Шофьор в германския град Фирзен е бил спасен от глоба за превишена скорост, след като на помощ му се е притекъл „Светият Дух“.

Това пише на страницата си във „Фейсбук“ от полицията в града, а за историята съобщава BBC. Полицейска камера е заснела на 21 май водач, който шофирал с 54 км/ч при разрешена скорост от 30 км/ч. За нарушението той е трябвало да бъде санкциониран със 105 евро, но глобата ще му се размине, защото на снимката лицето му е закрито от разперените криле на прелитащ гълъб.

„Светият Дух може би е имал нещо предвид, когато е поставил символа си. Разбрахме знака и този път оставяме водача на мира. Въпреки това се надяваме, че и получилият закрила водач разбира това „намигване отгоре“, се казва в съобщението на полицията във Фирзен.

След това униформените поясняват в същия стил, че и гълъбът би трябвало да бъде глобен, защото е летял твърде бързо, но проявяват разбиране и към него, защото не знаели къде трябва да бъде за наближаващия християнски празник Петдесетница.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Амин
Амин
30 май 2019 11:38
Гост

А може и гълъбът да е прелетял с 54 км/ч. Много толерантна полицията в Германия. Не се вижда шофьорът и няма глоба. А при нас глобата следва собственика на колата.

Анонимен
Анонимен
29 май 2019 0:20
Гост

Полицията във Фирзен трябва да мислят по- трезво. Този можеше да прегази човек.

Полицай
Полицай
29 май 2019 0:23
Гост

Не е виновен човека. Гълъбът му е засенчил видимостта с крилете.

Туин Пийкс
Туин Пийкс
29 май 2019 0:17
Гост

Късметлия. Гълъбите не са това, което са.