Служителят на „Съдебна охрана“ Валентин Парашкевов е блъснал в петък двама младежи на пътя в Търговище. Той е карал след употреба на алкохол, а след инцидента e избягал.

От прокуратурата съобщиха днес, че мъжът е бил открит 2 часа по-късно в заведение и е задържан за 72 часа, като държавното обвинение ще иска той да остане за постоянно в ареста.

Инцидентът е станал в петък около 14,15 ч. На двойно непрекъсната линия на пътя, Парашкевов решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка и така мотоциклет с момче на 16 години и половина и момиче на 18 години се ударил в него. След удара моторът се отклонил и последвал челен удар в насрещно движещ се автомобил, разясниха от прокуратурата.

По-сериозно пострадало след инцидента е момичето, което е със счупени ръка и крак и контузия на белия дроб.

Парашкевов е бил тестван с дрегер, който е показал 0,71 промила алкохол в кръвта. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол, за което може да получи от 1 до 6 години затвор.

Близките на двамата младежи са притеснени обаче, че случаят може да бъде покрит, защото извършителят е брат на бившия шеф на полицията в града Станимир Парашкевов, който беше освободен преди 5 години заради слаби резултати.

„Братът на шофьора е много влиятелен човек в Търговище. Той може да си позволи да потули всички проблеми, които е създало момчето. През времето бившият шеф на полицията винаги го е прикривал. Водачът и преди е предизвиквал катастрофи. Това не е първият път, в който се качва пиян зад волана”, каза пред „Нова телевизия“ бащата на пострадалото момче.

По-късно от Министерството на правосъдието съобщиха, че Парашкевов е отстранен от длъжност и срещу него е образувано дисциплинарно производство.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
05 ноември 2018 11:17
Гост

Дори да извади връзки, или протекции, правораздаването не е само в Търговище. Може да се обжалва решението.

Анонимен
Анонимен
05 ноември 2018 11:15
Гост

Алкохолът не прощава.

Анчо
Анчо
05 ноември 2018 10:48
Гост

На този мястото му е зад решетките. Явно като е на свобода ще продължава да създава проблеми, а и случаите ще се потулват.

Анонимен
Анонимен
05 ноември 2018 10:45
Гост

Браво, бе! Не стига, че кара пиян, че бяга от мястото на ПТП, ами и после отива в заведение.