Рецидивист с множество присъди е успял да си намери работа като санитар в дом за стари хора и да извърши там поредно престъпление – грабеж на възрастна жена, настанена в дома.

От окръжния съд във Варна съобщиха, че 41-годишният Добрин Атанасов е осъден на 4 години и 8 месеца затвор за извършения грабеж, след като е признал вината си, делото е протекло при съкратено съдебно следствие и е приключило в едно заседание.

Наказанието за рецидивиста е под минималното, което предвижда Наказателният кодекс. За грабеж при опасен рецидив наказанието е от 5 до 15 г. затвор и конфискация на имущество.

В случая съдът е преценил, че справедливото наказание за Атанасов би било 7 години и 1 месец затвора, но заради съкратеното следствие то е намалено с 1/3.

Грабежът на възрастната жена е бил извършен на 12 април в дома за стари хора в местността „Ален мак“ във Варна. Рецидивистът-санитар влязъл в стаята на жената, притиснал с възглавница лицето ѝ и със сила издърпал чантата ѝ. Докато излизал от помещението, 41-годишният мъж бил засечен от хигиенистката в дома. Тя го попитала дали има някакъв проблем, но той отрекъл и бързо се качил в обитавана от него стая, за да разгледа заграбеното, след което напуснал дома за стари хора.

Хигиенистката отишла при възрастната жена, от която разбрала за грабежа и уведомила дежурната сестра. От ограбеното Атанасов задържал мобилния телефон и 73.50 лв., а останалото съдържание от чантата изхвърлил в контейнер.

От съда във Варна поясняват, че Атанасов е от Провадия, осъждан е многократно и е изтърпявал присъди в затвора. Ако не обжалва поредната си присъда, той ще я изтърпява при строг режим.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Тенденция
Тенденция
28 август 2019 17:02
Гост

Превъзпитателната цел на наказанието нещо куца при този.

Анонимен
Анонимен
21 август 2019 15:32
Гост

За сетен път се убеждавам, че съкратените съдебни следствия са нож с две остриета.

Анонимен
Анонимен
21 август 2019 15:32
Гост

Толкова ли не можаха да го проверят този при постъпването му на работа. Възрастните хора са лесна плячка за хора като него.

ХИГИЕНИСТ
ХИГИЕНИСТ
21 август 2019 15:30
Гост

За кой ли път чистачката помага.