Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, отново е в ареста. Снощи той е бил задържан, докато пътува в брониран автомобил с въоръжени мъже, тъй като отказал да представи пред полицаи документи за проверка, съобщи „Нова телевизия“.

Пред униформените Стайков обяснил, че попаднал в колата случайно, тъй като бил качен на автостоп от Айтос. Той е бил задържан за 24 часа за осуетяване на полицейска проверка.

30-годишният мъж е обвиняем за данъчни престъпления за близо половин милион лева и миналата година беше обявен за издирване, след като започна и разследването срещу баща му. Стайко Стайков така и не беше намерен от властите, докато в началото на годината не се озова в „Пирогов“, след като бил открит от близки в безпомощно състояние на Витоша. Тогава Стайков каза, че не разбрал, че е обявен за издирване и изяви готовност да съдейства. Охранителите му пък опитаха да нахлуят в болницата, за да го пазят, защото нямали доверие на полицията.

„Разбрах, че при задържането снощи Стайко Стайков отново се е обаждал на телефон 112, че го отвличат. Явно при него става рецидив. Да смени репертоара и да измисли нещо по-свежо“, коментира днес избраният за главен прокурор Иван Гешев и каза, че времената на мутрите в България са свършили. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов пък определи като подигравка с колегите му обяснението на Стайков, че е пътувал на стоп.

В началото на февруари Апелативният специализиран наказателен съд остави Стайков под домашен арест заради заключение на съдебно-медицинска експертиза, че състоянието му не позволява да се лекува в затворническата болница. След това мярката му беше изменена в подписка, което му позволява да напуска дома си.

През октомври прокуратурата приключи второ разследване срещу Миню Стайков и още 13 души, между които и петима служители на Държавен фонд „Земеделие“, които бяха пратени на съд за злоупотреби с еврофондове. За разлика от сина си, Стайков и до днес е в ареста, а през пролетта заведе дело за 30 000 лева срещу прокуратурата и специализираните съдилища за незаконно задържане.

По първото разследване той трябваше да бъде освободен през май, когато изтече максималният 8-месечен срок за задържане в досъдебното производство, но тогава прокуратурата му предяви новото обвинение за злоупотреби с еврофондове, за което той отново беше оставен в ареста.

12
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Дилема
Дилема
11 декември 2019 16:44
Гост

Накрая ще влезе на топло. Не се знае само дали ще е в панделата или в психодиспансера.

Психо
Психо
11 декември 2019 16:43
Гост

Този да го освидетелстват. Бродягата има параноя. Не бива да има досег с нормалните хора, че може да избие в опасна посока.

LoL
LoL
05 декември 2019 13:28
Гост

Я да му затегнат мярката сега.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2019 13:13
Гост

Мутренско поведение от негова страна, както всеки път.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2019 13:10
Гост

На този май му е домъчняло за тате и се чуди как да е до него за предстоящите празници.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2019 13:07
Гост

Какво значи „попаднал случайно“. Звучи ми, че като че ли не се е качил по собствено желание.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2019 13:09
Гост

Да, все едно са го качили на сила.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2019 13:06
Гост

Крушата не пада по-далеч от дървото.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2019 13:05
Гост

Може и Коледа да посрещнат заедно

Gameball
Gameball
05 декември 2019 13:05
Гост

Я сега малко до го преместят до килията на татко му.

стайко, стайко
стайко, стайко
05 декември 2019 13:04
Гост

Не ми става ясно тези въоръжените мъже с него ли пътуват и всички заедно са ги качили на стоп или те просто са си били в колата и той си е казал – супер, хората имат пищаци, няма кой да ме отвлече втори път.

корабчета плуват ли
корабчета плуват ли
05 декември 2019 13:00
Гост

И аз така, като млад редовно пътувах на стоп до морето и я бронирана кола ме качи, я кортежът на президента, а един път и папамобилът