Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет преназначи магистратите от двете специализирани съдилища като това не стана без спорове по отношение на двама от тях.

Всичките 10 магистрати от Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) поискаха и бяха преназначени в Софийския апелативен съд. Това са председателят Георги Ушев, заместникът му Веселина Вълева, както и съдиите Венелин Иванов, Галя Георгиева, Даниела Врачева, Даниела Росенова, Красимира Райчева, Красимира Костова, Магдалена Лазарова и Румяна Илиева.

По отношение на магистратите от Специализирания наказателен съд (СНС), половината от тях бяха преместени в Софийския градски съд, осем – в административните съдилища и двама в Окръжен съд-София.

Както „Лекс“ писа, ръководството на СНС – председателят Мариета Райкова, заместниците ѝ Виржиния Петрова, Пенка Велинова и Пламен Панайотов, както и съдиите Елена Попова, Николай Димитров и Стоян Тонев поискаха и бяха преместени в Административен съд София-град.

В Софийския градски съд ще работят 11 съдии – Аделина Каменова, Биляна Вранчева, Виктор Чаушев, Вилислава Ангелова, Лилия Георгиева, Мария Кавракова – Аршева, Силвия Русева, Христина Иванова, Цветан Колев, както и Иво Хинов и Антон Урумов, които бяха единствените, възстановени на предишните си длъжности. Двамата работеха в СГС, преди да бъдат преместени в спецсъда.

В Окръжен съд-София бяха преназначени Мариета Неделчева и Андон Миталов.

Председателите и зам.-шефовете на спецсъдилищата ще получават заплати в размер на редови магистрати в АСНС и СНС.

Проблем се получи с преместването на Андон Миталов, който е посочил като първо желание да работи във военния съд в столицата, но Комисията за атестирането и конкурсите му отказа и вместо това, предложи ОС-София, което беше второто му желание. Но по време на заседанието на Съдийската колегия кадровиците не можаха да съберат мнозинство от 8 гласа, което е необходимо за всички кадрови решения. В подкрепа на преназначаването му гласуваха седем души, а трима бяха против – Атанаска Дишева, Олга Керелска и Даниела Марчева.

Атанаска Дишева предложи да бъде преместен в СГС, който е много по-натоварен, но и тази идея не събра необходимия брой гласове.

Заради това членовете решиха да отложат преназначаването му за края на заседанието, когато се очаква в него да се включи Драгомир Кояджиков, който в момента е на събитие, свързано с младшите съдии.

Аналогично се получи и с желанието на Емил Желев да започне работа в Административен съд София-област. Предложението да бъде преместен там също не събра 8 гласа.

Позовавайки се на данните от натовареността, Дишева предложи Желев да бъде преназначен в АССГ, но и това не беше подкрепено. И за този случай ще се чака завръщането на Кояджиков.

След включването на Кояджиков в заседанието, двамата магистрати бяха преместени там, където искат – единият в ОС-София, другият в АССО.

Друг спорен момент беше от коя дата спецсъдилищата престават да съществуват. Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков заяви, че това е 27 юли. Позовавайки се на чл. 41 от Закона за нормативните актове, той заяви, че трите месеца започват да текат от 27 април, ден след обнародването на измененията в ЗСВ в Държавен вестник, и изтичат на 26 юли в 24 ч. Същата позиция сподели и Олга Керелска.

Всички останали членове на съвета обаче застъпиха позицията, че спецсъдилищата се закриват от 28 юли. Също позовавайки се на чл. 41 от ЗНА, Цветинка Пашкунова обясни, че тримесечният срок започва да тече от 27 април и приключва на 27 юли в 24 часа. Боян Магдалинчев допълни, че понеже става дума за месечен срок, то трябва да се изчислява от дата до дата, т.е. от 27 април до 27 юли. Именно тази позиция беше възприета и от мнозинството, поради което всички спецмагистрати бяха преназначени, считано от 28 юли.

Днес Съдийската колегия трябваше да премести и 79 служители от двете спецструктури, но тъй като материалите са били предоставени на членовете ѝ много късно, а са обемни, заради това решенията по този въпрос бяха отложени за редовното заседание на 26 април.

89
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Адвокат
Адвокат
25 юли 2022 18:57
Гост

В практиката си мога да посоча около десет съдии в СРС, за които проблем е не просто правото, а здравия разум. Така че ако те са пишещи тук, няма как да очакват, а и това би било пагубно за делата, да израстват където и да било. Проблемите изглеждат психиатрични и не е зле да се проверява и психичното здраве и възможностите за самоконтрол на съдиите.

Анонимен
Анонимен
25 юли 2022 18:45
Гост

Пардон – Иво.

Анонимен
Анонимен
25 юли 2022 18:44
Гост

Много от т. нар. „спецове“ са по-зле дори от обичайните „СГС-та“. Изключението е Имо Хинов, но това пролет не прави.

Анонимен
Анонимен
25 юли 2022 9:34
Гост

Това е то съдебна реформа, за която електоратът жадува, гласува и протестира. „Изчагъртаха“ неефективните съдии, за да ги съберат с други, които по моето скромно мнение са и неможещи, а и неискащи ефективно да правораздават – имам предвид СГС, НК. Браво на ПП, ДБ, БСП и ИТН! Честито глупави народе, оставящ се сладко да те приспиват самозванци и доказани нарушители на Конституцията и законите! Получи това, което заслужаваш, а ние магистратите от РС ще правораздаваме, защото можем, но пак ще бъдем в кюпа – маскари. До кога, ние свестните, можещите и знаещите ще плащаме със здравето си всяка реформа!? До… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
25 юли 2022 9:16
Гост

Да, причината за проблема бе добре възнаградена с уреждане по места, за които иначе нямаше никакъв шанс. Или за които най-малко трябва конкурс, особено за АССГ. Само ми кажете кога в друг случай съдия от друг съд би бил преместен ей така? Че то много добре се получи. Правим
бакиите и после ни дават привилегиите (захарчето), на които никой друг няма право. А простосмъртните стоят отстрани и само омерзението им остава.

Съдия ОС
Съдия ОС
25 юли 2022 18:35
Гост

Скъпи колега простосмъртен, със сигурност от СРС: този закон се мотае от две години като законопроект.Абсолютно ясно беше, че колегите от спеца ще бъдат преназначени кой където поиска, защото друго би било противоконституционно и съдия се преназначава без негово съгласие само като дисциплинарно наказание. В случая няма как това да се случи, а целта на закриването твърде вероятно обслужва големи финансови интереси. Къде ти е била гражданската позиция тези две години, не може да си толкова глупав, че да не знаеш крайния резултат и че няма да мръднеш от районно ниво.Ако пък си толкова глупав да не си го знаел,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 август 2022 20:38
Гост

Никой не е чакал и не е искал захарче, колегите от ССБ почерпиха!

въпрос
въпрос
25 юли 2022 6:51
Гост

Къде са парите на Адвокатска колегия Бургас, случаят от 2019г.
Ето този случай https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/golyam-skandal-v-advokatskata-kolegiya-na-burgas-izchezna-golyama-suma-pari-ot-bankov-depozit_news674896.html

Намериха ли се парите, или какво?

аферата всичко коз от 2010г .
аферата всичко коз от 2010г .
25 юли 2022 6:43
Гост

И какво стана с аферата Всичко коз, от 2010г. Прокуратурата направи пресконференция тогава,че е задържала банда, за източване на ДДС, източена сума била-цитирам прокуратурата-за 250 млн лева. Сред спряганите имена беше и роднина на бивш президент, замесен в схемата, според прокуратурата. Напишете в гугъл „аферата всичко коз“ . И оттогава-нула. Случаят не е стигнал до съд, нито пък са намерени въпросните 250 млн лв. Къде са парите? Или източване е нямало, тосет през 2010 г прокуратурата е излъгала? Колко прокурора захлебиха и с каква сума,за да потулят нещата, и след гръмките разкрития да не се стигне до нищо? В затворите… Покажи целия коментар »

Ad nauseam
Ad nauseam
23 юли 2022 19:53
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Мирча Кришан
Мирча Кришан
23 юли 2022 19:50
Гост

На 98% ще счупят не клона, а дървото.

Нова Конституция и всички на свободния пазар!

От районния в Търново.
От районния в Търново.
23 юли 2022 13:51
Гост

Аз съм начинаещ съдия. Преди 4 години постъпих в системата, младши съдия бях де, ама изобщо не си представях, че ще е толкова скучно. Имах съвсем други виждания за тази работа. Но поне заплатата ме задържа. И…това със случайното разпределение на делата е просто фалш, виждам го! По-интересните случаи ги дават на по-опитните колеги. На мен все някакви примитивни. След време ще опитам да се преместя в София.

Густо майна Филибето
Густо майна Филибето
23 юли 2022 10:23
Гост

Нито една от пловдивските спец съдийки не ни върнахте.А бяхме опънали червеното килимче за тях.

Анонимен
Анонимен
23 юли 2022 15:01
Гост

Жалко, наистина…

Анонимен
Анонимен
24 юли 2022 10:48
Гост

Някои са за Сливенския…Но няма да имат нерви да издържат…

Съдия
Съдия
23 юли 2022 9:07
Гост

Всички плачещи колеги от районни нива да пишат писма на Бобокови, Божков, Арабаджиеви и други и да искат финансиране на нов съдебен закон, който да им даде възможност кариерно да израстват. Адрес за изпращане на писмата- офиса на ДаБъ, може и в една известна адвокатска кантора, а може просто да искат да се публикуват на страницата на ССБ

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 22:23
Гост

Бившите спец. и заварените съдии от СГС са си лика прилика. Какви шедьоври ни очакват, направо се плаша. То до сега нивото беше на критичния минимум, а от тук нататък ще е страшно. Търпение колеги от СРС и сила! Аз имам още около 10 години до пенсия, с темповете на конкурсите – този от 2019г. за ОС, НК все още няма класиране, няма да дочакам следващ, който след тази грандиозна реформа ще е след около 20 години.

Тони
Тони
22 юли 2022 21:50
Гост

А защо сте анонимни?

Следовател
Следовател
22 юли 2022 21:10
Гост

Супер! Колеги напред! Бях в БСП дълго време, реших да се занимавам с политика, но в последния момент се отказах и се явих на външния конкурс за следователи. Спечелих място и сега си ми е добре. Магистратската работа си е супер, особено в САС.

Колега
Колега
22 юли 2022 19:46
Гост

Виржиния Петрова естествено идва в АССГ. Дъщеря ѝ дълги години работи тук, първо като деловител, после стана съдебен помощник – на Петрова най-добра приятелка ѝ е Ана Зоксимова, съдебният администратор на АССГ, та… и това преместване е много случайно.

Случаен
Случаен
22 юли 2022 20:40
Гост

Да се знае!

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 22:06
Гост

Я някой светнат да каже какъв е тоя зор за административния?Ясно е , че работата е по-малко и спокойно, но дали няма и нещо друго?

Съдия от СГС
Съдия от СГС
22 юли 2022 23:20
Гост

Знам отговора- не искат в СГС!

Анонимен
Анонимен
23 юли 2022 12:43
Гост

Е що-ще ги биете ли?

Немарчев
Немарчев
23 юли 2022 16:51
Гост

Вижте какви дела са им подсъдни и сами ще си отговорите.Работата е само за хора, честни при липса на други възможности.

Адвокат
Адвокат
24 юли 2022 11:59
Гост

„честен при липса на други възможности“ е най- оригиналното съждение, което може да се каже за съдия!

Адвокатка
Адвокатка
23 юли 2022 11:25
Гост

А случайно вече да е разпространила, че й е обещано да “ отговаря“ за данъчните дела!?

Анонимен
Анонимен
23 юли 2022 14:58
Гост

И в СРС беше на специален отчет, а какви батаци остави, страшно. Халал да им е в АССГ. Скоро ще разберат, какъв таралеж в гащите е.

Адвокат
Адвокат
23 юли 2022 15:27
Гост

Осмото джудже, казва градската легенда.

Колегата2
Колегата2
28 юли 2022 15:03
Гост

интересен коментар от прост деловодител

Колегата3
Колегата3
28 юли 2022 15:08
Гост

голяма завист

BIFSm
BIFSm
22 юли 2022 19:19
Гост

КПСС – БКП!

КПСС – БКП!

ВЕЧНА ДРУЖБА! ВЕЧНА ДРУЖБА!

Случаен
Случаен
22 юли 2022 18:46
Гост

Вечна слава на ССБ!

отвратен
отвратен
22 юли 2022 17:51
Гост

Крайният резултат е вопиюща несправедливост за съдиите от общите съдилища. Много късогледо решение на проблема, но явно единственото удобно.

Guy Fawkes
Guy Fawkes
22 юли 2022 18:06
Гост

Абсолютно сте прав, колега. Излиза , че системата не позволява колеги с 20 годишен съдийстки стаж в районните съдилища да получават по-добро възнаграждение или повишение, но за пиленцата на Цветанов ще направят изключение.
Гнус и срам е това и пълна отврат.
Всеки път избираме членове на ВСС уж , за да стане по-добре и все по-зле става. За народните представители да не говорим, половината не са чели законите , които приемат или поправят, част от другата половина не ги разбират , а за някои се съмнявам, че изобщо четат, то не става само с ядене, трябва и акъл.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 19:29
Гост

Това изказване, че избирате членове за ВСС уж, за да станело по-добре, а ставало по-зле, звучи така, сякаш имате очакване ВСС да работи само за съдиите и по-специално за районните съдии. ВСС е кадрови орган на всички магистрати. Сега трябва да мисли за преместването на тези, чието преместване се налага по независещи от самите тях причини. Това няма да промени нищо кой знае колко по отношение на кариерното израстване на районните съдии и то ще продължи да се случва през следващите години. Какво да кажат следователите, които колкото и да се квалифицират, нямат надежда за растеж, за преместване, но не… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 20:11
Гост

Защо прокарвате разделение между съдии и следователи, когато положението им е много различно поначало? И добре знаете, че това “преместване” ще замрази кариерата на много хора, които дотогава са работили усърдно и са разчитали на нормални процедури и перспективи.. Патология е такава концентрация на съдии в две софийски съдилища, пък дори и АССГ, при положение, че дотогава преместените са разглеждали дела с подсъдност от цялата страна. А преместените в АССГ пък изобщо не са разчетени откъм натовареност и нужди на съда. И освен това не може единственият критерий за цялата тази работа да е желанието на съответния желаещ. Извърши се… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
25 юли 2022 13:33
Гост

Абе хора, използвайте правилно думите. Може би сте искали да пишете сравнение, а не разделение, защото написаното или няма смисъл, или казва точно обратното на това, което сте искали. И по принцип трябва да се внимава с думата разделение, защото много хора се опитват да я набиват в главите ни.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 17:11
Гост

Поне самотната майка, с хвърления пъп на Черковна няма да реве повече пред камери!

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 17:08
Гост

Ще се векува в СРС foever & ever!

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 18:09
Гост

Слава на ССБ! Вечна! Снимайте се пред СРС докато сте млади, щото после снимката преди пенсиониране ще е кофти! А и пак ги подкрепяйте…:)

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 16:13
Гост

Честито на печелившите! Значи за поощрение, защото не се справиха, разбирайте, че не осъдиха и за да няма осъдителни присъди за шепа обвиняеми, спец. ги преназначиха където те пожелаят. Ние ще векуваме в РС, защото не слушаме и не папкаме. Излезе така, че властта обслужва определени магистрати, за да са кротки и добри

Тарантино
Тарантино
23 юли 2022 19:59
Гост

Така ви се пада! Доживотен в СРС.

Ха ха ха ха ха ха

Кандидат за ВСС
Кандидат за ВСС
22 юли 2022 16:04
Гост

Мястото на всички тези отрепки е в административните съдилища. Нивото на административното ни правораздаване съответства в пълна степен на компетентността, морала и нравствените им качества.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 20:15
Гост

Само отрепка може да нарече свой колега или който и да е по този начин

Анонимен
Анонимен
25 юли 2022 14:58
Гост

По себе си ли съдиш?!

Guy Fawkes
Guy Fawkes
22 юли 2022 15:50
Гост

Трябваше да ги върнат кой откъдето е дошъл , така е справедливо, но справедливостта е непознаваема както за законотвореца , така и за ВСС. Не искам дори да коментирам прокурорите и съдиите от специализираните съдилища , ако имаха поне малко достойнство и професионална чест – нямаше да отидат там, ако имаха поне малко срам- щяха да се върнат откъдето са дошли, но уви дебелоочието им е наградено заради удобството на вземащите решения.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 15:01
Гост

Е за какво беше тоя рев от специалните-повечето от тях преди години и на сън не смееха да помечтаят за СГС и САС.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 14:18
Гост

Дали ще е удобно, да върнат командированите трима съдии от СГС в СРС, НО, поради отпадане на необходимостта!? Питам, защото в СГС стана пренаселено, а ние в СРС въздух не можем да поемем.

987
987
22 юли 2022 14:26
Гост

Не,не е удобно.
Sorry…

Гешев - последната бухалка на мутрите
Гешев - последната бухалка на мутрите
22 юли 2022 14:05
Гост

comment image

деловодител
деловодител
22 юли 2022 13:19
Гост

Каква Елена Попова, тя е европрокурор… Лекс, не сте информирани.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 15:17
Гост

Който не чете, ще пише глупости. Елена Попова е европейски делегиран прокурор с мандат и като свърши мандата, ще се върне в съда. Трябва да се чете и регламент, и закон. Все едно да кажеш какъв е Кояджиков, той е член на съвета. Това са мандатни длъжности, но тези хора един ден ще се върнат там, откъдето са дошли временно.

умерен/уморен/ песимист
умерен/уморен/ песимист
22 юли 2022 12:51
Гост

Нормално. Спец при спец отива. АССГ и АССО са специализирани съдилища. Военният съд- също. А СГС е новия специализиран съд на „новата“ власт, който съд трябва да обслужва простотиите на Бойко Рашков. Всичко е точно.

Да си спомним за съдия Михаил (Мишо) Менев.
Да си спомним за съдия Михаил (Мишо) Менев.
22 юли 2022 12:29
Гост

Един от най-дългогодишните председатели на Софийския градски съд – съдия, член-кореспондент Михаил Менев (1924). Михаил Менев е роден през 1924 г. в село Яна, Софийско. През 1948 г. завършва „Право“ в Софийския университет ,,Св. Климент Охридски“. Специализира Криминология в Милиционерската школа при Руската народна милиция в периода 1950- 1951 г. Съдия във Видин (1951). От 1953 г. правораздава в Софийския градски съд. В периода 1973 – 1990 г. е председател на СГС. Избран е за член-кореспондент на Академията по право, отбрана и сигурност в СССР през 1975 г. В периода 1955 – 1970 г. е член на БКП и главен… Покажи целия коментар »

Да си спомним за съдия Михаил (Мишо) Менев.
Да си спомним за съдия Михаил (Мишо) Менев.
22 юли 2022 12:32
Гост

Михаил Менев 17 години ръководеше Софийския градски съд. През 1988 г. Президиума и Политбюро на ЦК на БКП единодушно решава да награди с роден „Карл Маркс“ Михаил Менев за дългогодишната си, цялостна и високопрофесионална творческа дейност в българското правосъдие.

:))))))
:))))))
22 юли 2022 13:12
Гост

Малко пионка на Партията си беше, ама иначе добър спец си беше

Хахахаха
Хахахаха
22 юли 2022 15:05
Гост

За бай Мишо Менков имаше нещо като виц в годините на социализма:
Отишъл един студент по право в градския съд да пита за стаж. Прати ли го при председателя Менков. Менков го попитал: -Млади колега, Вие независим ли сте? Почетен ли сте?- Разбира се, другарю! -Ааа, ние независими не търсим.

Кандидат за ВСС
Кандидат за ВСС
22 юли 2022 15:54
Гост

Къв е тоя болшевик бе ?

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 12:23
Гост

Спецсъдиите доказаха, че са като дяланите камъни – могат и специално наказателно право да прилагат, но и административно. Историята познава и кандидати спецнаказателни за граждански конкурси. Въобще – не виждам проблеми от тук насетне с правосъдието.

Клиент на спецпрокуратурата
Клиент на спецпрокуратурата
22 юли 2022 12:14
Гост

Ех, как ще ми липсват тези специализирани съдилища…

Клара Маркова
Клара Маркова
22 юли 2022 12:15
Гост

а спецпрокуратурите няма ли да ти липсват

:)))))
:)))))
22 юли 2022 12:11
Гост

Моля ви, върнете си комунизма, много нещо гласност се дава. Преди 89-та година не се коментираше нищо, а погледнете сега какво става?! Това е безумие! Навсякъде публичност! СРАМ И ПОЗОР!

Огнян
Огнян
22 юли 2022 12:10
Гост

Добре че е Кояджиков да им реши всички спорни точки

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 12:09
Гост

И Ушев става редови съдия?! Моля ви дайте му едно председателско място на това талантливо и работливо момче… и не търсете ирония в думите ми

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 18:00
Гост

Георги Ушев е бил редови съдия и преди да стане административен ръководител, но вие това явно не го знаете, макар очевидно да претендирате колко „добре“ го познавате…

Зорница Иванова
Зорница Иванова
22 юли 2022 12:07
Гост

я като преназначението е считано от 28 юли, какво стана с разногласията за 27 юли

Звездоброец
Звездоброец
22 юли 2022 12:07
Гост

Магистрат да си в тая държава. Закриват работното ти място, но веднага ти уреждат друго

Колега
Колега
22 юли 2022 13:01
Гост

Държавните служители винаги са се държали като че ли някой им е длъжен. Това е живота закриват едно място кандидастваш за друго.
Щом си човек на човека пак ще бъдеш съдя.

Младши прокурор
Младши прокурор
22 юли 2022 12:05
Гост

Скоро и мен ще ме преместят в Окръжната. Ще изпреваря малко колегите си, все пак съм доктор по право, не заслужавам да стоя на районно при тия гниидии

Чавдар
Чавдар
22 юли 2022 12:04
Гост

А защо Миталов е решил да отиде във военния съд

Кики
Кики
22 юли 2022 12:07
Гост

Айде, де! И аз това се чудя.

Азнавур
Азнавур
22 юли 2022 12:08
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 12:10
Гост

Защото натовареността на военния съд е абсурдно ниска. Сходно е положението и с АС – София-област.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 12:43
Гост

Защото е бил в миналото военен прокурор. Зелен чорап.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 12:47
Гост

А военен, милиционер, комунист и негър си остава за цял живот.

Красен
Красен
22 юли 2022 12:03
Гост

Предложението на Атанаска Дишева ми се вижда много адекватно.

Филип
Филип
22 юли 2022 12:04
Гост

Явно колегите й не мислят така.

Петко Петков
Петко Петков
22 юли 2022 12:03
Гост

Браво!

Михаела
Михаела
22 юли 2022 12:03
Гост

Оставаше да не ги преназначат

Валерия
Валерия
22 юли 2022 12:01
Гост

Е, пак проблеми с Миталов

Симо
Симо
22 юли 2022 12:05
Гост

На този човек много му се събра.

7/8
7/8
22 юли 2022 12:00
Гост

Всички чакат Кояджиков! Много важен тоя!

Симо
Симо
22 юли 2022 12:00
Гост

Остава обаче проблемът с помещенията в Съдебната палата.

Възмутен
Възмутен
22 юли 2022 12:00
Гост

Вече не зная по колко души трябва да ни сложат в стая.

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
22 юли 2022 12:45
Регистриран

Стига сте се шири ли по един съдия в една стая която е 40 квадратни метра. Имате право на 4 квадратни метра площ един компютър едно бюро един стол и евентуално един климатик. Нищо повече нямате право. Може съдебната палата да побере лица по численост два пъти отколкото са сега в съдебната палата. Не съм с мнозинство в законодателния орган иначе ще ви дам да се разберете на нежните съдии в съдебната палата ,които сте приели че имате вещно право върху съдебната палата.

Азнавур
Азнавур
22 юли 2022 11:59
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ники
Ники
22 юли 2022 11:58
Гост

Най-накрая да се започне с тази реформа.

Азнавур
Азнавур
22 юли 2022 11:52
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица