на Божков, която се излъчваше по време на разговора, и заяви: „Ей този на снимката е сериен изнасилвач. Най-големият насилник в историята на България. Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни„.

Той обясни, че познава Васил Божков от 1990 г., а от 1993 г. са съдружници, включително и в „Еврофутбол“. През лятото на 2019 г. бил заплашен от Божков, а сигналът подал на 5 декември м.г.

По думите на Найденов през последните 20 години почти всички шефове на Комисията по хазарта редовно са посещавали офиса на „Нове холдинг“.

В отговор на въпрос защо, при положение че от 20 години са партньори с Божков, не е сигнализирал за злоупотреби, Найденов заяви, че е чувал, но не се е заравял в нещата.

Той разказа, че Васил Божков му е пречил да получава разрешения от Комисията по хазарта, за да развива такава дейност. Това по думите му ставало чрез търговия с влияние.

В главата му е да има монопол, само той да е монополист, без да има конкуренция. Защото е корумпирал всичко по пътя си, всички председатели на Комисията по хазарта, с изключение на Мария Филипова и Калоян Кръстев, на крака ходиха при Божков“, каза още Найденов.

И добави, че Божков е много опасен и никой не смее да застане на пътя му. След като бил заплашен от него на 12 юни м.г., Найденов и семейството му започнали да събират доказателства за престъпния бизнес на Божков с намерението „да го извадят“.

В този ред на мисли заяви: „Бившият вътрешен министър Румен Петков нито откри убийците, нито поръчителят на покушението срещу Манол Велев“. И уточни, че Петков е личен приятел на Васил Божков, след което повтори: „Той не разкри нито убийците, нито поръчителят“.

Найденов каза, че от 15 дни е блокиран сайтът му за залагания „Ефбет“. По думите му това е заради мощна хакерска атака като добави, че зад това стои Божков. „Това е петата по големина в историята на интернет хакерска атака. На кого да се оплачем. Кой е шеф на киберпрестъпността? Явор Колев. От колко години е в Комисията по хазарта? Доста. На кого да се оплача“, заяви Найденов.

Васил Божков: Обвиненията в изнасилване са пълни глупости. Сигурно ще ме обвинят и в опит за убийство на папата

Собственикът на „Нове холдинг“ отхвърли обвиненията в изнасилване и внушенията, че има общо с покушението срещу Манол Велев с думите, че това са „пълни глупости“.

Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. Създават се измислени ситуации. Какво друго остава – сигурно ще ме свържат и с опита за убийство на папата“, коментира Васил Божков.

Той отрече и да е заплашвал Цветомир Найденов и семейството му с убийство. „С него не съм бил никога в съдружие, а с баща му. До разрива между нас се стигна, тъй като те ми дължат милиони. Все пак едни 700 000 лева ги получихме през съда и водим дела и за останалите. Блокирахме им сметките, всичко е нормално. Не виждам защо трябва да го заплашвам“, поясни Божков.

Той отхвърли и думите на Найденов, че е корумпирал членове или председатели на Комисията по хазарта. „В офиса ми не са идвали шефове на хазарта“, заяви Васил Божков. Бизнесменът отговори и на твърдението на прокуратурата, че е предлагал подкуп от 10 000 лв. всеки ден на член на комисията: „Значи това ми е било основната работа. Мислите ли, че това е сериозно“.

Божков не си спомни да е виждал Явор Колев и отрече да има общо с хакерските атаки.

По отношение на думите на главния прокурор Иван Гешев, че е готов да му осигури психологическа помощ, ако се страхува да се върне в България, Божков заяви, че го е страх от тази помощ. „Нали знаете в какво се изразява – осем месеца в ареста, след това ново обвинение и още осем месеца. 16 месеца психологическа помощ в ареста мисля, че не е много здравословно“, каза хазартният бос.

 

14
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
boom
boom
03 февруари 2020 9:22
Гост
Симо
Симо
31 януари 2020 12:26
Гост

Ако наистина е изнасилил стотици жени, сега е момента жертвите да сигнализират. Докато Гешев го е взел на мушка.

Дидо
Дидо
31 януари 2020 12:27
Гост

Тук малко са попресололи манджата.

Мишо
Мишо
31 януари 2020 12:29
Гост

А доказателства? След дъжд, качулка.

Шандо
Шандо
31 януари 2020 12:23
Гост

Истината е може би някъде по средата. А че Божков бе човек с влияние е безспорно. Няма да се учудя, ако си е плащал за да го пазят.

Анонимен
Анонимен
31 януари 2020 12:16
Гост

Найденов как пък точно сега се сети да разрови нещата. Голямо съвпадение.

Жичкаджия
Жичкаджия
31 януари 2020 12:13
Гост

От какъв телефон говори Божков, че толкова време не могат да го засекат къде е?

Анонимен
Анонимен
31 януари 2020 12:14
Гост

То е ясно – от хакерски.

Гейтс
Гейтс
31 януари 2020 12:11
Гост

Бедни Найденов, да беше си ъпдейтнал софтуера с правилния лизензиран както отдавна предлага Явор Колев, ама кой да го слуша 🙂

Анонимен
Анонимен
31 януари 2020 12:08
Гост

Явор Колев в комисията по хазарта? Интересно…

Шеф Манчев
Шеф Манчев
31 януари 2020 12:05
Гост

А Найденов кога яде кюфтетата не рева. Защо чак сега се сети за тия работи?

Анонимен
Анонимен
31 януари 2020 12:13
Гост

Корабът когато потъва, първи се спасяват мишките.

Анонимен
Анонимен
31 януари 2020 12:33
Гост

Може да го е било страх. А и неведнъж престъпниците минават между капките.

Анонимен
Анонимен
31 януари 2020 12:04
Гост

А пък аз знам, че е изял десет малки негърчета… в ресторант „Грозд“. Гешев да се самосезира, моля.