Адвокатка е била пребита от млад шофьор след спречкване на пътя. Инцидентът е станал на 24 април, а свидетели на насилието са били двете деца на юристката Галя Гълъбова, съобщи сайтът samokov365.com.

Историята е разказана от самата нея. Заради извънредното положение тя била в Говедарци при родителите си заедно с двете си деца – близнаци на 7 години.

На 24 април с единия ѝ син отишли на пазар. Двамата вървели пеш по малка уличка, от която трябвало да излязат на по-голяма за центъра на Говедарци, където ги чакали нейна приятелка с другото ѝ дете. Жената обаче чула свистене на гуми от движещ се с голяма скорост автомобил, който очевидно наближавал. Междувременно синът ѝ вече излизал на голямата улица. Адвокатката скочила към детето, за да го издърпа, като в този момент минала и колата. По думите ѝ – на косъм от сина ѝ. Първоначално шофьорът намалил, но после ускорил и изчезнал.

Галя Гълъбова отишла в магазина и напазарувала. Излизайки, видяла същата кола паркирана отпред. Водачът липсвал, но вътре имало пътничка – млада жена. Адвокатката потърсила сметка от нея за опасното шофиране, заради което за малко да пострада детето ѝ. Пътничката изляза и вместо да се извини, както очаквала адвокатската, я обидила и заплюла в лицето. Юристката се афектирала и хванала младата жена за ревера, двете си разменили по един шамар. В същото време обаче адвокатката усетила силен удар в тила и паднала. Свила се, за да предпази лицето си, а през това време нападателят започнал да ѝ нанася удари с ритници.

Свидетели на побоя станали двете ѝ деца – едното, което било с нея, а другото заедно с приятелката ѝ, също било наблизо и видяло всичко. По думите на юристката близнаците много се разстроили и започнали да пищят.

Непознат мъж се намесил в опит да усмири нападателя. Приятелката ѝ Веси Мазганова също се опитала да помогне, но и тя отнесла няколко удара. В този момент обаче агресорът разпознал Мазганова и спрял с побоя. Според Галя Гълъбова той е „навързал нещата и се е изплашил“, че жертвата е адвокат. Заедно с момичето се качил в колата и отпрашил в неизвестна посока.

Юристката подала жалба в полицията и поискала на шофьора да бъдат направени проби за алкохол и наркотици. Ден по-късно разследващите ѝ звъннали, за да я уведомят, че има образувано бързо производство и че тя трябва да даде показания. Извършителят бил установен, взета му била проба, която показала наличието на наркотични вещества. Шофьорът твърдял, че всъщност бил на зъболекар и там му били упойка.

Още един ден по-късно родителите на адвокатката били потърсени от „човек с финансови възможности и приятелски отношения с нападателя“, който ги увещавал да убедят дъщеря си да оттегли жалбата.

Същият този човек дори посетил юристката. „Било по-добре да се разберем, ако трябвало ще ми се плати. В отговор аз му заявих, че парите си ги изкарвам по легален и законен начин”, разказва Галя Гълъбова.

Развръзката на историята тепърва предстои.

29
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Хммм
Хммм
06 септември 2020 17:18
Гост

“Адвокатката потърсила сметка от нея…”
… и я намерила. Забравяйки, че на улицата не може да се държи безобразно, както е свикнала в съдебна зала.

Тъп
Тъп
14 май 2021 15:09
Гост

що си тъп бе

Анонимен
Анонимен
08 май 2020 14:45
Гост

Подкрерям коментарите на „юрист“ и „тралала“, а на пострдалата колега искам да каже, че единственият начин да повлияеш на други е с личен пример! Аз не пресичам на червено, изхвърлям си боклука разделно, не пуша….децата гледат какво правят родителите и попиват всичко! Така че първо да се вгледаме в себе си и да се постараем да бъдем пример за подражание с простички действия, а не като се вживяваме в ролята на Редник Джейн.

юрист
юрист
08 май 2020 10:16
Гост

Значи г-жата е тръгнала да търси саморазправа, после що я били. Като видяла колата да беше записала номера да подаде сигнал, това е което предвижда законът, нали така? А житейската логика – отговорен за децата си е на първо място родителят, който трябва да ги научи да се оглеждат преди да излязат на платното и ако има тротоар да вървят по него. Каква работа има да търси сметка и извинение от пътничката?! Която както разбираме не е майка на шофьора, каква е тя да отговаря за поведението му.. Разбира се това не го оправдава, този човек очевидно е бабаит и… Покажи целия коментар »

Тралала
Тралала
07 май 2020 20:23
Гост

Нека да изчакаме прокуратурата и полицията да си свършат работата.
Защото медала винаги има две страни…ами ако адвокатката първа е посегнала,ако отсрещната страна също има медицинско свидетелство за нанесени телесни увреждания,ако има свидетели,които заявят,че адвокатката първа е провокирала скандала и е посегнала..?!?!
Това,че тази дама е адвокат,не я прави нито значима,нито жертва!
Защото същата тази адвокатка защитава точна такива лица и прави жестоки скандали във всички съдебни заседания,в които участва!
Очевидно съдбата й дава житейски урок,от който никой не може да избегне!

свобода, равенство..
свобода, равенство..
08 май 2020 10:06
Гост

Ако беше прокурор обаче щеше да е значима, нали..

ФакЮ
ФакЮ
07 май 2020 19:41
Гост

Адвокатката защитаваше дискотека Плаза, когато откриха кокаин в тоалетните. Защо сега скача срещу дрогиран? Къде е й е морала?

Любител
Любител
07 май 2020 15:47
Гост

Не е толкова безспорно, най малкото може да претендира или крайна необходимост – да защити приятелката си, с която адвокатската си е разменила шамари, може да претендира, че е в състояние на афект, причинен отново от адвокатката, ударила шамар на приятелката му. Сега ще почнат да се изясняват кой първи е ударил шамар. А в споразумението няма нищо лошо. Ама ако няма работа и е решила да се занимава, да и пожелаем успех.

Барни Ръбъл
Барни Ръбъл
07 май 2020 16:59
Гост

a ako някой от крайна необходимост пенитрира анално майка ти?

Анонимен
Анонимен
07 май 2020 15:13
Гост

Държава, в която всичко се купува с пари, не върви на добре.

Анонимен
Анонимен
07 май 2020 15:11
Гост

Наглост, която не бива да остане безнаказана.

Анонимен
Анонимен
07 май 2020 15:08
Гост

И цялата тази агресия пред две деца? В какъв свят живеем само.

Янева
Янева
07 май 2020 14:17
Гост

Такива елементио не искам да виждам на пътя и дори на свобода. Те са вредни и явно са агресивни! Нека са агресивни в затвора.

Хари
Хари
07 май 2020 14:28
Гост

Там не им стиска. Смеят ли? не знаят от къде ще им дойде.

Гергана Т
Гергана Т
07 май 2020 14:16
Гост

И за тези трябва да има справедлив съд. Видиш ли изплашил се, като разбрал, че това е адвокатка. Защо, ако не беше адвокатка, а млекарка какво щеше да стане? Щеше да я убие на пътя пред децата и? Сега да го съди тая адвокатка за максимална присъда. !!!

Христо
Христо
07 май 2020 14:30
Гост

Така би било редно. Този тип е опасен за околните.

Фердинанд
Фердинанд
07 май 2020 14:13
Гост

Не искам да подклаждам ръсистки мнения, но наистина не бих се зиненадал ако това са двойка циганета. И лъжат, като такива. На зъболекар бил… Кой забар ще ти даде такава упойка, че да се надрусаш бе? А и щом си надрусан що караш кола? А приятелката му като не е надрусана, защо не се е извинила на жената?

Daniela
Daniela
07 май 2020 14:15
Гост

Да, ако са такива нали разбирате, че те няма как да се извинят. А за това е виновна държавата и то в годините, в които се неглижираше и уронваше престижа на образованието и на учителите в частност. Сега берем плодовете. Хора, които не са чели и половин списание през живота си ( не говоря за книги изобщо), хора които не могат да пишат и са научени, че могат да крадат и никой нищо няма да им направи, защото или са богати или познават такива хора или пък са малцинство. Това е. Такива хора карат коли и се правят на интересни… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 май 2020 16:31
Гост

„Ръсистки?!?“
Бе ти българския език не си научил, тръгнал да коментира правни казуси в правен форум при неясна и противоречива фактическа обстановка

Щерев
Щерев
08 май 2020 0:28
Гост

Една неволна правописна грвшка в никакъв случай нв прави човек неграмотен.

Цветков
Цветков
07 май 2020 14:12
Гост

Някакви мангали вероятно. По тия села и паланки познайте кои са най-наглите с трошляците си? Точно циганите. Хилят си и пилят гуми на площада на селото. Хора убиващи други на пътя с джипове са тия в големите градове. Разпределили са се по клъстари. Идете на всеки един площад на село само около София. В Пасарел, Владая, Бояна, Банкя… циганета с трошляци пилят гуми и ако им направиш забележка смятай, че са те убили. Смятат, че не правят нищо нередно. Силят се с колите си по тесни улички… келемета

Облена
Облена
07 май 2020 14:11
Гост

Не е въпроса, че си направил нарушение, защото се случва на всеки да греши. Това, което отличава тия екземпляри е факта, че те реагират след направеното нарушение сякаш те са потърпевшите и започват да си изливат явно трупаната с години негативна енергия на хората около тях и най-вече на хората, на които тъкмо са навредили

Тошков
Тошков
07 май 2020 14:10
Гост

Може би не самите провинения, на тоя в случая и на келемето дето уби Цветков, а наглото им поведение след извършване на акта са нещото, което вбесява хората и те искат такива да лежат в затворите с години

Кики
Кики
07 май 2020 14:31
Гост

Нагли са, защото знаят, че няма да ги осъдят подобаващо.

Сен Жак
Сен Жак
07 май 2020 14:09
Гост

Безнаказаноста в България е достигнала чутовни размери. Нали разбирате, че тези келемета дето имат богати приятелчета или роднини се смятат за богове. В резултат превръщат улиците на държава от ЕС и държава в свят, който вече не е в 17ти век, а е в 21ви, да изглеждат като в Дивия запад. Ако тоя ме наплюе аз вадя револвера и го убивам. Мога обаче аз да му бутна детето и нищо не може да ми каже, защото имам револвер, а оня прост бръснар…

Ристевски
Ристевски
07 май 2020 14:08
Гост

Това да ви напомня на нещо…? Затова много хора във фейсбук и на протестите искат справедлив съд за убиеца на Милен Цветков, защото не може такива с богати приятели да минават вечно метър

Englishman
Englishman
07 май 2020 14:07
Гост

Всеки нарком е келеш на пътя и всеки наркоман и келеш на пътя има богати приятели или роднини ли?

Занев
Занев
07 май 2020 14:06
Гост

Типична българска простотия. И тоя наркоман. И той с приятели богаташи. Как пък така стана бе.

наблюдател
наблюдател
07 май 2020 15:10
Гост

Ами стана така, защото проспахме цели 30 години ! Време е да се събудим и да вземем своята съдба в своите ръце. Като начало червен картон за Мутрата и престъпната му шайка, която обслужва интересите на двама бея от партията на киряк-стефчовците.