Световно известни професори от едни от най-престижните юридически факултети ще събере Софийският университет „Св. Климент Охридски“. Висшето училище за трети път провежда „Еразъм“ седмица на правната наука“.

Събитието се състои от международна научна конференция и система от публични лекции и е определяно като едно от водещите в европейския академичен календар през тази година. „Еразъм” седмицата на правната наука постепенно се превръща в престижна традиция с широк отзвук сред българската и международната научна общност, казват от СУ.

В конференцията, която ще се е на 29 и 30 март, ще участват 74 юристи от четири  континента  – Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия. Сред тях ще бъдат 65 чуждестранни учени от престижни университети от САЩ, Канада, Великобритания, Италия, Франция, Германия, Испания, Нидерландия, Белгия, Ирландия, Португалия, Швеция, Финландия, Австрия, Полша, Венецуела, Виетнам, Гърция, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватска, Румъния и др.

Изпъкват имената на световноизвестни професори като проф. Пол Йоуел (Оксфорд), проф. Моника Клаес (Маастрихт), проф. Чезаре Пинели (Университет „Сапиенца“, Рим), проф. Хелън Ксантаки (Юнивърсити колидж, Лондон) проф. Гавин Барет (Юнивърсити колидж, Дъблин), проф. Хоакин Кайон Де Лас Куевас (председател на Европейската асоциация по медицинско право), проф. Мауро Цамбони (Стокхолм), проф. Патрисия Попелие (Антверпен), проф. Анджела Ди Грегорио (Държавен университет на Милано), проф. Моника Бонини (Милано-Бикока), проф. Гуерино Фарес (Рома Тре) и др. В конференцията ще вземат участие и съдии, сред които прави впечатление името на проф. Ирмантас Ярукайтис, съдия в Съда на ЕС (Люксембург).

Тази година събитието на практика ще е конгрес, който ще се състои от три паралелни конференции на следните теми: „Ролята на съдилищата в съвременните правни системи”, „Съдебен диалог” и „Съдилища и политика”.

Откриването на конференцията ще бъде на 29 март (петък) от 9:00 часа в Аула Магна на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“. Пълната програма на събитието може да изтеглите тук.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
28 март 2019 17:13
Гост

Благодарност на Лекс за отразеното добро начинание. Големи сте!

Пич
Пич
28 март 2019 15:40
Гост

Ето нещо смислено, а не като някакво си международно висше училище по право, което искаха да правят.

Еразъм Ротердамски
Еразъм Ротердамски
28 март 2019 14:58
Гост

Дано събитието да бъде посетено масово и от магистратите, и от студентите – всички имат какво да научат. Първите да се поправят, вторите да се научат да не допускат в бъдеще същите грешки, като предшествениците си. Много има да работи българският съд, за да си върне реномето на безпристрастна и престижна институция, гарант за общественото благоденствие, спокойствие и справедливост.

Независим
Независим
28 март 2019 9:44
Гост

Има какво да научим от световно известните професори, особено на тема: „Съдилища и политика”.

Анонимен
Анонимен
28 март 2019 9:42
Гост

Много добра инициатива. Програмата на ЕС за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа, все повече буди интерес у българските младежи.