Задължителното представителство от адвокат – гаранция за справедлив процес. Това е темата на научната конференция, с която столичната адвокатурата е избрала да отбележи 130-годшинината от приемането на първия закон за професията у нас.

Тя ще се проведе на 22 ноември, когато е празникът на българската адвокатура. На нея Софийският адвокатски съвет ще събере представители на международни адвокатски организации и чуждестранни колегии, на столичните съдилища, на законодателната и изпълнителната власт, адвокати и други юристи.

Пред това обаче в църквата „Света Неделя“ ще бъде отслужен тържествен молебен за здравето и благополучието на софийските адвокати и техните семейства и близки.

Столичната колегия ще проведе дискусия и по друг важен въпрос – за ролята на адвоката като общественик. Тя ще се проведе на следващия ден – 23 ноември. Като на нея ще бъдат поставени два основни акцента. Първият е за ролята на адвокатите в борбата срещу всяка форма на насилие над човека. А вторият – за необходимостта от реформа в режима на дееспособността и ограничаването ѝ.

Тържествата ще завършат с ежегодния бал на Софийската адвокатска колегия, като от там обещават, че е предвидена разнообразна забавна програма.

Колегията кани всички столични адвокати, как може да се запишете за участие вижте тук.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Иван
Иван
01 ноември 2018 15:30
Гост

Молебен си трябва, честито на софийските адвокати.

Анонимен
Анонимен
01 ноември 2018 13:29
Гост

Лишото е, че някои от новоизлюпените адвокати не защитават напълно интересите на клиентите си.

Анонимен
Анонимен
01 ноември 2018 13:43
Гост

Какво говориш. Има такива, които за пари минават „от другата страна“.

Анонимен
Анонимен
01 ноември 2018 13:27
Гост

Сериозен юбилей.