Главният прокурор Иван Гешев отправи приветствие към всички магистрати и служители по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

В него той изтъква, че в резултат на натрупаната в обществото ни несправедливост, често магистратите са подложени на силен обществен натиск за бързо и ефективно правосъдие.

„Ние работим само с факти и доказателства, а за това са необходими постоянство, време и усилия. Усилията и на останалите власти, в лицето на Народното събрание и правителството. Казано е още в Библията, че “дето няма закон, няма и престъпление”. Въпреки всичко, търсенето на справедливост остава нашата най-важна цел“, казва още Гешев.

Ето и пълният текст на приветствието му:

Уважаеми госпожи и господа, прокурори, следователи и служители на Прокуратурата на Република България, скъпи колеги!

В навечерието на най-светлите Коледни и Новогодишни празници се обръщам към вас с благодарност за вашата всеотдайност и силна вяра, че всеки един от вас, по християнски, е допринесъл с усилията си за едно по-добро и справедливо общество!

В резултат на натрупаната в обществото ни несправедливост, често сме подложени на силен обществен натиск за бързо и ефективно правосъдие.

Ние работим само с факти и доказателства, а за това са необходими постоянство, време и усилия. Усилията и на останалите власти, в лицето на Народното събрание и правителството. Казано е още в Библията, че “дето няма закон, няма и престъпление”. Въпреки всичко, търсенето на справедливост остава нашата най-важна цел.

От опит знам, че справедливото невинаги е популярно, а популярното невинаги е справедливо. Но всички ние сме призвани по силата на морала и на закона да съблюдаваме и търсим справедливостта. И това е най-висшата християнска ценност.

С ясната мисъл и съзнание за нуждата от общи усилия и съвместни действия в защита на правото и законността, бих искал да се обърна и към всички колеги юристи, адвокати, съдии и служители в правосъдната система. Днес моите благопожелания са и към всички вас, колеги от системата за сигурност и обществен ред, които отстоявате и работите денонощно, за да гарантирате спокойствието и сигурността на хората!

За мен Коледа е не само семеен празник, в който се събираме от близо и далеч и споделяме своята болка и радост. В съвременния свят, преситени от празничния шум и веселие, все по-малко се замисляме за смисъла на този празник. Нека го посрещнем с тиха радост и благодарност! Защото раждането на Христос идва да ознаменува раждането на едно ново начало, нов живот, но не само на плът, но и по дух.

Нека в тези съкровени мигове на тайнство всеки от нас обърне поглед към себе си!

Нека се доверим на ума си, за да познаем силата си!

Нека запазим желанието, за да следваме целите си!

Нека помним постъпките си, за да ги надграждаме!

Защото Бог се ражда, за да върне човека отново при Себе си!

Да се радваме и да празнуваме това единение на духа със силна вяра в доброто, справедливостта и свободата!

Честито и благословено Рождество Христово!

36
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Гражданин
Гражданин
31 декември 2022 11:08
Гост

Чудесно. Стига да не беше просто популизъм… Защото за справедливост първо трябва правораздаване и правосъдие. За това пък са нужни воля, равенство пред закона, а да се знае че тези неща ги има – прозрачност, контрол, независимост на съдебна и изпълнителна власт. Все неща, дето са ни все още напълно чужди и са само на хартия за пред ЕС че да им точим паричките. Защо ли? Преди време (то пак беше с популистка цел) от МВР беше публикуван един списък с потулени прокурорски преписки. Сам мога да публикувам още един. ЛИЧЕН с близо 20 потулени сигнала и жалби подадени от… Покажи целия коментар »

Гражданин
Гражданин
31 декември 2022 11:20
Гост

Да не е празнодумно, ето ги сигналите. ВСИЧКИ ДО ЕДНА БЕЗ РАЗСЛЕДВАНЕ ИМА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НЯМА ЛИ НЕ Е ВАЖНО. Ето го душманина ‘демократ’. Една година ме остави без лична карта, биха ме (и мен), арестуваха ме, съдиха и ме съдят, но тормоза не спира. Държавата ли се иска да напуснем? 1. Сигнал с Вх.№PRB202111029714I от 31.07.2021г (Пр.пр. №1697/2021г на СП) СРЕЩУ: – Съдия Русева от Адм.съд Бургас в.вр.с адм.д.1784/2022г – корупция; – ПЕТКО ГОРАНОВ кмет на район Студентски към СО – Оказване на влияние, злоупотреба с власт, възпрепятстване достъп до информация. *(генерираният номер PRB202111029714I е „изчезнал“ безследно. Вместо него… Покажи целия коментар »

Гражданин
Гражданин
31 декември 2022 11:31
Гост

И да не каже някой твърденията ми (за извършени престъпления и бездействие на органите и въпросният не е никакъв демократ) са голословни, ето малка справка за биографията му от медии. Все сигнали оказали се неоснователни. Все „недоказани“. Все останали неразследвани и ненаказани. 1.Виж статия в Демократ.бг със заглавие „Пиян като прасе кмет от ДеБъ нападна известен фотограф! Плаши, че ще го убие, нищо, че му искал подкуп преди време“ Както правилно е отбелязано в друга статия по темата „“Такива хора са вредни за демокрацията“. Статия със заглавие „21 век, София, кмет с въоръжена мутра, заплахи за рязане на глави… Този… Покажи целия коментар »

Тревожно....
Тревожно....
31 декември 2022 16:20
Гост

🙁

Адвокат
Адвокат
26 декември 2022 16:08
Гост

Те взеха по 13-та заплата, а ние – бедняците – сме все на опашката, страхотни са иначе – все нещо им е криво.

ОСТАВКА И ЗАТВОР !!
ОСТАВКА И ЗАТВОР !!
26 декември 2022 14:06
Гост

Един юрист с истинска диплома, а не нищожна като тази на Иван Магнитски, много добре разбира, че Иван Магнитски в това видео и в много други за пореден път празнодумства и говори абсолютни небивалици. Морала бил източник на правото според него…. Източник на правото, Иван Магнитски, са Конституцията и законите 🙂 Поне елементарни неща от първи курс да беше запаметил бъдещия санкциониран по глобалния акт Магнитски … Но той няма как да ги е запаметил, защото никога не е учил право, а е учил как да бъде милиционер и нищо повече. Само зло му желая! И ще се случи! Желая… Покажи целия коментар »

ГЕШЕВ ПОЗОР !!
ГЕШЕВ ПОЗОР !!
26 декември 2022 13:11
Гост

Новото му име е Иван Магнитски! ОСТАВКА !!! Иван е станал юрист на базата на нищожна диплома, която не се зачита и даже не е юридическа. Иван е просто инструмент на мафията и ще бъде премахнат, колкото и да си мисли, че е недосегаем, всъщност е доста досегаем. Денят, в който САЩ забрани на Иван Магнитски да притежава долари и да го обслужва банка ще бъде най-най-хубавия ден. Желая на Иван Магнитски тъмни празнични дни и много влошено здраве!

Warren Davidson and Vlad’s guys
Warren Davidson and Vlad’s guys
26 декември 2022 9:07
Гост

„Six Republicans voted AGAINST a bill to preserve evidence of Russian war crimes in Ukraine. This is the GOP pro-Putin wing. Or as I like to call them, Vlad’s Cover-Up Crew:

Andy Biggs
Warren Davidson
Paul Gosar
Marjorie Taylor Greene
Tom Massie
Scott Perry …“
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/miles-taylor-republicans-war-crimes-ukraine-b2053053.html

Каскета е бъдещ затворник
Каскета е бъдещ затворник
26 декември 2022 14:23
Гост

Е и??!??!?!?!?!?!!!!!!!??!?!?!?!? Акта Магнитски се подписва от американския президент, той също ли е човек на Вовата според пикаджийската ви логика или? Паляци сте. Иван Магнитски е факт!

амерички путинки
амерички путинки
25 декември 2022 21:09
Гост

„бърза проверка в американските медии относно Дейвидсън показва, че същият конгресмен критикува Украйна и Зеленски и е определян като един от “Vlad’s guys” – хората на Владимир Путин (един от едва шестимата конгресмени, които не са подкрепили санкциите срещу Русия). “

ШЕСТИМА БИЛИ… При нас са повече начело със сръбския беглец Цветан Василев и прокситата му.

Анонимен
Анонимен
25 декември 2022 22:04
Гост

Страх тресе кочината. Троловете на ГЕРБ и ДПС трескаво разпространяват набързо скалъпените опорни точки на ПИКльовците на Пеевски.

ГЕШЕВ ПОЗОР !!
ГЕШЕВ ПОЗОР !!
26 декември 2022 13:12
Гост

Дойде края на Иван Магнитски 🙂

Целия свят го разбра
Целия свят го разбра
24 декември 2022 13:21
Гост

Превръщането на прокуратурата в оръжие на организираната престъпност и корупцията сериозно заплашва стабилността на важен съюзник в НАТО

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/us-kongresmen-tryabvat-deystviya-sreshtu-geshev-zaradi-magnitski

Корупцията "Джемкорп"
Корупцията "Джемкорп"
24 декември 2022 14:41
Гост

„Atanas /Бостанджиев/ was the CEO of VTB Capital…
CICELY LEEMHUIS…She was deputy head of legal at VTB Capital PLC for 10 years. …
FELIPE BERLINER…Most recently, he was at VTB Capital working…“
Това са трима от петимата в Джемкорп Капитал.

Преди това беше Милен Велчев представителя на Внешторгбанк.. А Симеон Дянков получи платата си като ректор на руската икономическа школа РИШ…

Дежурен герберастки трол
Дежурен герберастки трол
24 декември 2022 15:34
Гост

Колеги, спешно, който може да се включи по празниците, дон Тиквоне каза троен надник ще плати! Бързо да им обясним на тези прости юристи, че по-укоримо деяние от подписване на меморандум няма, много по-укоримо е дори от 12 години крадене на милиарди от еврофондове!

Мъцнете, бре опоркаджии
Мъцнете, бре опоркаджии
24 декември 2022 9:31
Гост

„Съдията от Специализирания съд бе първият българин, публично посочен от Държавния департамент на САЩ за санкциониран по т. нар. глобален закон „Магнитски“. Причината е известна – че отговорил утвърдително на молба на подсъдимия като „руски шпионин“ Николай Малинов, и го пуснал да отиде до Русия, за да получи държавно отличие от президента Путин и в определен срок да се върне“

Адвокат
Адвокат
24 декември 2022 4:29
Гост

Хубаво е да видим дела, реални. Не показни арести – но все пак реални приключвания на дела.

Ето това са дела:
Ето това са дела:
11 януари 2023 15:52
Гост

„Прокуратурата в Перу съобщи вчера, че започва разследване за геноцид срещу президентката Дина Болуарте и редица висши служители заради кървавото потушаване на антиправителствените демонстрации, по време на които от декември насам загинаха 40 души, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Държавната прокурорка Патрисия Бенавидес „реши да започне предварително разследване срещу президентката Дина Болуарте, председателя на Министерския съвет Алберто Отарола, министъра на вътрешните работи Виктор Рохас и министъра на отбраната Хорхе Чавес“, информира прокуратурата в „Туитър“. Ще се разследват случаи на „геноцид, убийства при утежняващи обстоятелства и нанасяне на тежки рани, извършени по време на демонстрациите през декември 2022 и януари… Покажи целия коментар »

ЧНГ
ЧНГ
23 декември 2022 19:06
Гост

А на Гешев Новата година да донесе много МАГНетични изживявания!

Анонимен
Анонимен
23 декември 2022 14:47
Гост

Бетина Жотев ли му го е писала?

Анонимен
Анонимен
23 декември 2022 16:46
Гост

Жени Пръскачката

Сотир
Сотир
23 декември 2022 13:40
Гост

Гешев пак се развихри.

Кики
Кики
23 декември 2022 13:41
Гост

Предколедна раклама😄

?!?
?!?
23 декември 2022 12:04
Гост

Този човек като Тодор Живков ли се вживява? Няма ли някой да му каже колко нелепо и жалко изглеждат всички напъни за създаване на приемлив образ?!?

Цукев
Цукев
23 декември 2022 11:38
Гост

Сиреч нищо не е казал

Хански
Хански
23 декември 2022 11:38
Гост

Глупост

Красимир
Красимир
23 декември 2022 14:21
Гост

Този човек може само това да сътвори.

Николов
Николов
23 декември 2022 11:38
Гост

Написали му съобщение за празниците и той го чете. Защо вие му давате трибуна на това недоразумение?

Жабар
Жабар
23 декември 2022 11:38
Гост

Надявам се Гешев да се разкара скоро.

Фики
Фики
23 декември 2022 14:22
Гост

Надали за съжаление.

Чемширев
Чемширев
23 декември 2022 11:37
Гост

Попринцип е така. Обаче точно ти да го казваш това…

Хандерсон
Хандерсон
23 декември 2022 11:37
Гост

Аз мисля, че след като твойте подопечни решиха, че нямало нужда да се повдигат обвинения на Бойко Борисов и го пуснаха, ти нямаш моралното право да говориш за морал!!!

Арнаудов
Арнаудов
23 декември 2022 11:36
Гост

Поредната глупост изръсена от човек, който прикрива далаверите на ГЕРБ и Борисов

Чико
Чико
23 декември 2022 11:36
Гост

Хайде да не се излагаш предколедно, става ли?

Мавродиев
Мавродиев
23 декември 2022 11:35
Гост

За какъв морал може да говори един неморален човек?

Джени
Джени
23 декември 2022 11:35
Гост

Добре, нали разбирате това колко е нелепо?