Мария Терзийска – зам.-председател на окръжния съд във Варна, Явор Колев – председател на административния съд в Пловдив, Миглена Тянкова – председател на Окръжен съд -Хасково, Васил Петков – председател на Окръжен съд – Ямбол, Даниела Александрова – зам.-председател на Софийския районен съд и Младен Димитров – председател на районния съд във Велико Търново.

Това са шестимата избраници на съдиите за новия Висш съдебен съвет (ВСС).

Те бяха избрани от втория опит след като вчера нито един от 15-имата кандидати за членове на ВСС не получи повече от половината гласове. Затова в неделя съдиите гласуваха отново и при този вот за избрани се приемат шестимата с най-много гласове.

Във второто гласуване участваха 1411 съдии (предишния ден бяха 1442-ама).

Още вчера именно Терзийска, Колев, Тянкова, Петков, Александрова и Димитров получиха най-голям вот.

Всички те са председатели или зам.-председатели на съдилища. Освен това идват от различни градове.

Така между действащите и новите избраници на съдиите се очертават няколко разлики. Първата стана ясна още при номинациите – в бъдещия ВСС съдиите не изпращат нито един върховен или апелативен съдия, просто кандидати от това ниво на системата нямаше. В действащия съвет пък всички техни избраници бяха върховни съдии, с изключение на напусналата миналата година Боряна Димитрова. Тя беше изключението и по друг показател – за разлика от останалите си колеги от съдийската квота не беше от София. Сега единственият съдия от столицата е Даниела Александрова, а останалите са от Пловдив, Варна, Велико Търново, Хасково и Ямбол.

Основна разлика между новоизбраните и членовете на действащия съвет е, че сега съдиите гласуваха само за т. нар. административни ръководители. В настоящия съвет няма такива – изключение беше отново Боряна Димитрова, която преди избора си беше председател на ОС-Бургас, както и Стефан Гроздев, който преди да влезе във ВСС дълги години беше зам.-председател на Софийския апелативен съд, а после и негов и.ф. ръководител.

Ето колко гласа получи всеки от 15-имата кандидати при финалния вот на съдиите:

Антоанета Аргирова (АССГ)244

Атанас Атанасов (СГС)434

Васил Петков (председател на ОС-Ямбол)645

Владимир Вълков (СГС)367

Даниела Александрова (зам.-председател на СРС)591

Дора Михайлова (зам.-шеф на ОС-София)343

Иван Калибацев (председател на РС-Пловдив)201

Йордан Дамаскинов (ОС-Русе)404

Красимир Лесенски (РС-Пазарджик)335

Любомир Нинов (РС-Варна)112

Мария Терзийска (зам.-председател на ОС-Варна)721

Миглена Тянкова (председател на ОС-Хасково)676

Младен Димитров (председател на РС-Велико Търново)552

Татяна Жилова (АССГ)249

Явор Колев (председател на АдмС-Пловдив)699

След вота на съдиите остава прокурорите да изберат четиримата си представители във ВСС, което трябва да стане на 9 или 10 юли. С това съставът на квотата на съдебната власт ще е попълнен, тъй като още преди две седмици следователите избраха за член на съвета Петко Петков.

Мандатът на действащия ВСС изтича на 3 октомври 2022 г., но дали тогава ще встъпи нов състав е под въпрос. Причината за това е, че не е известно колко ще продължи животът на Народното събрание, което трябва да избере останалите 11 членове на съвета, а то дори не е открило процедура.

Затова има идея с промяна в Закона за съдебната власт да се регламентира, че новият състав на ВСС се счита за конституиран с избора на съдебната квота. Осъществяването ѝ обаче също изисква намесата на законодателя.

Както е известно, очаква се и произнасяне на Конституционния съд, което също ще е от значение и ще даде отговор дали е допустимо членовете на стария ВСС да останат на поста си, въпреки че мандатът им е изтекъл, ако НС не избере своите представили в новия. Решението не се отнася директно за ВСС, а за Инспектората към него, но съжденията на КС за това дали в подобна ситуация нуждата от непрекъснато функциониране на конституционно установените органи взема превес над мандатността, ще са относими към ситуацията със съвета.

241
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Браво !
Браво !
29 юни 2022 11:17
Гост

Чудесен избор! Успех на колегите !

Обективен
Обективен
29 юни 2022 10:06
Гост

Колеги айде сега да не се лъжем. Разбира се че колегите от София са много по-подготвени от нас провинциалистите, все пак не забравяйте че там е американското посолство от него се лее демокрация, мъдрост, грантове, НПО-та, а при нас в провинцията какво нищо.

Смешен плач
Смешен плач
29 юни 2022 9:09
Гост

Поредната инфантилна глупост и измишльотиина е съдийското самоуправление ! И откъде, накъде ще се самоуправляваш ?

Продължаваме премяната
Продължаваме премяната
29 юни 2022 1:30
Гост

Съдийското самоуправление просто работи. Като Просто Киро.

Анонимен
Анонимен
28 юни 2022 18:59
Гост

Хайде, какво още чакате от ССБ? Време е за оставки!

Анонимен
Анонимен
29 юни 2022 11:31
Гост

Надявай се! По-вероятно Корнелия Нинова да подаде оставка, отколкото те.

Има светлина
Има светлина
28 юни 2022 17:52
Гост

Чудесен избор ! Работливи, амбициозни и приветливи съдии. Поне са доказали качества докато са управлявали хора и са гледали дела. Като заработят ще убедят всички колко добър е този избор. Успех!

Луцифер
Луцифер
29 юни 2022 1:28
Гост

Съдебната система се ползва с над 90% неодобрение на суверена. Съдиите са над плебса. Те го гледат отвисоко. От висотата на своята недообразованост, комплексарщина, зависимости и разбира се подкупност! Прав е Ad nauseam, но ще го разберете по трудния начин! Няма друг Изход. Другото е Кирчо и Кокорчо, демек ССБ като алтернатива. Страшна при това. И все пак съдиите са едно ниво над политиците. Дето сътвориха четворна коалиция в името на голямото плюскане. Сега ще има голямото на.иране и следва Голямата диета. Ама за онзи дето плаща реално бюджета, а не го съставя и приема. Ще ме прощаваш Светльо ли… Покажи целия коментар »

Има светлина в тунела на правосъдието
Има светлина в тунела на правосъдието
29 юни 2022 11:01
Гост

Говорим за едно и също, май ? Същият този суверен избра националният предател и разсипник на държавата Иван Костов с около 70 %, после си върна монарха и го търпя доста повече от обещаните 800 дни, после няколко пъти избира тандема Тиквун – Физкултурник за около 10-12 години, а сега е курдисал момчето с неподходящо по КРБ гражданство, заедно с Кокорчо, Ристе Безхаберников и аверите на цигуларя да се упражняват в дипломация и макроикономика. След всичко това е повод за гордост да си съдия точно тук, а този суверен да не харесва съдиите в България. Като му видим вкуса на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
28 юни 2022 15:30
Гост

ТОЗИ ВСС ЩЕ Е ИДЕАЛЕН! ЗАКРИВАМ ТЕМАТА! ДОВИЖДАНЕ

re:
re:
29 юни 2022 1:22
Гост

Перфектен ще е. Ама за КОЙ?

Ad nauseam
Ad nauseam
28 юни 2022 8:30
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 19:40
Гост

Какво им е виновен Чолаков на Жилова и Наско, след като едно от най-емблематичните лица на корупцията в съдебната система се кипреше до тях по време на кампанията и изборите. На мен това ми е достатъчно да не гласувам за тях даже и за домоуправител на вход. Като искат да се представят за почтени, да си подбират по-внимателно антуража, вместо да упрекват друг за провалите си.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 18:19
Гост

6:0. Показателно. Изводите си ги правете сами. Чолаков, Боряна Димитрова са само следствие. Дишева и Керелска “спомогнаха” на 80-90 %. от резултатите. Другото “каките” сами си го направиха. И не им е виновна програмата – при същата Дишева беше избрана. Неоспорим факт.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 18:34
Гост

И Керелска между другото. И не търсете конспирация, а логика- житейска, професионална или каквато искате, но логика. Ако някои не са го разбрали толкова по-зле. За тяхна сметка е.

Дърт мераклия
Дърт мераклия
27 юни 2022 16:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 17:00
Гост

Леле, какви глупости плещиш!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 17:01
Гост

Намали питиетата!

Eй, модераторите !
Eй, модераторите !
27 юни 2022 17:02
Гост

Пилота е за лудницата! Някои изтрещяха само при мисълта, че ще трябва да работят за заплатите си. За много по- коректни коментари триете, а за тази откровена простащина – спите… Пий си хапчетата, софийска бабке, дето се правиш на дедо !

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 18:44
Гост

Ковачев ти ли си? Беше се изгубил напоследък.

Светлина в тунела
Светлина в тунела
27 юни 2022 16:40
Гост

Успех на избраните колеги ! Всъщност като чета част от коментарите се моля да не са писани от съдии. Толкова злост, явна ненавист към всички колеги и откровени комплексарщини…Дано тези дребни душички, дето се заяждат на тема дипломи, провинция, шефове и жалят, че нямало избрани повече от София, от ВКС или от САС, дето мразят „всички шефове“, щото вероятно се подмазват на всеки, да не са съдии. Ами кандидати от върховно и апелативно ниво просто нямаше. ВКС и ВАС си имат по един представител – по право. На другите им се нагледахме. В момента в съдийската колегия на ВСС всички… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 17:25
Гост

Хората до това ги докараха именно началници и поредици от ВСС. Да не забравя, шефът на ВАС е много добър, няма грам злоба, няма комплекси, мил, възпитан, държи се със съдиите уважително. Не е като някое лайно

Нали
Нали
27 юни 2022 21:43
Гост

Чак без злоба и комплекси не е. За възпитанието можем да поспорим, изтънченост няма да намерим. Добър човек – безспорно. Всичко може да уреди, на всеки да помогне. Който не го е потърсил, не него не е направил услуга. Е, ся, че после срещу тая услуга и той ще поиска нещичко, то е ясно, подразбира се, нали.

Е да де
Е да де
28 юни 2022 19:15
Гост

Един вид лайно

Въпрос
Въпрос
27 юни 2022 16:19
Гост

Въпрос към няколкото от избраните членове, за които се твърди, че са свестни /за останалите просто нищо не се твърди/: Защо приехте да станете част от „списъка“?

Бъркаш нещо
Бъркаш нещо
27 юни 2022 18:25
Гост

Тези от списъка не са избраните. От списъка с подредиха се от 7-13 място. 14 и 15 не бяха в никакви групи – те просто си кандидатстват, по навик. На избраните кандидати привържениците бяха достатъчно умни, за да запомнят 6 собствени имена или 6 различни съда. Списъци правят в ССБ от години – за подписки, за протести, за грантове, за проекти, а сега и за избори. Да де, ама на другите им писна от сектата на богоизбраните и не е нужен списък, когато имаш глава на раменете.

RtVKw
RtVKw
27 юни 2022 16:06
Гост

Получи се Селска чест, но не по Маскани, а по Чолаков. Избрани членове с по- малко от 1/3 от гласовете на всички – и имат легитимност. Както винаги не е важно кой как гласува, а кой как брои.
Сега политиците ще циментират статуквото и във ВСС, така че резултатът е същият, че и по -лош.
Резултат – Гешефт остава, остава и разрешението на проблемите- за неопределеното бъдеще .

кольо
кольо
27 юни 2022 16:16
Гост

За справка – в НС ги избират с по-малко от 5% от гласовете на всички… Повечето кметове – с около 15%. Тук е над 30% от всички. Така, че легитимността няма какво да я коментираме. А активността поне беше 65%, което е окуражаващо,въпреки известната апатия която се вижда, както в колегите ни, така и в част от обществото.

ХА, ХА
ХА, ХА
27 юни 2022 18:50
Гост

То пък другите под чертата не взеха и по 10-20 %. А за Маскани, не че вече има значение, но ако се провери произхода на избраните 6, ще се окаже, че са с градски произход поне от 1-2 поколения повече от неизбраните. По време на обиколките тези колеги показаха освен подготвеност, но и стил на обличане и уважително отношение. Докато на част от хората под чертата (работещи предимно в софийски съдилища) от самолет им личи скорошната рустикална база. То не бяха неглиже рокли, тип пазарски, цвички без токчета, то не бяха крещящи гримове или носене на панталони без колан (като… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 13:54
Гост

Брилянтно организиран и реализиран план на един човек с все по-нарастваща страст към властта. Макар че съпротива нямаше. Без злоба го казвам, той със сигурност смята, че това, което прави е за добро. Сега остава да видим как това, което създаде, ще избуява…

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 14:43
Гост

Параноя, вероятно……

Nolo contendere
Nolo contendere
04 юли 2022 10:27
Гост

Да, така е. Залогът е толкова голям за групата, която сложи Гешев и Чолаков, че няма да се позволи на някакви си съдии да правят избори.

Не бъдете наивни, никой няма да провери компютърния вот. Колкото до това какво мислел Чолаков- нищо не мисли, просто изпълнява.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 12:26
Гост

Днес, в коридорите на Съдебната палата е необичайно тихо и пусто, а съдебната ваканция дори още не е дошла. Който сплетничи и клюкарства, го прави в определени кабинети. Шокът явно е голям за мнозина и още не са се осъзнали горките какво им се случи.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 12:36
Гост

Който не си е изписал делата, е в съда. Пишете си делата своевременна, а не се разхождайте безцелно коридорите, а още по-малко не се „слухтете“!

Промяна
Промяна
27 юни 2022 16:16
Гост

Някои в тази палата на центъра на София явно ходят само за това – да сплетничат и да клюкарстват. Я да си пишат делата, за каквото получавате заплати, вместо да си компенсират малоценностите ! От октомври времето за добре платена почивка за някои „съдии“ свършва, както и ходенето на работа по 1 път седмично и писането на дела, когато те си решат.

По делата им ще ги съдим
По делата им ще ги съдим
27 юни 2022 11:57
Гост

Нито съм фен на избраните /мразя всеки шеф/, нито съм очарован от неизбраните. Но нека видим как ще заработят и какво ще свършат на практика. Тъй че нито фанфарите, нито сълзите са уместни тук. По делата им ще ги познаем и съдим. Да имат предвид обаче, че никой няма да им даде 100 дни и, че съдиите очакват от тях работа, а не вайкане и оправдания с предходните. И ще ги гледат под лупа и нищо няма да им спестят. В това могат да бъдат сигурни.
Така че – умната /а не русата/.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 11:18
Гост

След няколко месеца настоящият ВСС ще ни се струва класа! „Сред слепите и едноокият е зрящ!“ Тези, които в момента „ръкопляскат“, най много ще хулят – след време. Аз нямам сантименти – само да не правят откровени глупости, въобще няма и да ги зная, че съществуват. Не очаквам от тях някаква реформа, да си „нанкат“ и така на никого няма да навредят.

Ами сега ?!
Ами сега ?!
27 юни 2022 16:49
Гост

Това е мечтата на софийските търтеи – да няма реформа. Сегашният ВСС им е идеален. Но колегите, които избрахме вчера са просто различни . Затова ги втриса някои от снощи. Този ВСС няма как да ми се стори класа.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 17:16
Гост

„Сега, като одеве“ – толкова дела съм изписал и то с високо качество, че такива „не-търтии“ за 3 живота не могат да се справят. Този ВСС наистина ще е „Комедия от грешки“, щом от днес се започва със „заканите“. Авторитет се гради по различен начин!

Кукуригу
Кукуригу
27 юни 2022 18:04
Гост

Не коментирам тоя, на когото отговаряш, ама и на тебе ти е умряла циганката.

съдия
съдия
27 юни 2022 11:08
Гост

Предлагам новия състав на ВСС да възобнови работата по СИНС и да въведе там още един критерий за натовареност- Един дишевишки карелий – единица мярка за празнословие и нищоправене. И да се намаля коефициента на всяко дело, когато се установят дълги и протяжно ненужни мотиви или запитайкаджийство при преценката им.
А иначе- честито колеги! Смелост и решителност на новите членове!

Много ми хареса
Много ми хареса
27 юни 2022 11:20
Гост

Подкрепям , но трябва да се включи и Марчева. И тя не изостава чак, толкова от нищо говоренето особено срещу колегите. И странното , че и трите са промушени през задният вход на системата, а все за морал и компетенции врещят. Дано малко се смирят накрая пък да им простим

Александър Цветанов
Александър Цветанов
27 юни 2022 11:26
Гост

Ти май не си спала цяла нощ, спокойно, ще ти се спука жлъчката и съвсем ще се сбръчкаш.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 11:05
Гост

И как сред избраните един редови съдия няма. Все шефове, малко им е на поста и за да не изгубят властта, дай да се уредим във ВСС.
Срамота е!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 11:39
Гост

Сред неизбраните, също имаше шеф и зам.шеф, но хората не спят сладки сънища, въпреки, че ги вземат за балами.

????
????
27 юни 2022 16:55
Гост

Така е. Редовите ги видяхме, даже от върховно ниво. Тези поне ще знаят какво е да работят организирано. Пък ти като толкова завиждаш – давай, кандидатирай се за техните места !

адвокат от САК
адвокат от САК
27 юни 2022 10:28
Гост

В момента изобщо не са на дневен ред съдиите в България- имаме супер новина- РУСИЯ ФАЛИРА. Най- верния и краткия път до русканата капитулация вече е извървян- финансовоте потоци победиха газовите потоци и доказаха, че те ги управляват. КРАЙ, СВЪРШИ СЕ С РУСКАТА АГРЕСИВНА ВОЙНА В УКРАЙНА- въпрос на време е русия да подпише капитулацията си и европейската икономика да започне да се съвзема, а с нея- и нашата икономика.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 11:14
Гост

Не се радвай толкоз, лелче…От Китай зависи дали ще оцелеят икономически или не – а засега, на Китай му е изгодно да оцеляват и войната в Украйна да продължи. Това с външния дълг на практика няма кой знае какво значение за тях в момента – те така или иначе са във финансова изолация от по-голямата част от света, но си имат нишката, която ги държи. И наистина нямаше нужда от толкоз брутален офтопик…

Далече далече от истината
Далече далече от истината
27 юни 2022 11:25
Гост

Да бе пак фантазии. То финанси не се ядат не топлят и на произвеждат енергия. Те са все пак само едно психолд0гическо състояние, в което някой вярват, както при банките / които са финансови институции/ . Това са виртуални инструменти , които се крепят на вяра в тях, но не са покрити с реални стоки или злато. Истинските стойности са: човешкият труд и реалните стоки, така поне пише Адам Смит.

jeftyu
jeftyu
27 юни 2022 14:47
Гост

Нямаш ли си фейсбук, че си решил да спамиш тук и да пишеш каквото ти падне, поднасяйки го като „новина“?

Дърт мераклия
Дърт мераклия
27 юни 2022 10:13
Гост

Зарежете тези глупости – когото трябваше, него избраха – винаги е било така, е и ще бъде. Дайте да се концентрираме върху важното от двата изборни дни, а именно – пърхащото пред камерите русокосо създание с червената рокля и златните пръстени. Ох, на дяда сладкото, ще го схрускам! Опитах се по всякакви канали да намеря инфо за девойката, но ударих на камък. Моля колегите й да пишат коя е, откъде е, в кой съд правораздава, и, ако може, координати за връзка. Дядо ви е искрено заинтригуван! Може пък и да стане „заварката“! Много огън има в тази жена, то си… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 10:18
Гост

Помагаме на „дядо“: pornhub.com

По пръстените ще ги познаете
По пръстените ще ги познаете
27 юни 2022 10:21
Гост

Дядо, няма да ти стигне пенсията дори да й купиш червилото.
На момето е пълно чекмеджето – с пръстени, гердани, обици. Който трябва го пълни. Роклята е червена само за заблуда. Всъщност е турско синя. Но освен да цъкаш друго не ти остава.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 10:27
Гост

Жената е добра в броенето. Бройкаше бюлетините така, както бройка мъжете с дебели портфейли. Тъй че си беше баш на мястото.

Дърт мераклия
Дърт мераклия
27 юни 2022 10:29
Гост

Много ти благодаря, дядовото, за ценните сведения!
Чакам и още!
Желая хубав ден и успешна седмица!
И не се ядосвайте за неща, които не зависят от вас – запомнете това от дядо си:-)!
Със здраве!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 12:10
Гост

Май това е била Неделчева от ОС-Варна.

Дърт мераклия
Дърт мераклия
27 юни 2022 12:52
Гост

Безкрайно Ви благодаря!
Хвала за добрината Ви!
Господ здраве да Ви дава!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 14:17
Гост

Къде са я давали, може ли инфо, че ми стана интересно да я видя как изглежда? То с такава хвалба…

Дърт мераклия
Дърт мераклия
27 юни 2022 16:08
Гост

Уверявам Ви, че сте пропуснали безкрайно много, че не сте проследили двата дни гласуване с хартиени бюлетини, имаше онлайн предаване на сайта на ВСС. Там главно действащо лице беше въпросното ефирно създание, което стана обект на моите неспирни въжделения, стремления и мераци …

кой
кой
27 юни 2022 17:46
Гост

вв

Херкулесиус
Херкулесиус
27 юни 2022 9:59
Гост

Сега след гласуването, предлагам всички явни и скрити представители на ССБ по конкурсните комисии да минират „повишаването“ на негласувалите за тях и за им го върнат. Ще и интересно. Шоуто предстои !

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 10:06
Гост

Ама че глупост!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 9:58
Гост

Колеги, не се поддавайте на провокации. В коментарната секция на сайта има платени тролове, които публикуват многократно едни и същи глупости, за да разпалват вражда между съдиите от София и от останалите градове. Очевидно на този, който им плаща, му е изгодно да се мразим и противопоставяме. Моля да ги игнорирате.

wertyuiop
wertyuiop
27 юни 2022 14:49
Гост

Така и правим – игнорираме тролажа.
Държавата отдавна не се дели на провинция и София. Лагерите са много по-различни и стававъпрос изцяло за частни интереси.

кики
кики
27 юни 2022 15:25
Гост

а, сетихте се, че не трябва да има противопоставяне, а късно е, чадо

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 9:30
Гост

Голямо реване от тая София – ми нали точно за това „Провинцията“ ви наказа, щото се самозабравихте! Слънцето все около вас се върти от толкова години, а 166 съдилища извън великата ви столица – вълци ги яли. Там не живеят хора, не работят, не са добри професионалисти, нямат необходимите морални качества, нямат проблеми за решаване, не са на връзкарската ви висота – хак да ви е сега! Послушковците били гласували за шефовете си – вервайте си. Вижте колко гласа има Калибацев и пак ми говорете глупости… Балансът в СК е перфектен, нека новоизбраните членове имат успех в работата и да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 10:15
Гост

Винаги съм споделял идеята всеки един магистрат да премине поне 6 месеца в магистратура в София и след това ще промени мисленето си. Само дълбоко комлесираните говорят за „столица“ и „Прованс“, останалите – за добри и не толкова добри магистрати. Логично е този, който гледа много дела, да е по-подготвен от останалите. Но знанието и опита не трябва да създава комплекси на останалите и да се „наказват“ тези, които поради обективни причини имат повечко опит. А пък и няма защо да се недоволства – в софийските съдилища, вкл. и във ВКС има много командировани извън София. Ето, лелеяната „реформа“ е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 10:31
Гост

Съгласен съм, колега, но и извън столицата има натоварени съдилища, има сложни дела има и прекрасни професионалисти. Не всеки държи непременно да отиде в столицата и това не показва непременно страх от натовареност или сложни дела, нито пък, че се дължи на липса на връзкарство и такива неща и видиш ли, затова сега вкарваме хора от „прованса“, че да се издигаме. Освен това, хайде да си говорим обективно – прекалено голямата натовареност не води непременно до по-добър магистрат. Води в много случаи до магистрат, който си претупва работата, гледа си делата шаблонно, не вниква в дълбочина. В софийските съдилища е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 10:57
Гост

Да, повсеместно е спадането на качеството на правосъдието – не само поради субективни причини

Мърфи
Мърфи
27 юни 2022 11:30
Гост

Калибацев има гласове , колкото Жилова, а тя все пак е с цяла организация зад…. гърба си. Явно си приличат за да бъдат така оценени от колегите

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 11:42
Гост

Той и Калибацев е с организация зад гърба си, просто от малко по-друг тип. И да, това със сигурност е една от причините да бъдат „оценени“ по този начин…

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 9:28
Гост

Умрях от смях как „Сега“ са отразили новината – „Стотици съдии бойкотираха избора за ВСС“. Очевидно, истината много боли.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 9:40
Гост

Така трябва да се представят лошите новини – с оптимизъм за бъдещето и без признаване на поражението, нещо като резидента Зеленски.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 10:53
Гост

От баба Доротея толкова! Още по-смешното е, че са илюстрирали статията със снимка на бюлетина, на която са задраскани само сесебейци /правилните хора, демек, коите, вие, долни нещастници, не избрахте/. Нито ред за избраните, но е отделено внимание на Жилова и Атанасов – „най-голямата гилдийна организация, която не пести критиките към статуквото“. Такива медии стават вече само да си повишаваш настроението и да се посмееш.

Стотици
Стотици
27 юни 2022 11:01
Гост

Да, 786 негласували не са няколко стотин

Разочарование
Разочарование
27 юни 2022 9:08
Гост

Не съм предполагал, че сред съдии може да има толкоа злоба и завист. Ами да ви бяха номинирали, да си бяхте направили кампания, да ви бяха избрали, то чак да ти стане гадно като четеш коментарите. Ако това е нивото, да се омаскаряват хората без дори да се познават си е супер отвратително. Като не са нашите хора, мафия са, нагласено е и всякакви такива опорки, такива приказки отиват на политици, на нпо-таджии, но за мен не и на съдии. Голямо разочарование за мен!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 8:43
Гост

В България всичко е провинциализъм и снобарщина, затова няма никакво значение дали си от София, Пловдив, Велико Търново или Каспичан. Разделението на съдиите от столицата и др.градове е смешно. Освен това, предвид че избраните повече от 4 години са били адм.ръководители, а някой и повече прави положението безнадеждно, защото много отдавна са забравили, какво е натовареност, гледане на дела и решаване. Всеки следващ ВСС е по-зле и по-зле от предишните. Дано този ме опровергае!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 8:38
Гост

На софиянец никога не можеш да угодиш. Като избраха за главен прокурор чистокръвен шоп, защо и от него не са доволни.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 8:30
Гост

Никому неизвестни началници, управлявали по 10 съдии, ни се представят за големи капацитети, които ще решават проблемите на съдийските съдилища! Ти да видиш! Твърди се, че били избрани от регионални родолюбци, които искали свои хора във ВСС. Естествено, че не е тази причината! Имаме си послушен ВСС от съдебната квота! Честито!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 9:48
Гост

Престанете с тъпите си опорки за зависими, независими, послушни и непослушни – смешни и жалки станахте вече. Изключително независимите и непослушни Керелска и Дишева какви ги свършиха точно, че не разбрах?

Кики
Кики
27 юни 2022 9:54
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Хахаха
Хахаха
27 юни 2022 8:13
Гост

Стига с тая смотана София! Живеете в най- мръсната и противна столица на Европа в пряк и преносен смисъл, която е такава точно благодарение на “софиянци”. Всички сте от селата на страната!

XXL
XXL
27 юни 2022 8:39
Гост

Напълно съм съгласен – най здравото лепило е, когато царвул стъпи на паве.

Селски съдия
Селски съдия
27 юни 2022 7:33
Гост

Въпреки че класира само един от моите избрани, от сърце пожелавам успех. Защото това е протестен вот на колегите- просто на всички им писна от нищоправене и се надяват на повече оперативност в работата.
Р.s.не вярвам в конспирации и апропо колегите от СРС да отворят статистическите таблици за миналата и по-миналата година, за да видят, че отдавна не са на първо място по натовареност, а даже по брой свършени дела са на едно от последните

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 7:30
Гост

Много интересно, как сега ССБ ще претендират че говорят от името на съдиите, след като техните хора Жилова и Атанасов не бяха избрани. Ясно е какво мислят съдиите за ССБ.

XXL
XXL
27 юни 2022 8:51
Гост

Това противопоставяне между ССБ и другите кръгове в Съдебната система е неадекватно за мен – вае става въпрос за кръгове и за пробутване на наши хора. Нима кръговете извън ССБ са по почтени?! Основен приблем на съдебната система са именно тези кръгове – ССБ, Чолаков, Панов, Гешев, Влахов, Руси Алексиев и т.н. , които не позволяват да се оцени труда на неучастващия в кръга съдия. По тизи начин системата, раздаваща сораведливост, парадоксалнон не намирана справедливост вътре в нея с всичките последици от това – драстичните са некомпетентен и зависим съд. Не очаквам нещо да се промени от новоизбраните, щото и… Покажи целия коментар »

излагаш се!
излагаш се!
27 юни 2022 13:41
Гост

Пропускаш кръгъ на Сорос……

XXL
XXL
27 юни 2022 16:27
Гост

Със сигурност пропускам още кръхове в тази безправна система – съдебната.

о да
о да
27 юни 2022 11:04
Гост

Да, от името на съдиите трябва да говорят Чолаков, Георги Колев, Сотил Цацаров, Венета Марковска, Владимира Янева, Желявска и т. н.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 7:07
Гост

Много балансиран избор. Досега софиянци бяха свикнали само те да кадруват, къде през ВСС, къде през конкурсите комисии. На последния конкурс за ТК на ВКС всички класирани са от София и още толкова под чертата. Кога за последно човек от провинцията е избиран за върховен съдия?

Лицемерие
Лицемерие
27 юни 2022 9:07
Гост

Последната крепост на ССБ е ВКС . Благодарете им подобаващо за тези мъдри кадрови решения !! А защо са необходими конкурси за ВКС ???????

Петър
Петър
27 юни 2022 5:37
Гост

Една глупост като я напишеш веднъж стига.
След това просто става досадно.

Петър
Петър
27 юни 2022 7:53
Гост

Става въпрос за написаното от уж „Софиянец“.
Последното нещо по важност е дали кандидатът е от София или от друго място. Светът отдавна не се дели на столица и провинция.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 1:27
Гост

Изборът не е лош и отразява мъдростта на българския съдия, а именно: пълно полово равенство (трима мъже и три жени), има представители на всички апелативни райони и на всички материи – наказателно, административно и гражданско. Изборът определено бе направен сполучливо и от гледна точка на външния вид на кандидатите. Така например, мъжете бяха привлечени от краката на г-жа Тянкова (поне на мен ми допаднаха на изслушването) и лицето и усмивката на г-жа Александрова, докато жените-от суровото, мачовско излъчване на Младен и хладното, Де Ниро-вско лице, от което лъха решимост на кандидата Петков.

чуду
чуду
27 юни 2022 8:59
Гост

пич, купи си цветен телевизор.

——-
——-
27 юни 2022 1:26
Гост

Тотал щета! Не очаквах, признавам си! Старият ВСС си беше в по-добър състав! По-изявени магистрати. Тия са напълно непознати!

Софиянец
Софиянец
27 юни 2022 1:19
Гост

Сега и за прокурорската колегия, ако изберат маса провинциалисти…ужас просто! Ще се хвърля просто.

уеишщкс
уеишщкс
27 юни 2022 7:54
Гост

Абе няма да е лошо да се „хвърлиш“. Само избери по-висок етаж.
Глупостите ти.

за другите не знам, но
за другите не знам, но
27 юни 2022 1:18
Гост

Явор Колев е блестящ юрист и съдия. Завършил е ЮФ на СУ с отличен успех, за разлика от останалите кандидати. И съвсем резонно беше първо зам. председател на РС Пловдив, а след създаването на административните съдилища – десет години зам. председател на Адм. съд Пловдив. Ползва се с авторитет в града и сред магистратите в цялата страна, а избирането му за председател на Адм. съд беше съвсем заслужено и е резултат на дългогодишната му всеотдайна работа в съдебната система. Това е видно и от високия резултат, който получи, за разлика от другия пловдивски кандидат, който именно е представителят на съдебната… Покажи целия коментар »

Софиянец
Софиянец
27 юни 2022 1:22
Гост

Да си беше стоял в Пловдив. Заради такива претенциозни като него резнаха нашите кадри! А нашите са 100 пъти по-добри от тези в Пловдив.

аха
аха
27 юни 2022 1:49
Гост

столичани в повече, нали им чета „актовете“ в АПИС-а… софийски претенции без абсолютно никакво покритие.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 4:43
Гост

Съгласна съм за Явор Колев. Несправедливо е да бъде поставен в един куп с останалите, които ни натресоха- и като образование, и като интелект, и като авторитет и личностни качества е подходящ за ВСС.

Софиянец
Софиянец
27 юни 2022 1:05
Гост

Ей, не мога да повярвам! Нашите хора ги отрязаха! Съжалявам ама едно е да си съдия в София, съвсем друго е да си във Варна, там Търново и т.н. В София е много по-натоварено, много по-разнообразни дела, с голяма фактическа сложност, имаш по-голям опит, повече системен опит. В провинцията -не толкова.

звучиш като недое*на лелка
звучиш като недое*на лелка
27 юни 2022 1:51
Гост

голям стил, няма що… а глупостите, дето си написала, нищо че си се писала „софиянец“, къртят мивки..,

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:50
Гост

ТОВА Е ИЗЛАГАЦИЯ! ПЪЛНА И ТО! ВЪВ ВСС ЩЕ ВЛЯЗАТ НЕПОЗНАТИ ЛИЦА, И ТО ГЛАВНО ОТ ПРОВИНЦИЯТА! Аз нямам против, но да няма представител от София, моля ви, все пак ВСС е в София, най-наболелите проблеми в съдебната система са в София. Не е много нормално. Това е пълен саботаж! Изборите са минали по приятелски, роднински и лични връзки. Т. нар. – фамилиарно гласуване.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:53
Гост

Някои ще кажат, ами да, нали Даниела Александрова е във ВСС. Е, ама тя е от СРС и е от съвсем скоро там. Понятие си няма какво се случва в СГС, в САП, за Върховните съдилища да не говорим.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 1:08
Гост

Съгласна съм. Трябва да напишем статия в Капитал и Свободна Европа. Не може провинцията така да ни тормози и да не ни разбира.

Say
Say
27 юни 2022 0:43
Гост

Аз очаквах някой хабилитиран преподавател (доцент или професор) да се кандидатира за член на ВСС. Последно за проф. Анелия Мингова вдигах ръце. Ама явно няма такъв, май и няма да има!

ЗСВ
ЗСВ
27 юни 2022 16:05
Гост

От съдийската квота ли или от парламента?

Разсмисли над един народ
Разсмисли над един народ
27 юни 2022 0:41
Гост

Тъжният извод е, че в тази процедура НЕ участваха достатъчно безспорни авторитети. Още в началото стана ясно, че ще се провежда примитвно разделение на две по оста Белите покривки vs ССБ, подобно на противопоставянията от политическите избори (про- и антиваксъри, за и против норвежците, украйна vs русия). По този начин и двата лагера консолидираха силите си в системата, като очевидно едните се справиха доста по-добре. Големият въпрос е какво е качеството на електората, т.е. на самите нас? Имаме ли право да се оплакваме, че не се ползваме с достатъчно доверие, след като сме готови да изтреляме в космоса част от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:58
Гост

А ти, като един безспорен авторитет, какво направи по въпросите, които поставяш? И защо не се кандидатира, а сега ревеш? Хората са набрали смелост, явили са се, спечелили са, но сега ревем като вдовица за….. Стига глупости.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 1:01
Гост

Правилата са : „Всички правят така.“,“Няма друг начин.“,“Аз съм приспособим / а“.
Но това не са правилата на безспорните авторитети и може би за това ги няма.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 1:17
Гост

Не е Белите покривки vs. ССБ, а Белите покривки vs. Белите чаршафи. Хората просто избраха по- здравото душевно. Без многословие това е ситуацията.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:38
Гост

Колеги, смятам че съдийското самоуправление не работи и трябва да бъде премахнато. Иначе провинцията винаги ще ни бие, а това не е честно с нашата висока натовареност в София.

Анонимски
Анонимски
27 юни 2022 0:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:36
Гост

Верно е. Ако няма клепнали уши кат Чебурашка и вид на захлупен чичка-мухльо, изобщо не ми го и хвали

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:28
Гост

Честито на Чолаков. Сериозно се постара. Вярно, че трябва да се модернизираме, ама огромните разлики в резултатите между хартиенште бюлетини и електронното гласуване …

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:35
Гост

Така е. По същия начин и Продължаваме промяната спечелиха, знаеха сорс кода на машините за гласуване.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:21
Гост

Ей, я се стегнете и стига сте се делили. То не беше София срещу провинция, то не беше районни срещу върховни, статукво срещу ССБ. Срам ме е от всички вас. Изборите свършиха. Това е резултатът. Не познавам всички кандидати, но всеки трябва да получи шанс. И вместо да хейтите отстрани, да се присмивате и обиждате, вземете да помогнете с каквото можете, че проблемите се трупат. А кандидатите да не забравят, че идват от съдийските среди и един ден ще се върнат. И дано успеят да го направят с високо вдигната глава.

Колега…
Колега…
27 юни 2022 0:20
Гост

Ей, голяма завист, голяма злоба от тия нашите в столицата! Срам ме е от вас, бе! Сакън някой да не се издигне по-нагоре в кариерата! Веднага ще го стопираме! Страхотни кандидати имаше от столицата! Язък!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
27 юни 2022 0:07
Гост

Така като чета коментарите ми прави впечатление, че някои от тях са доста крайни и от тях прозира доста злоба необосновано самочувствие на база местоположение. Някой завижда май май, а? Скъсва се от работа в „натоварената“ София и се надява аверчето от съседния кабинет или с когото е пил кафе на Графа да се докопа до кокала, току виж му дал да близне и да си отхапе от хрущяла, ама уви- избрали са некви далечни провинциалисти, които никой не познава, съответно не може да им ползва услугите за евентуално кариерно развитие. Качествата на човека трябва да се гледат и колко… Покажи целия коментар »

Мартин
Мартин
27 юни 2022 0:05
Гост

Наистина, че много ме е яд за един познат колега от столичната магистратура (сред кандидатите е), понеже е така читав кадър, добър професионалист, без съмнителна репутация, ама явно, както се спомена, оценява се – който много надалеч гледа, веднага ще го ослепим. Е, успяха. Особено тук в Софето! Пак казвам – задължително трябва да има представител/и във ВСС!

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:55
Гост

Най-високо класирания сесебеец е „само“ на някакви си 120 (сто и двадесет) гласа от почетното 6 място на спечелилите, но виновни са………Чолаков, електронната система, провинцията и колегите-мърши.
Еми дет се вика No Comment!!

Йордан
Йордан
26 юни 2022 23:53
Гост

Забележете, тия нашите, столичните магистрати, са към нископодкрепените. Сравнително малко гласове. Какво става, бре?! Тия от провинцията явно повече се подкрепят, единни някак си. Поредното доказателство, че тук, в София, нещата са абсолютно сведени до голяма завистливост и мачкане…

Красимир
Красимир
26 юни 2022 23:43
Гост

Е недейте така, София си има представител – Дани, защо я подценявате ?

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:08
Гост

хахахха, ако не друго трябва да й се признае, че по емпиричен път доказа как посредствеността може да бъде положително качество, а ограничените възможности – път към успеха.
Наздраве и успех!

:)))))
:)))))
27 юни 2022 0:12
Гост

Тази Александрова я познавам много добре и ми се струва, че по особени анатомични начини е успяла да събере гласовете

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 1:35
Гост

Признавам си без бой, при мен е така. Не я познавам, но ми допадна, особено над кръста и до врата, но това за мен е важно, защото аз ги гледам тези неща :)))

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 9:37
Гост

Говори се, че винаги е залагала на сигурно, каквото и да значи това. Обикаляла от кабинет на кабинет.

Герджиков
Герджиков
26 юни 2022 23:41
Гост

Карл Маркс добре го е казал човекът: „Капитализмът е упадъчна система, защото залага на множеството, а комунизмът е идеалната система, защото залага на единството“. Преди 89-та година – нямаше ВСС, едноличната власт беше много по-функционална- главният прокурор си назначаваше, освобождаваше, повишаваше, преместваше, наказваше и пенсионираше прокурорите…и си беше супер, председателят на Върховния съд – съдиите. Сега с това ВСС, хем по-сложно, хем много тромаво, хем и корумпирано.

Минаващ
Минаващ
26 юни 2022 23:34
Гост

Нека всичките кандидати се съберат и обсъдят най-доброто от концепциите си и новоизбраните 6-ма реално ги приложат в работата си и да работят ефективно за постигането на тези идеи в името на гилдията и обществото като цяло, за повишаване доверието и професионализма в съдебните органи!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 2:01
Гост

Бе кой ти гледа концепциите бе, едни и същи глупости до безкрай в тях.

Iili
Iili
26 юни 2022 23:33
Гост

Провинцията смаза София, защото кандидатите от столицата извън избраната не бяха широко подкрепяни дори от собствените си колеги. Отделно деленето за и против ссб, което е напълно вредно изкривява нещата и попречи на свестни хора да влязат като Атанасов. Омразата и разделението в София доведоха до това. Надявам се Александрова да оправдае огромното доверие, което получи от колегите си в СРС и СГС и да работи за решаването на проблемите в тези съдилищата.

:)))))
:)))))
26 юни 2022 23:42
Гост

От завист не подкрепиха столичните си колеги. Всичко е от злоба и завист

Проскубания бухал
Проскубания бухал
27 юни 2022 0:31
Гост

Ми прочетете коментарите и ще видите за какво става въпрос – точно злоба и завист, делене на столица и провинция.

Не, не, не, не
Не, не, не, не
26 юни 2022 23:27
Гост

Нямам против да се избират колеги от провинцията за членове на ВСС, но е безумие да няма член от Софийската магистратура. Няма значение дали е провинциалист, все пак е работил в София и знае как функционира системата, знае къде са недостатъците й, така колегиални, професионални, знае какво трябва да се подобри, как и т. н. Ами то от тия избраните абсолютно никой не знае какво се случва в СГС примерно или в СРС. Това е безумие.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:35
Гост

Има, има – забрави Дани Александрова – тя е от СРС и е наясно с натовареността

Не, не, не, не
Не, не, не, не
26 юни 2022 23:37
Гост

Не е ли от СГС или САП, не ми го хвали.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 17:39
Гост

Моите уважения колеги, плачете, че в страната не знаели какво е в София. А в София знаят ли какво е в страната и как колегите се справят? Как се дават дежурства от четирима окръжни съдии, от районен съдия, който е сам в съда и всички гледат всичко? Избраните колеги от Варна, Пловдив, Хасково, Ямбол и В. Търново са изключително опитни и откликват на проблемите, предлагат решения. Колегата от София не я познавам, не гласувах за нея/не ми вдъхна доверие/, но все пак имах друг фаворит от София., който показа съпричастност и поне чух, че е много добър професионалист. Пожелавам си… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:26
Гост

Бойкикев, Славов и Надка да събират катуня и да мислят промени в ЗСВ да се обезсилват тези избори със закон, бе! Какво е това безобразие след седемте години на Лозан? Очевидно е, че съдийското самоуправление не работи, след като допуснахме да се изберат такива членове на СК.

Христо Иванов е виновен и за този провал
Христо Иванов е виновен и за този провал
27 юни 2022 0:34
Гост

Не стига ме не работи съдийскотонсамоуправление, но ине безумие ! Никъде няма такъв модел да св самоизбират и само контролираш !!! Ама как да го разберат Бойкиве / Христо/ и Славов и Наджфчдата на Разград като не са стъпвали в съдебните плато на България как с кръжочна дейност сега кръстена нпо ли ?????

Мартин
Мартин
26 юни 2022 23:08
Гост

Сега за прокурорската колегия остана да изберат всички прокурори от село Долно Нанагорнище и циркът ще е пълен. Като сме тръгнали да се излагаме, поне да бъде докрай…

Столичанин
Столичанин
26 юни 2022 23:05
Гост

Не искам провинциалисти да ми решават професионалната съдба. Те знаят ли изобщо какво се случва в Софийските съдилища, които са НАЙ-НАТОВАРЕНИТЕ. Знаят ли какво се случва с кадрите, с делата и т. н. ?!

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:15
Гост

Айде, пак се почна със софийските съдилища и натовареността??? начи, колега, вариантите са два – има конкурси за преместване в РС, където остават незаети бройки в ниско натоварени съдилища. Вторият вариант е, след като ви е толкова тежко и непоносимо, да почнете да работите извън съдебната система – там с радост ще посрещнат невероятните ви умения,но пък се ходи от работа от 9 до 17.30 или 18 всеки ден и, да – може да отидете на по-ниска от сега получаваната от вас сега заплата. Изборът е Ваш, а мястото Ви в съда е желано от стотици юристи и няма да… Покажи целия коментар »

Мартин
Мартин
26 юни 2022 23:21
Гост

Според мен трябва да се въведете „по право“ двама членове от Съдийската и Прокурорската колегия задължително да бъдат от редиците на СГС/СГП или САС/САП. Защото е ненормално да няма столични магистрати във ВСС, при положение, че едни от най-функционалните и затрупаните съдилища/прокуратури са В СОФИЯ.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 4:33
Гост

И защо да излизат от системата натоварените съдии?! За да се оваканти място за някой, който ще гласува „под строй“, така ли? Натовареността на софийските съдилища не е нормално състояние за системата и всеки, който твърди обратното, изобщо не трябва да се занимава с правораздаване.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:22
Гост

Колега, СРС и СГС са пълни с провинциалисти, които са в София след съдействие на ССБ и след някоя и друга извратенийка. Това е разликата – ако бяха избрали от тях пак щяха да управляват провинциалисти, но либерални и по – извратенички.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
26 юни 2022 23:49
Гост

Е, да де, то либералните извратенички провинциалисти реално отговарят на определението столичани.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 1:47
Гост

Между другото, това е напълно вярно. От сума ти съдии от СРС, СГС и САС, които познавам, почти няма хора, които да са си от София. Сега обаче пцуят провинцията и голямата натовареност. Върховна излагация

Проскубания бухал
Проскубания бухал
26 юни 2022 23:45
Гост

Ееее, продължавайте така и ще видите какво ще стане -разделение отвсякъде. То държавата се управлява от лаици без опит, Вие се възмущавате от това, че избраните не са от София. То кога ли географското положение е инсло значение за качествата на даден човек? Плосък коментар кат цяло.

Бургас
Бургас
26 юни 2022 23:00
Гост

Честити да си ви новите Борянки! 🙂

Власт и половина.
Власт и половина.
26 юни 2022 23:00
Гост

Срамота е да няма от СГС.

Хера
Хера
26 юни 2022 23:03
Гост

Съвсем нормално е, на хората им писна от откачалки.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:16
Гост

Що? СГС специален ли е?

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:26
Гост

Вярно е. За извратеняците е срамота. Те от това имат срам- не от делата си.

Съдия
Съдия
26 юни 2022 22:49
Гост

Основна разлика е, че никой от избраните не е член на ССБ

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:01
Гост

А някой членува ли в съюза на Желявска ?

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:04
Гост

Това има своето обяснение, колега. Напоследък Ордена насочи усилията си към подпомагане на братята и сестрите от Полша (където маршируваха Нела, Влада Луковитска и Лозан), Турция (след събитията от 2016), а тази година грижи ни създадоха и украинците. Покрай тях, позабравихме българските членове на Ордена и бяхме наказани. Отделно, че лошо ни се отрази и пенсионирането на Сестра 33 степен Н.К.

Фатима
Фатима
26 юни 2022 22:48
Гост

Всички до един от избраните кандидати за СК са началници, които са избрани от този ВСС и с активното участие на Г.Чолаков. Промяната продължава. Честито да ни е.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:51
Гост

Да бе и Кирчо и ПП така ни излъгаха!

Платен туризъм
Платен туризъм
26 юни 2022 22:46
Гост

Тези май са участвали в избора на принципа „Да идем на екскурзия до Софията“. Пък и ако ни плащат пет години по 9 000 лв. заплата – мерси.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:06
Гост

А ти защо не се кандидатира ве душата? Да смажеш тези гнусни, долни провинциалисти?

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:25
Гост

Най- накрая да се свърши с тази истерия. Дано да няма жалби и НС да попълни състава, че да се свърши. То и без това всеки следващ ВСС е по- зле от предишния. Такъв е материала, свестните, знаещи и можещи не се кандидатират, също като в политиката. Дано не съм прав този път!

Дано да са нормални , а не злобни кресльовци
Дано да са нормални , а не злобни кресльовци
26 юни 2022 23:43
Гост

Ами по- добре от Парламента където се напъл и с хира без стаж и опит ! Тук хората поне с спира от или и имат опит от най- ниското ниво

Красимир
Красимир
26 юни 2022 22:24
Гост

Поне е хубаво, че с този състав, в съвета няма да има спорове и работата ще върви ! Няма да ги има кресливите дами от този състав, които се изказват по всеки въпрос. Експедитивност и бързина ни трябва и вярвам ще я постигнем с този състав от професионалисти!

Марчева и Дишева са срам срам
Марчева и Дишева са срам срам
26 юни 2022 23:41
Гост

Браво , ме го каза !!!
Дотегна ми от Дишева и Керелска а и от Марчева . Все те занят и все да се обадят , но все некомпетентни особено Марчева за Дишева е ясно ! Не ги ли беше срам че все през зад ив вход на система са минали пък се пишат на моралистки . А Марчева играе двойна игра гнус мееее от нея

Видовден
Видовден
26 юни 2022 23:53
Гост

Петровска, стига си плюла по форумите.

Титан
Титан
26 юни 2022 22:19
Гост

Браво за колегите ! Но и има много труд от наша страна – агитации, консултации, помощ при гласуване и поети ангажименти, които се надяваме да се изпълнят, за да тръгнат нещата ! Успех

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:09
Гост

Поздравявам кандидатите от ССБ за принципната позиция,че който се е провалил при избора от професионалната квота, не трябва да бъде назначаван от политическата. Да видим сега дали някой няма да си промени мнението.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:21
Гост

Защо все ССБ ви изпълва хоризонт, кога са имали мнозинство във ВСС и изобщо решаваща роля в системата?

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:38
Гост

И аз се чудя откъде идва тая омраза…а иначе за новия състав надявам се да имат съвест поне някои от тях.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:18
Гост

Този въпрос може да го зададе само някой от ССБ с цел да запази имиджа на сектата пред младшите. При 5.97 на конкурс за преместване в СРС не бях гласувана – защото напуснах ССБ и се скарах с политически неангажирана Нела. Питайте някой от неправителствения сектор да Ви обясни как го правят – едни му викат лобизъм, но според други е корупция. Слава на Бога, че най- явните членове на сектата не са в съвета – иначе 5 години щяхме да слушаме и гледаме Калпака шоу.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:53
Гост

Ох,клетата , я дайте повече информация, да ги разобличите тези лоши хора и тази всесилна Нела, да не излезе друго?

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:34
Гост

Нела сега чака памперсите и всичко е в историята. Няма смисъл да се хабя да отварям очите на тези, които пишат тъпи коментари за още информация. Горка съм, че се опитвам все още да предупредя някой за същността на сектата ССБ, а то повечето сами си я избират и се бутат в нея, съзнавайки същността на спонсорите й.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 1:59
Гост

Дано не сте съдия, дано, дано…Злоба плюс пълна липса на възпитание -какъв кошмар ! Не бързайте да отписвате Нели Куцкова, пак ще сбъркате!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 9:13
Гост

Да- и това го знаем. Всяко мнение, което осветлява лобизма на ССБ е липса на възпитание… Възпитанието на членовете не ССБ обаче никой не може да го стигне – даже когато откровено коментират колеги пред всички и си позволяват да дават квалификации. А Нела – там всички сме видели цялото й разголване по медиите нон стоп. Всичко я знаем- и най- вече акъла й. Тя сама си го е избрала да ходи и да говори публично лобистки глупости. Аз каквото и да кажа тя добре се е омазала, така че освен ако пряко не си намазал с някоя длъжност от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 12:42
Гост

Добре е, че повечето протежета на Куци даже и в опитите си да защитят ССБ и нея се излагат и показват, за какво иде реч. Пишете, пишете- да видят хората. Какво ще прави пенсиониран съдия в системата без дела освен да лобира кадрувайки? Или ще влезне като логично продължение на действията й до момента открито в политиката? Ако беше реодови съдия щеше да има дамата самозъзнанието да се “отпише” сама и да си гледа старините, но за виден лобист като нея имат явно други планове. Тогава обаче, нямайки дела зад които да прикрива истинската си дейност в системата ще са… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 13:57
Гост

Колко пенсионирани съдии има в Инспектората, поне двама, а във ВСС -забравихте ли Магдалинчев и Имова, или те са от „добрите“ ? Нели Куцкова е почтен човек ,който лично не се облагодетелства с нищо,спрете да я ругаете!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 16:33
Гост

Вие от къде знаете всичко това за нея? Защото те рядко са толкова тъпи колегите, че да взимат директно, но това не ги прави честни. Скъсала се е да пътува в чужбина на Сорос и партийни разноски, а мъжът й има добър бизнес, което не е случайност в България. Никой не я ругае- просто лобирането й не може да бъде представяно като порядъчност, защото не е. Тя прецака ЛИЧНО моята кариера, но познавам още пострадали от криворазбраната й почтеност-например да те насочва, с кой трябва да си легнеш. Слава на Бога, че е аут.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 17:03
Гост

Те не са било назначени на тези позиции след пенсионирането им. Мисля, че разбирате разликата.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 19:42
Гост

Грешите! Юрий Кръстев например се пенсионира месеци преди назначаването,вижте и кога са родени останалите …Не това е важното, а дали имат воля и възможности да вършат работата си ,защото има и много млади „пенсионери“.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 23:41
Гост

Юрий е бил навършил възрастта за пенсиониране, което е различно. Да гласуваш пенсионер с перспективата за удължен мандат с неопределен период от време е руска ролетка, независимо от самоотвержеността му. Естествените закони и процеси са над човешката воля- колкото и да Ви се иска Супер Нела да я лансирате някъде. Стига с глупостите. Да си ходи у дома. Никой не я иска.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:45
Гост

Как не се сетих, че ще има реплики на ССБ сервилни и задължително трябва да се каже, за да са доволни, че за всичко е виновен главния прокурор.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:34
Гост

ССБ- враг на N-ската селищна система!

Каспичан, Трън, Брезник, Тополовград
Каспичан, Трън, Брезник, Тополовград
26 юни 2022 22:08
Гост

Студенти от меката на правото – ЮЗУ, да бяха избрали пак по-добре щеше да е от тези шефчета на съдилища по села и паланки.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:07
Гост

Е, каквото такова. Най-важното е какво ще свършат тези хубавци. Дали били хора на този или онзи и на Кой господ ще се кланят, малко ме вълнува. И Милка Итова не беше стока, но вършеше работа и то по-добре от настоящия ВСС. Колкото по-бързо се разбере, че ВСС не е съдебно правителство, на което всички да се кланят и от което зависи всичко в системата, а орган за оперативно управление на кадрите, бюджета, а от скоро и тъй важното е-правосъдие, толкова по-добре за системата и за душевното равновесие на другарите в нея. Въобще – ВСС не е системата и системата… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:13
Гост

Брех, как ругаехте Милка навремето, сега за пример я давате, гиди гниди фарисейски.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:21
Гост

ако се краде, ще си понесат отговорност

Браво!
Браво!
26 юни 2022 21:59
Гост

Колегата от Велико Търново днес със 110 гласа повече от вчера. Това е забележителен резултат!

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:58
Гост

Така е по-добре – след това „пренапрягане“ пружината неминуемо ще се скъса. Недалновидно. Но тези, които не гласуваха, сега нямат правото да недоволстват.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:20
Гост

И тези, които си дадоха д-то под наем също.

Голям кеф
Голям кеф
26 юни 2022 21:57
Гост

Аз предлагам Христо Иванов, Наско Славов, Надето министърката, Лена, Жоро Боеца, Наско Атанасов, с тези хора във ВСС като членове, съдебната система ще качи левъла на много високи обороти, правосъдие за всеки. Нищо, че повечето виждат съдебна палата само отвън, ама щом прокуратурата искат да реформират със ВСС ли няма да се справят.

6: 0
6: 0
26 юни 2022 23:35
Гост

Подкрепям изботеноте са все йористи тук там милиционер комунист ама хайде ааааааа Славов е голям корифей , кога ли е работил нещо юридически сигур като момчето Колю Минчев в кантора на мама си

Избирател
Избирател
26 юни 2022 21:55
Гост

Честито!

Съдия
Съдия
26 юни 2022 21:54
Гост

Не сме съдии, а мърши! Дано някой от останалите кандидати да оспори избора, за да лъсне цялата порнография с електронното гласуване и контролирания групов вот от председателските кабинети. Срам и позор за професията ни!

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:02
Гост

Говори за себе си, като пишеш за „мърши“. Контролиран вот не е имало, с никой не съм говорил и никой не ми е указвал как да гласувам, нито бих приел някой да ми казва как да гласувам. Никога няма да подкрепя кандидат, който не харесвам. НИКОГА! Просто джендърите в съд.система, ми дойдохте в ПОВЕЧЕ

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:42
Гост

„Джендъри“ ???И това е лексика на съдия ???

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 23:09
Гост

Еми и мърши не е лексика на съдия, ама каквото се повикало – такова се обадило :)))

Да се саморазпуснат ССБ- дженъреите
Да се саморазпуснат ССБ- дженъреите
26 юни 2022 23:28
Гост

Ами да официални си е ! Това че ти не го разбирал и си се самозатворил

Нина
Нина
26 юни 2022 23:08
Гост

Откъде е тази поредна теза за контролиран вот? Съдия съм на окръжно ниво. Никой не ми е указвал как да гласувам. Познавам много колеги от цялата страна и не вярвам да има такъв, който е гласувал под давление съобразно „спуснат списък“. Повечето колеги обаче, като мен, гласуваха за не повече от 3-4 кандидати. Според техните представи кой заслужава техния вот. А не по нареждане на някого.

хnn
хnn
27 юни 2022 8:02
Гост

и аз така, ама моите кандидати не спечелиха.

6:0 :)))) продължавайте да слушате Христо и кицков
6:0 :)))) продължавайте да слушате Христо и кицков
26 юни 2022 23:32
Гост

Ами това за прнографското електрони гласуван го кажи на Недждата Йорданова от затънтената провинция – Разград , откъдето са и Прокопов, и Чичо Наско милиционера / прокурор / демократ и другата звезда Вржиту Русева / как ли кацна в сгс СОТ Разград / !!!!!! Като губите по правилата измислени от дамите вас много ви боли !!!! Ми спрете се бре стига въртяхте и сукахме само и са онда сте на власт – никой ме ви иска !!! 6: 0

Съдия
Съдия
26 юни 2022 23:50
Гост

Пък аз гласувах от село, защото кабинетът на председателя (в съседното село) днес е заключен.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:52
Гост

Даниела Александрова сменя Даниела Марчева. Двете са от един калъп. Обичат да усвояват европроекти.

Да се саморазпуснат ССБ
Да се саморазпуснат ССБ
26 юни 2022 23:24
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Видовден
Видовден
26 юни 2022 23:49
Гост

Петровска, стига си плюла по форумите и си стягай багажа.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:50
Гост

За пръв път парламентарната квота може да се окаже по-добре от съдийската.

НС ще забие последния пирон
НС ще забие последния пирон
26 юни 2022 21:50
Гост

Хахаха, щом съдиите са избрали тези да ги представляват, да не се учудват после политиците какви ще им допълнят във ВСС от квотата на Народното събрание. От тях ще гледат – посредствени и анонимни кариеристи.

Съдия
Съдия
26 юни 2022 21:46
Гост

След като си избрахме тези (с изключение на Младен), няма значение какви ще избере парламентът. И чучела да ни изберат, ще е все тая.

Председатели на селски "съдилища"
Председатели на селски "съдилища"
26 юни 2022 21:45
Гост

Клонираните атакуват. По калъп са готвени тези „ценни кадри“ да превземат ВСС. До един облажили се с председателски места и от n-тите забутани съдилища.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:05
Гост

Викаш, друго е да си жълтопаветен умнокрасив джендър и всеки ден да газиш мрамора на Съдебната палата. Еми, ето затова не вкарахте дори един ваш представител във ВСС.

Димитър
Димитър
26 юни 2022 22:55
Гост

Сега съм сигурен че Надка -Пиратка,като чуе резултатите и ще изпадне в кома……

Луковитски красивитет
Луковитски красивитет
26 юни 2022 23:20
Гост

Ми вие от ССБ също имахте затънтени съдилища , например – Луковит . Що не изкарахте Луковитската си принеса от Варна, живееща в Плевен/ с …./ щото си знаете , че си е жена на сериозен бандит ….. уж морална съдийка пък в къщи си живурка с клиент на системата от Плевен през Унгария та до Испания

Да се саморазпуснат ССБ
Да се саморазпуснат ССБ
26 юни 2022 21:45
Гост

Падна мита , че ССБ са организация представляваща мнозинствот от съдии. Видно е най- вече по срам ия , но реален резултат 249 на председател /ката им е видно че са едва 10% от всичките 2200 съдии . Сега трябва да са много скромни и ниски . На колегите им писна от меко есията , които проповядват . Доста нормални колеги им писна от все по новите и по рестриктивни правила които въвеждат

Юрист
Юрист
26 юни 2022 22:08
Гост

За съжаление ще продължи съществуването си ПП – ССБ.

Димитър
Димитър
26 юни 2022 22:54
Гост

Сега съм сигурен че Надка -Пиратка,като чуе резултатите и ще изпадне в кома……

нашта система 4:4:2
нашта система 4:4:2
26 юни 2022 21:42
Гост

Нашего брата съдията изпробва различни системи. Първата беше на върховните съдии – пълен провал, втората е на началниците, да я видим. Поне са хора свикнали с организация и оперативна работа.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:59
Гост

Човек се учи на принципа „проба-грешка“. Съдиите не са нещо повече от другите. Така, че нека да видим, втората сиситема има повече шанс да проработи, а не като върховните да са само по кьор-софрите.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:41
Гост

ССБ е в нокаут. Кома.

Значи
Значи
26 юни 2022 21:56
Гост

Това ли беше целта на тази избори? Да, добре

Читател
Читател
26 юни 2022 21:40
Гост

А новия ВСС кога ще встъпи в длъжност като няма да има парламент за тяхната квота?

Аспарух
Аспарух
26 юни 2022 21:39
Гост

Честито на съдия Александрова! Истински професионалист и новатор! Нека продължава така, както е работила до сега!

Съдия в СРС
Съдия в СРС
26 юни 2022 21:44
Гост

Ай сиктир, бе!

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:57
Гост

Не я познавам, но я подкрепих – симпатична русокоса булка, усмихната и стилна, със семейство и деца, а не изкукала административистка или злобна стара мома.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:09
Гост

Васко, ти ли си бре?

тъй то
тъй то
26 юни 2022 21:39
Гост

Значи, който гласувал, гласувал, кака се ожени. После да няма хър-мър, колеги. Ние си ги избрахме. Който не е гласувал – да си гледа работата, който е гласувал – също 🙂

Провинциален кариеризъм
Провинциален кариеризъм
26 юни 2022 21:38
Гост

Пълен потрес и посредственост. Неизветни кариеристи от дълбоката провинция превзеха ВСС. До един председатели на съдилища и един заместник.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:51
Гост

Да не би известните столични кариеристи да са по-добри само защото са от сектат ссб

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:38
Гост

Хохохо, и сега като завалят жалби. Ще стане интересно. ВСС сам даде основание като отказа да изпълни закона и да съгласува системата

Костов
Костов
26 юни 2022 21:43
Гост

Стига с тези глупости за системата, проверена и работеща е, както и се видя. Стига сте ревали ССБ.

Работа, работа, работа!
Работа, работа, работа!
26 юни 2022 22:07
Гост

Да, „работеща“ е системата, видя се. Особено като се сравни с резултатите от хартиените бюлетини…

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:55
Гост

Надявай се булка на нова първа брачна нощ!!!

Загубеното време
Загубеното време
26 юни 2022 22:05
Гост

И като завалят жалби, резултатът от малкия конституционен съд е предизвестен като конкурсите на ГЧ за ВАС и административните. Кухи дела и разноски, пак греда.
Когато душичките са злобни, дребни и дълбоко провинциални и нетърпящи интелект, дългата дистанция е задължителна.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:16
Гост

Трима от ВКС и двама от ВАС. ВКС им да си връща за конкурсите 😂

Зрител
Зрител
26 юни 2022 22:28
Гост

Пука им на ВКС. ВАС е пробван и безотказен механизъм.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:36
Гост

Честито на Чолаков. Добре се справи

Chuck
Chuck
26 юни 2022 21:39
Гост

Поне са от един отбор и работата би трябвало да върви по-гладко от сега.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 21:53
Гост

Лош, Чолаков, лош!!! Другият път кой ли ще ви е виновен?

Анонимен
Анонимен
26 юни 2022 22:33
Гост

Ха, ха. Няма аргументи в коментара Ви, по съвест ли гласувахте или? Днес председателят на ОС Сливен изпраща в общ чат любезно напомняне, че и днес следва да се гласува. Текстът беше бланкетен и обръщаше внимание, че следва минимум 33 процента от имащите право на глас да гласуват, за да бъде валиден избора. Скандално. Жалко. Ако ще целия свят да си купите с парите от огромните заплати, сте дребни душици, които имат нужда да мачкат знаещите и можещите, за да се утвърждават.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 0:08
Гост

Виновна е Жената котка, виновен е и Батман. Да не пропусна Волдемор- храбър Сесебеец.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2022 10:23
Гост

Да не се е сгодил, че му честитите?