Бизнесмен с мащабна дейност, включително и в чужбина, е бил обект на изнудване и заплахи от шестима души, които искали да присвоят целия му бизнес.

Групата е арестувана, като при разследването са иззети 35 кг злато в монети на стойност над 4 млн. лв., 565 00 евро в брой и шест луксозни автомобила, сред които и „Мерцедес AMG“, съобщиха от Специализираната прокуратура.

И уточняват, че шестимата са обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи чрез изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки и пране на пари в големи размери. Групата е действала от януари 2017 г.

Златните монети, много от които с нумизматична стойност, парите и други вещи за милиони левове са били намерени при претърсвания на жилища, офиси и банкови трезори. От спецпрокуратурата твърдят, че са открили множество доказателства за пране на пари и използване на неистински документи.

Обектът на изнудване е бил крупен бизнесмен. Групата се е опитала да завземе целия му бизнес, използвайки заплахи, прехвърляне на имоти и пари чрез фалшиви документи. Един от участниците дори е успял по този начин да прехвърли на своя сметка значителна сума от сметка на бизнесмена, депозирана легално в чужда банка. Но не успял да ги изтегли, защото средствата са били своевременно блокирани.

Трима от участниците в групата са на свобода срещу гаранция от по 150 000 лева. Другите трима са задържани за 72 часа. Прокуратурата тепърва ще решава дали да поиска от съда да им наложи постоянен арест.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Виж ти
Виж ти
22 юли 2019 16:13
Гост

Когато престъпна група се мъчи да присвои нечий бизнес се намесва прокуратурата. Когато властта иска да присвои нечий бизнес, за да го предаде на приближен бизнесмен, пак се намесва прокуратурата. Справка – последните няколко зрелищни акции от изминалата половин година.

Антон
Антон
22 юли 2019 1:13
Гост

Пеевската цаца ще скалъпи поредното калпаво обвинение сделано от студент 1ви курс. че да не издържи до никъде

Анонимен
Анонимен
19 юли 2019 18:04
Гост

Цацаратурата репресира неудобните на властта като ги държи поне по няколко месеца в ареста посредством на практика подведомствения си орган наречен Специализиран съд, но когато има жестоко изцяло криминално престъпление оставя престъпниците на свобода срещу гаранция. Да дойде най-после Кьовеши или някой друг и на място да се запознае с безумията на родната Прокуратура!

Анонимен
Анонимен
19 юли 2019 17:51
Гост

Този предприемач може да е крупен, но не му е съвсем чиста работата щом не е сигнализирал своевременно, а дори е прехвърлил част от парите си на изнудвачите.

Анонимен
Анонимен
19 юли 2019 17:52
Гост

От страни е много лесно да ръсиш мозък. Да не се налага да имате работа с такива хора. Заплашват до девето коляно.

Anonimen
Anonimen
19 юли 2019 17:45
Гост

Прокуратурата дано не проспи досъдебното производство и на тези рекетьори. Че по морето още бръмчат колегите им.

Анонимен
Анонимен
19 юли 2019 17:30
Гост

какви са тези опасни играчи, бе, дето не им казват имената. поредният измислен случай, мак,. кой знае какви цигани са с това злато по трезори

Анонимен
Анонимен
19 юли 2019 17:47
Гост

Е, къде да го държат това злато. Под възглавницата ли. А и нали като се опитат да го развържат, ще ги окошарят.