Специализираната прокуратура поиска от съда да отстрани от длъжност кмета на Несебър Николай Димитров.

Миналата година той беше задържан и обвинен, че е ръководил престъпна група за купуване на гласове, след което остана в ареста, но въпреки това спечели изборите още на първи тур.

Той остана зад решетките до 23 декември, когато Специализираният наказателен съд го освободи срещу гаранция от 50 000 лева. Само три дни преди това пък апелативният спецсъд беше отказал да измени мярката за неотклонение на кмета, която преди това първата инстанция отново беше определила на гаранция, но от 40 000 лева.

При повторното изменение на мярката, прокуратурата вече не я протестира и Димитров излезе на свобода в навечерието на Коледа. За да го освободи, съдът определи, че няма опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

На 27 декември паричната гаранция е била внесена и от вчера той отново изпълнява функциите на кмет на Несебър. След като спечели изборите, Димитров беше откаран със „Съдебна охрана“, за да се закълне като кмет на тържествена церемония в общината, а след това отново беше върнат в ареста.

„Специализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели“, посочиха от прокуратурата.

 

14
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Lucy Frewer
Lucy Frewer
27 април 2023 11:29
Гост

Blues and all chunks are done for the apprehension for the goals. The motive of the Blue Team Certifications is assured for the changes. Factor is improved for the turns. Skills re fired for the top of the surfaces for the candidates.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2020 12:23
Гост

Като го пуснаха на свобода му отвориха нови възможности за да повлияе на свидетели.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2020 12:28
Гост

Свърши се със свидетелските показания. Освен ако някой от тях не си ги промени.

хм, хм
хм, хм
03 януари 2020 11:09
Гост

Голямата мистерия е как два или три дни след определение на апелативен съд, с които се отменя освобождаването му под гаранция, след това първата инстанция отново определя гаранция, че и прокуратурата не протестира. Това намирисва на сговор. И не е логично да си промениш позицията само заради увеличаването на гаранцията с едни 10 бона

Хммм
Хммм
03 януари 2020 11:18
Гост

Явно за излезли наяве някакви много нови доказателства за отпадналите опасности – например пачки.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2020 12:29
Гост

Тези доказателства винаги действат безотказно.

без страх
без страх
03 януари 2020 10:57
Гост

Ха,ха,хааааааа, искането за отстраняване от длъжността кмет на гр. Несебър наподобава на действието „проба-грешка“, но с продължителност- до откат!

въй
въй
03 януари 2020 11:10
Гост

Ще го съсипят тоз човечец, ей. Не го оставят намира – да си върти бизнеса и далаверките на спокойствие 🙂

Анонимен
Анонимен
03 януари 2020 12:10
Гост

Той достатъчно си ги е въртял. За това я докара до тук.

Наблюдател
Наблюдател
03 януари 2020 10:46
Гост

Лично аз не вярвам читав човек да може да се докопа до властта в Несебър и дори да влезе в играта за разпределяне на постове там, но това всички започва да прилича на ритане по кокалчетата, а не на разкриване на престъпления.

киселец
киселец
03 януари 2020 11:09
Гост

Лично аз не вярвам читав човек да може да се докопа до властта не само в Несебър, а в почти всички морски градчета – Созопол, Приморско, Китен, Ахтопол, Равда, Поморие и т.н. Там интересите и парите, които се въртят, са толкова много, че няма как да не се забъркат в далавери.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2020 12:12
Гост

Дори да е читав, когато го избират, системата пак ще го опорочи.

оп, а не опг
оп, а не опг
03 януари 2020 11:15
Гост

Да, ама това не значи, че е ръководил ОПГ за купуване на гласове, да си му видят ОП и тн.

Smooth
Smooth
03 януари 2020 10:45
Гост

Е, не ги ли разпитаха свидетелите вече в общината или по навик се иска отстраняването?