Във вторник Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще открие втора процедура за избор на председател на Софийския градски съд.

Първата се проведе на 13 март, но се провали. При нея кандидатите бяха двама – съдиите от СГС Евгени Георгиев и Светлин Михайлов. Но кадровиците не харесаха нито един от двамата. В подкрепа на Георгиев гласуваха петима от членовете на колегията, а за Михайлов – двама. Седем души бяха против и двете кандидатури.

На заседанието тогава Красимир Шекерджиев призова колегите си да направят избор, защото членовете на съвета са изпратени там, за да взимат трудни решения. Въпреки това, нито един от кандидатите не успя да събере необходимите осем гласа, за да бъде избра на поста.

След вота Светлин Михайлов заяви, че няма да се пробва за втори път, а Евгени Георгиев каза, че ще помисли. Но какво са решили окончателно ще стане ясно едва след като бъдат обявени окончателните кандидатури.

След като във вторник бъде открита нова процедура, решението на Съдийската колегия ще бъде публикувано в „Държавен вестник“. В едномесечен срок от датата на публикуване желаещите да оглавят СГС могат да подадат документи във ВСС.

До избор на председател на градския съд се стигна, след като в края на лятото Калоян Топалов подаде оставка.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мунчо
Мунчо
20 април 2018 13:21
Гост

Калоян Топалов се спаси. Да му мисли сега новия.

Анонимен
Анонимен
20 април 2018 13:19
Гост

Кадровиците какво толкова се кумят?

Анонимен
Анонимен
20 април 2018 13:20
Гост

Може всичко да е нагласено и да имат свой човек.

Анонимен
Анонимен
20 април 2018 13:16
Гост

Голяма сага с тоя избор