29 кандидати за младши съдии бяха назначени в окръжните съдилища с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Всички те са спечелили конкурса за младши магистрати, които беше обявен в началото на 2017 г., след което преминаха 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието. За успешно издържали изпитите в края на обучението се приемат онези, които са получили оценка не по-малка от Много добър „4.50“. Сега в продължение на две години те ще бъдат на длъжностите младши съдии в окръжни съдилища, след което ще бъдат назначени като редови съдии в районни съдилища.

В Софийския градски съд започват работа: Павел Панов, Неделина Симова, Марина Гюрова, Ива Нешева, Кристиян Трендафилов, Габриела Лазарова, Светослав Спасенов и Радмила Миразчийска.

Във Варненския окръжен съд бяха назначени Таня Николова и Никола Дойчев, в Окръжен съд- Бургас ще работят Марина Мавродиева и Ваня Ванева, а в Перник – Симона Кирилова и Кристина Костадинова.

В някои окръжни съдилища беше назначен по един младши съдия. Анна Дъбова започва работа в ОС-Пловдив, Иван Никифорски – във Враца, Силвия Иванова – в Плевен, Ивайло Колев – във Велико Търново, Мария Дългичева – в Габрово, Тонка Мархолева – в Ямбол, Аспарух Христов – в Благоевград, Ненка Цветанкова-Ташева – в Шумен, Ангел Ташев – в Разград, Деян Вътов – в Смолян, Симона Навущанова – в Кюстендил, Зорница Тодорова – в Русе, Кристиан Гюрчев – в Ловеч, Силвия Алексиева – в Сливен, Димитър Цончев – в Окръжен съд-София.

Същевременно на днешното си заседание Съдийската колегия назначи и 34 младши съдии като редови в районни съдилища в страната. Това стана след изтичане на законоустановения двугодишен срок, в който те бяха младши съдии в окръжни съдилища.

Девет от тях започват работа в Софийския районен съд. Това са Богдан Русев, Васил Александров, Велизар Костадинов, Десислава Влайкова, Йоанна Станева, Мария Богданова, Петър Минчев, Цветомир Минчев и Димитър Демирев.

Петима са назначени в районния съд в Пловдив – Весела Петрова, Георги Гетов, Николай Голчев, Пламена Славова-Милева и Поля Сакутова.

Също толкова ще работят в РС-Варна. Те са Андон Вълков, Неделина Маринова, Пламен Танев, Ралица Райкова и Йоана Вангелова.

В районните съдилища в Стара Загора, Свиленград и Бургас бяха назначени по двама души. Те са Никола Кънчев и Свилен Жеков за Стара Загора; Десислава Тодорова и Радина Хаджикирева за Свиленград; Мартин Баев и Тодор Митев за Бургас.

В останалите районни съдилища със свободни бройки беше назначен по един съдия. Катерина Ненова отива в РС-Ботевград, Невена Великова – в Сливница, Мария Антова – в Кюстендил, Калин Иванов – в Монтана, Магдалена Татарева – в Панагюрище, Мария Ненова – в Пазарджик, Десислава Николаева-Георгиева – в Левски.

Двама от младшите съдии бяха посочили, че искат да работят в районния съд в Бяла Слатина. Но там има само едно свободно място. Чрез жребий Съдийската колегия определи там да бъде назначен Светозар Георгиев. Другият кандидат Веселина Павлова отива в РС-Оряхово.

Същевременно колегията удължи срока на назначаването на други трима младши съдии. Ивета Иванова ще остане още три месеца в Окръжен съд-Перник, Илина Джукова – още 6 месеца в ОС-Велико Търново, също толкова Атанас Димитров ще бъде младши съдия в ОС-Русе.

Съдийската колегия възложи на новоназначените районни съдии да довършат започнатите с тяхно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Адвокат
Адвокат
27 юни 2018 9:00
Гост

А с тези, които нямат успех от обучението 4,50 какво се случва?

Колега
Колега
26 юни 2018 16:45
Гост

А прави ви ли впечатление, че повечето назначени са жени? Не съм сексист, напротив, но ми се струва, че мъжете малко повечко ги мързи и се насочват към по-лесните длъжности и професии.

Магистрат
Магистрат
26 юни 2018 16:31
Гост

Успех на новите колеги! Пътят на кариерното израстване никак не е лек. Но най- важно в случая е да се борят и отстояват справедливо правораздаване.

Anonimen
Anonimen
26 юни 2018 16:18
Гост

Добро попълнение за СГС. Колегите там да много натоварени.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2018 16:35
Гост

Дори 5 бройки са крайно недостатъчни, но все пак е някакво начало на разрешаване на проблема с натовареността.