Убиецът на журналистката от Русе Виктория Маринова няма да обжалва присъдата си от 30 години затвор.

21-годишният Северин Красимиров и защитата му са приели наложеното от Окръжния съд в Русе наказание, до което се стигна след съкратен процес, в който подсъдимият призна вината си, направи пълни самопризнания и така нямаше как да получи най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Присъдата беше произнесена на 22 април и крайният срок за обжалване изтече, а в Апелативния съд във Велико Търново не е била внесена жалба, съобщи телевизия „TVN-Bulgaria“, в която работеше Маринова. Това означава, че първоинстанционната присъда на Красимиров влиза в сила.

Той беше признат за виновен и осъден по три обвинения. Първото е за особено тежък случай на блудство, при което е употребена сила. Второто е за особено тежък случай на изнасилване. А третото – за убийство, извършено умишлено, по особени мъчителен начин, с особена жестокост. Съдът уважи изцяло и гражданския иск на роднините на Виктория, като Красимиров трябва да им плати общо 450 000 лева обезщетения.

Първоначално защитата на осъдения обяви, че ще обжалва присъдата, защото имало смекчаващи вината обстоятелства като ниска степен на интелект, лека умствена изостаналост на Красимиров, който бил и с чисто съдебно минало.

Виктория Маринова беше убита на 6 октомври м.г., като в началото убийството ѝ беше обвързвано с работата на младата жена, но впоследствие стана ясно, че е станала случайна жертва на Красимиров. Той я нападнал край тенис кортовете в Русе, докато тичала за здраве, като предишната вечер мъжът се отдал на запой, употребил и наркотици. След убийството той избяга в Германия, където живее майка му, но беше задържан и доведен в Русе, за да бъде изправен пред съда.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Справедлив
Справедлив
13 май 2019 13:55
Гост

Само дано не го пуснат предсрочно за добро поведение!

Някой
Някой
09 май 2019 14:32
Гост

И ще излезе от затвора на 51 години, охранен и закоравял. От сега тръпки ме побиват какво още може да извърши този.

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 11:28
Гост

Ниската степен на интелект и леката му умствена изостаналост са си негов проблем, а не смекчаващи вината обстоятелства.

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 10:55
Гост

Оставаше и да обжалва. Да се радва, че не го осъдиха на доживотен.

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 10:55
Гост

Първото разумно нещо, което направи този изверг след жестокото убийство.