Съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) е загиналата жена в тежката катастрофа на магистрала „Тракия“ в събота.

Това потвърдиха днес от съда, след като самоличността на съдия Петкова е била потвърдена едва вчера, защото не е отишла на работа, въпреки че имала насрочени две заседания. Тогава колегите ѝ поискали информация и от полицията в Пазарджик съобщили, че ДНК експертизата, която трябва да идентифицира загиналата, още не е готова, но от данните на колата можело да се направи заключение, че в нея е била Петкова.

Тежкият инцидент се случи около 15,30 ч на магистралата в посока София в района на Пазарджик. Първоначалната информация сочи, че автомобил „Рейндж Ровър“ е блъснал отзад шофираната от Петкова „Тойота Ярис“, след което и двете коли са излезли от пътното платно и са се самозапалили. Колите са били напълно опожарени, което не е позволило и бързото идентифициране на жертвата.

От прокуратурата съобщщиха днес, че съдия Петкова е шофирала с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за движение, тъй като в този участък магистралата е била задимена поради запалени треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването тя е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея „Рейндж Роувър“.

Другият шофьор е бил откаран за преглед в болницата и задържан за 24 часа. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

След разпореждане на главния прокурор делото за катастрофата ще бъде взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура (ВКП). Екип от следователи от НСлС извършват разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи.

„Съдиите от Апелативен специализиран наказателен съд и Специализиран наказателен съд, с прискърбие съобщаваме, че сме дълбоко покрусени от внезапната смърт на нашата колежка съдия Емилия Василева Петкова! В нейно лице магистратската общност в България загуби един високоерудиран, смел и доблестен съдия. Загуби един изключително достоен човек, който с всичките си действия отстояваше авторитета на професията“, съобщиха днес от АСНС.

От съда призоваха трагичният инцидент със съдия Петкова да не се използва за политически и други цели.

„Разчитаме на своевременно и качествено разследване по случая! Поднасяме най-искрени и дълбоки съболезнования на близките на загиналата съдия Емилия Петкова! Гордеем се, че имахме честта да те познаваме! Гордеем се, че беше част от нас“, заявяват от съда.

63
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Така така
Така така
02 февруари 2022 22:40
Гост

Като няма правосъдие специалните ще го осъществяват със специални ефекти. А не специализираните.

Анонимен
Анонимен
02 февруари 2022 10:30
Гост

Светъл път на душата ти, Емили!
Познавах я. В професионално отношение беше образец за старателност и прецизност – и като прокурор, и като съдия. Ценен човек, когото системата губи по нелеп начин. А някои интерпретации като тези тук са недостойни. Тя не би искала името й да се свързва с подобни.

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 13:47
Гост

Гешев със спешен ход след мистериозната смърт на съдия Петкова ВКП взима на специален надзор делото за катастрофата на АМ „Тракия, при която загина магистрат По разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев делото за катастрофата на магистрала „Тракия“, при която загина магистрат, ще бъде взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура (ВКП). Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.На 29 януари 2022 г., около 15.00 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала „Тракия“, на 102-103 км, в района на гр. Пазарджик. До момента е… Покажи целия коментар »

Моля
Моля
01 февруари 2022 14:40
Гост

Моля ви не цапайте хубавия правен сайт с подобна кафява „журналистика“! Ако искате да тролите, просто отидете във въпросните „медии“, в които нискоинтелигентни индивиди възхваляват предишното управление.

Цвети
Цвети
01 февруари 2022 14:44
Гост

Няма смисъл да им се молите. Както сам сте се досетил, това са нискоинтелигентни индивиди, които за дребни стотинки няма да замълчат дори пред паметта на починал човек, а ще я използват за целите на тези, които им плащат да пишат нелепи неща.

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 14:48
Гост

“…Както сам сте се досетил, това са нискоинтелигентни индивиди,…’ Mдааа- “нискоинтелигентният индивид“ е хетерожена, вписан адвокат от САК с над 22 годишна адвокатска практика и аикю над 147. Не само, че не съм ничий платен трол, но съм и доказала нивото си на адвокат в предходни две статии. След моите публикации, изведнъж замряха всички “коментари“ на платените тролове, защото използвах съдържанието на една ЕС директива за презумпцията за невиновност и правоприлагането й, както и публикувах извадка от архива на ТР, с която се доказват множество твърдения за фондацията на кирил петков….

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 14:46
Гост

Искаш не искаш, Блуц и Пик първи публикуваха за това кой точно е жертвата.
Има си един принцип – ако искаш някаква истина, чети опозиционни информационни агенции. Иначе всички влизаме в розовия балон на „промяната“. докато паднем в пропастта.

Добър опит, олигофрени!
Добър опит, олигофрени!
01 февруари 2022 15:09
Гост

По време на мафиотската ера на ДПС и ГЕРБ, троловете им плюеха опозиционните медии като „Капитал“, чиито материали продължават да се цитират от водещи световни медии. А сега същите тези олигофрени апелират да четем „опозиционните“ лайнометни „медии“ на Пеевски, чиито опорни точки се цитират единствено от троловете на Тиквата и Каскета.

Д-р Хаус
Д-р Хаус
01 февруари 2022 15:13
Гост

Моля не обиждайте „колегите“. Те не са олигофрени, а със специални потребности.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 16:25
Гост

Капитал, Дневник, (а и Свободна Европа) и т.н. са на хранилка на Американското посолство и Прокопий Разградски.
Моля Ви се, глупостите които пишат там са чутовни. Най-много стават за някой икономически анализ. Манипулациите и сляпата антируската неолиберална пропаганда са грандиозни.

Проскубания каскет
Проскубания каскет
01 февруари 2022 16:34
Гост

След като световният неолиберален заговор закри единствения извор на правна истина – преПравен свят, последната останала нецензурирана истина остана в БЛИЦ, ПИК, ДРИС и още няколко некафяви медии с интергалактическа репутация, нямащи нищо общо с един от най-честните неолигарси у нас!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 12:42
Гост

Само да не вземат „рашковчетата“ да я пишат болна от Ковид, че да смъкнат всякакви подозрения пт бездействието си….

Стоил
Стоил
01 февруари 2022 13:08
Гост

Класика в жанра! Нали трябва да вземат по някоя и друга хилядарка от клиничните пътеки.

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 12:22
Гост

А защо не кажат името на шофьора на джипа, който я е ударил?! Нали е известен и с леки травми! Да не би него да се стремят да спасят и да защитат, защото тези престъпления се решават по огледа и автотехническата експертиза

Сотир
Сотир
01 февруари 2022 13:09
Гост

А какво се случва с убиеца на Милен Цветков?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 13:16
Гост

Отлежава си бъдещата крайно лека присъда в ареста….

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 12:00
Гост

След като механизма на причиняване на ПТП е неизвестен, точно тогава е мястото и времето да се строят различни хипотези, и докато не е доказано по безспорен начин в с.з. механизма на причиняване на ПТП-то, не отпада нито една версия/ хипотеза- включително и тази за умишленото убийство на магистрата. Спрете да обявявате всеки коментатор с мнение, различно от това на политическите тролове на пп пп, за трол на противниковите ви партии. Ако не се преустанови с тази тролска практика, това е причината в този сайт да не пишат масово колеги- юристи, а само и единствено троловете на две враждуващи политически… Покажи целия коментар »

Разликата между юрист и трол
Разликата между юрист и трол
01 февруари 2022 12:11
Гост

Никой нормален юрист няма да търси под вола теле и скрит замисъл при всеки пътен инцидент. Точното троловете обаче използват всеки инцидент с тази цел.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 12:17
Гост

Щраусите и те така – главата е пясъка и проблемът е решен.

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 12:40
Гост

До „Никой нормален юрист няма да търси под вола теле и скрит замисъл при всеки пътен инцидент..““ Това не е „“всеки пътен инцидент““, нито пък е „търсене под вола теле““, а след като мислите по начина от цитата, то значи, че не сте правоспособен юрист, защото не си задавате най-важния за всеки юрист въпрос- ЗАЩО, съответно- не търсите неговия отговор и не допускате никакъв нормален научен начин на изследване на обективната действителност в процеса на разкриване на едно престъпление. Юристите не разсъждаваме по вашия начин- затова много лесно всеки юрист може да се ориентира какъв човек му пише- трол или… Покажи целия коментар »

Аспарух
Аспарух
01 февруари 2022 11:00
Гост

Нещастно стечение на обстоятелствата. Бог да я прости. Отвратително е всеки ден да загиват хора при такива глупави обстоятелства.

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 10:59
Гост

Близко е като механизъм до инцидента с Милен Цветков, но там нямаше пожари и изгорели тела

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 11:15
Гост

Понякога се цели именно предизивикването на пожар, който да унищожи цялото МПС, за да не останат следи/ индиции за начина на предизвикване на пожара и да се изличат всички налични доказателства… Както и да е- нямам качеството “разследващ орган“, не съм магистрат, нека всеки да се занимава с работата си, но истината ще се разкрие рано или късно. Искрено се надявам да е било просто трагичен инцидент, защото ако не е, то тогава България вече се е превърнала в държава като Колумбия…

Зази
Зази
01 февруари 2022 10:57
Гост

Не търсете под вола теле. Става дума за един трагичен инцидент, нямащ общо нито със съдебната реформа, нито с нещо друго. МВР не са реагирали бързо, защото са некомпетентни, така мисля. Жалко за жената и съболезнования за семейството.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 11:14
Гост

И що крият 4 дена?! Гузен негонен бяга……

Проскубаната тиква
Проскубаната тиква
01 февруари 2022 11:31
Гост

Напротив, МВР оповести информацията още на същия ден. А личността на загиналия нито са могли да идентифицират незабавно, нито има практика да се разкрива публично самоличността на загиналите в такива инциденти, нито пък такова нещо може да остане засекретено като държавна тайна. Ама простите тикво тролове трябва да си намерят да се заядат с нещо с човека, който секна изборната търговия и милионите в чували, откъдето идваха и техните „хонорари“.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 11:50
Гост

А собственика на колата не могат да открият, айде, айде. Те сигурно са изчакали съдийката ( лека й пръст) да не отиде на работа и тогава са разбрали.

Малоумни тролове.
Малоумни тролове.
01 февруари 2022 11:56
Гост

Могат естествено и са го открили, но това отнема известно време. За което време лайнометните тролове на Пеевски поне няколко версии за съмнителността на инцидента са изложили и всички разбира се имат една-единствена цел, а именно да използват една човешка трагедия, за да злепоставят вътрешния министър.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 12:02
Гост

Много удобно е да е нещастен случай. Естеството на работата й предполага да си е създала юного врагове от престъпния контингент. От МВР и службите се иска само да ….. не правят нищо…..

ганю
ганю
01 февруари 2022 11:53
Гост

Съдиите призоваха да не се търси политика в трагедията, ама зази пак намери некомпетентните в МВР.
Жалко зази, жалко!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 12:08
Гост

Съдиите не са разследващи органи, пък и професионалните им задължения изискват да спазват дистанция от политиката. Съвсем нормална реакция. Щом става въпрос обаче, нещата не са толкова ясни. Където има дим, има и огън…
Всичко е възможно на този етап.

ДА.
ДА.
02 февруари 2022 22:21
Гост

Всичко е възможно. Думам ти дъще, сещай се снао.

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 10:47
Гост

Моята хипотеза е, че всичко в този казус е твърде съмнително. Как така изгаря цялото МПС, как така и при наличие на огромна база с електронни лични данни, два дни не може да се снеме самоличността на починалото лице и още много други въпроси, на които трябва да се дадат отговори от спецпрокуратурата и спецсъда. Съболезнования на близките на жертвата.

Проскубаната тиква
Проскубаната тиква
01 февруари 2022 11:33
Гост

Никой не е изказал каквито и да е съмнения, различни от все още неизвестния механизъм на причиняване на ПТП, но троловете както винаги търсят под вола теле. Съболезнования на близките на загиналата.

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 11:54
Гост

“,,,Никой не е изказал каквито и да е съмнения, различни от все още неизвестния механизъм на причиняване на ПТП…“ В това съждение липсва логика. След каот механизма на причиняване на ПТП е неизвестен, точно тогава е мястото и времето да се строят различни хипотези, и докато не е доказано по безспорен начин в с.з. механизма на причиняване на ПТП-то, не отпада нито една версия/ хипотеза. Спрете да обявявате всеки коментатор с мнение, различно от това на политическите тролове на пп пп, за трол на противниковите ви партии.

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 10:31
Гост

Докато не са закрили спецсъда и спецпрокуратурата, трябва да се разследва леге артис, за да се достигне до обективната истина, като се отговори на най-важният въпрос- това обикновено ПТП ли е или е поръчка на мафията за умишлено убийство на българския магистрат. При достигане до втората хипотеза и доказването й в с.з., да се разследва цялата верига от поръчители. Мафията трябва да знае, че с премахването на един магистрат в България НЯМА да приключи наказателното преследването срещу нейните членове и ДЪРЖАВАТА трябва да й отговори подобаващо.Дотук води личната омраза и ненавист срещу магистратите и специално- срещу тези от спецсъда и… Покажи целия коментар »

Съдия ВКС
Съдия ВКС
01 февруари 2022 10:45
Гост

Колега адвокат от САК, не премествайте тежестта на трагедията. Разбира се, разследване ще има, но данните са за един трагичен инцидент на пътя без връзка с драмите и проблемите на съдебната система

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 11:02
Гост

До “Съдия ВКС 01 февруари 2022 10:45“ Докато не се докаже по безспорен, законосъобразен начин, че казусът е “трагичен инцидент“, поддържам своята хипотеза. Ако сте съдия, бихте ли посочили приблизителният брой на напълно изгорели МПС-та при едно леко ПТП…Както и да е- аз съм адвокат, а не прокурор или съдия, но всичко в този казус е крайно съмнително- това е окончателното ми становище, докато не се докаже противното в досъдебното или в с.з.

Re:
Re:
02 февруари 2022 22:28
Гост

Няма нищо странно и съмнително. Всичко е ясно. Така и трябва.

Без жертвоприношение няма спасение, т.е. промяна в следствие замисляне, осъзнаване и изкупление!

Древен принцип. Финикийски.

Няма информация за качествата на жертвата. Случайно.

друг адвокат от САК
друг адвокат от САК
01 февруари 2022 10:47
Гост

Не се пропагандира премахването на магистрати, а премахването на този порочно заченат съд. Отделен въпрос е, че някои от работещите там магистрати са на една ръка разстояние от правото.

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 10:58
Гост

“…Не се пропагандира премахването на магистрати,…“ Напротив- целият криминален свпт скочи като един срещу българските магистрати, изписаха се 50 тона закани за “висване на въжето“, лична вендета, физическо “изчегъртване“, носеха се КОВЧЕЗИ пред НС- това какво е, м… Ако аз напиша, че така ще ви “изчегъртам“, че ще виснете на уличните стълбове, това не е ли закана за убийство по НК, м…Тези да не би да са “мирни “ граждани- чий го дириха на “протестите“, защо протестърите ги допуснаха до редиците си, ако самите протестъри искаха просто политическа промяна, а не физическо елеминиране на неудобните им магистрати- https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pensioneri-vis-pod-znamenata-na-mutri-vyn-2235755 „Пенсионери ВИС“… Покажи целия коментар »

re:
re:
02 февруари 2022 22:29
Гост

Съгласен. Не съдът катастрофира, а съдиите и прокурорите.

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 10:54
Гост

Не бе, нарочно са се блъснали, за да изгорят всички. Ти си завършен идиот, честна дума!

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 10:22
Гост

Бог да я прости.

Re:
Re:
02 февруари 2022 22:31
Гост

Ако може.

Колега
Колега
01 февруари 2022 10:15
Гост

Светъл път на душата ти, Еми!

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 10:47
Гост

Пътя е свършил. До Второто пришествие, ще е тъмно, а не светло. Не пишете идиотски клишета за „светъл път на душата“, защото няма такова нещо

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 18:54
Гост

Не ви е дадено към момента „Колега“, да знаете, има ли душа или не, има ли път след смъртта или не, и дали той е светъл или тъмен. И като не знаете, поне не пишете глупости по форумите.
Казва се „Бог да я прости“!!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 9:59
Гост

Така се прави съдебна реформа по новому. Сега надали някой магистрат ще се осмели да не слушка като ще закриват специализирания съд.
МВР и другите силови структури, ангажирани с охраната на съдии да не са проспали “ удобно“ възможно покушение не се знае….
P.S. Не е учудващо да има пропуски с последните прехвърляния на охранителни звена от Гешев на изпълнителната власт, която е в открит конфликт със съдебната.

адвокат от САК
адвокат от САК
01 февруари 2022 10:34
Гост

“…. Сега надали някой магистрат ще се осмели да не слушка като ще закриват специализирания съд….“ Българите- и в частност юристите, сме друго тесто хора- колкото по-силен е натискът, толкова по-твърди ставаме и не се огъваме, като за пречупване въобще не може да става въпрос. За да стане един гражданин истински юрист, му трябва първо характер, а след това- всичко останало.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 февруари 2022 11:16
Гост

Твърде оптимистично звучи. Дано да е така…..
Захарова да си опича акъла.

Продаденият ягуар от Гигов
Продаденият ягуар от Гигов
02 февруари 2022 22:34
Гост

Точно така се прави!

Сега да си припомнят какви са ги вършели. Специализирано и поръчково. И всички останали от „системата“ ИМ.

Съдия ВКС
Съдия ВКС
01 февруари 2022 9:44
Гост

Съдия Петкова беше изключително прецизен, уверен и компетентен съдия! Светъл път !

Леменски
Леменски
01 февруари 2022 9:07
Гост

Ужасен инцидент. Бог да ги прости.

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 9:07
Гост

Бог да я прости. Голям професионалист съм чувал за нея, че е.

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 9:06
Гост

Нямам идея какво още трябва да се направи, че да започнат да произвеждат колите със системи, които да не ти позволяват да превишаваш скоростта, да си опасен на пътя. Защото само сигнализация, че си близо до друг автомобил не помага. Трябва самата кола – електрониката на колата да прави нещо. Макар, че и да има такива коли, ние караме трошките на Западна Европа и ще е така още дълги години. Още сме със скоростен лост, докато в Европа са предимно автоматици вече.

Каканижев
Каканижев
01 февруари 2022 9:05
Гост

Не бе, не че го оправдавам, но моят началник също кара със 160 по магистралата. Седи само в най-дясна лента. Но има нещо друго, той шофира от над 20 години и когато кара със 160 е дисциплиниран и най-вече стабилен на платното. Знае кога да ги вдигне и кога не. Но когато пишлеме на 20 – 30 години ми кара с тези километри е опасен за всички. Явно и за тези, които си шофират нормално и не искат да бързат.
Бог да я прости!

Ананиева
Ананиева
01 февруари 2022 9:03
Гост

Всеки си мисли, че на него не може да се случи и когато се случи и убият някого, после ги влачат по съдебните зали с качулки и те гледат, като телета и мълчат. Защото вече са си опропастили живота. И защо? Защото трябва да се кара с превишена скорост.

Манов
Манов
01 февруари 2022 9:03
Гост

А момичето на 17, което бе прегазено на пътя. В колата, която е я прегазила са били друсани. Какво да говорим.

Нешев
Нешев
01 февруари 2022 9:02
Гост

Вече да те е страх да шофираш. Просто да те е страх да шофираш по родните пътища. И пак казвам – нужни са СОЛЕНИ глоби за всеки, който кара, като джигит. Ето това – гражданска за изправния шофьор – 300 лв, за неизправния 1000 лв. Айде да го видя. Ако пак не върши работа да им я вдигнат на 2000, на 3000 лв. Да видим тогава. Въпреки, че пак ще се наредят юристи и адвокати да ни обясняват как то така не може да се вдига гражданската неконтролируемо и е противоконституционно и какви ли не още глупости. А хората загиват.

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 9:02
Гост

Жалко. Съболезнования

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 9:01
Гост

Съболезнования на близките на Петкова!

Анонимен
Анонимен
01 февруари 2022 9:00
Гост

Ужасна новина. А тоя пикап или джип или каквото е там, който е ударил колата на жената отзад, това не е нещо необичайно. Нали ги виждам как шофират, когато са на магистралата и не само. Той ти се залепва на задницата и чака да изпреварва. Нелепи са просто.