Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че до седмица ще подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов.

В интервю пред „Евроком“ Рашков разказа, че при него дошъл бизнесмен и му се е оплакал, че бившият премиер го е заплашвал.

„Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“, това според бизнесменът му е каза Бойко Борисов.

„Разбирате ли какво нещо е това, какво съзнание, какъв начин на мислене е това!“, коментира Рашков и заяви, че ще провери този сигнал. Той изрази съмнения, че главният прокурор Иван Гешев ще предприеме реални действия срещу Борисов. „Да сигнализирам онзи, който се обръща към Борисов с „шефе“ – това ли да направя? Аз ще го направя, за да видя как ще реагира и ще дам публичност на това“, каза служебният вътрешен министър.

Отговорът на Бойко Борисов не закъсня. „Никой не говори за програма, никой не говори за нищо друго, освен за ченгеджийските им номера. Вече мина една седмица, откакто беше обвинено правителството в послушване, или службите. И до ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. Толкова се паникьосаха, че трябва много бързо да съшият нещо, да направят някаква компилация и дори ни нарекоха бивши хора. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно“, заяви той.

И допълни: „Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой. На филета. Само това не са ми пришили“.

По-късно коментира пред активисти на ГЕРБ: „Най-много да ме арестуват. Това искат да направят, ама ще ми дойдете в ареста да ми носите хляб и вода. Тук вече ще срещнат съпротива. Но ако успеят и ме няма, ще ми сложите тук един портрет“. Той призова младежите на партията да са бастиона на демокрацията. И им даде следната заръка: „Няма да им се плашите, целта съм аз, ще сложите после един портрет тук, ще козирувате. За това се боря, ГЕРБ да я има, мен като ме няма. Дълги години да ги тормозите комунистите, ние не сме като Ицето и Атанасов веднага да завъртим опашката и започва да ни харесва и Радев, и комунистите, и с всички само ние да сме добре, само ГЕРБ да са зле. Окей, ГЕРБ са зле, ще дойде и вашето време да станете още по-зле“.

27
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
31 май 2021 17:10
Гост

Аз държа да разбера кого е изял Баце.

Гелето
Гелето
31 май 2021 12:45
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
31 май 2021 8:42
Гост

Нищо няма да подаде Рашков. Вятър и мъгла по милиционерски. Прах.

Ами един лексаджия (от лексикон)
Ами един лексаджия (от лексикон)
30 май 2021 22:33
Гост

Според мен проблема не е в това, което си отива, а в това, което идва. И не изглежда нито по-добро нито по-легално като средства. Та според мен от трън та на глог. И другият въпрос е: за някои от успелите е имало проблеми. Но останалите, 99.9% не толкова успели при кой ще са по-добре? При корумпирани ББ или при военният режим, който се задава. Който все още нито приказва за махане на извънредното положение, а вече говори за закон за маските. Процесите сега в България са аналагочни на тези при идването на властна Педро Санчез в Испания. И там дойде… Покажи целия коментар »

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
04 юни 2021 8:21
Гост

какво извънредно положение? то свърши на 13 май 2020 година. от тогава насетне има само извънредна епидемиологична обстановка, която е леко незаконна.

Айде бе
Айде бе
30 май 2021 17:33
Гост

Интересно – аз ако искам да разкажа нещо за Борисов как така отивам лично при вътрешния министър, за да го разкажа?

Анонимен
Анонимен
30 май 2021 20:13
Гост

А при кого да отидеш, при Каскета ли???

само минавам
само минавам
30 май 2021 14:00
Гост

Румен Радев въпреки всичко подписа указа за Гешев. Не Пламен Киров и Борислав Цеков, които го съветваха, а подписът под указа бе на Румен Радев.

АМИН

Анонимен
Анонимен
30 май 2021 20:14
Гост

Викаш, да оставим Тиквата на спокойствие.

Анонимен
Анонимен
31 май 2021 11:03
Гост

Президентът беше длъжен да подпише указа и за разлика от калинките на ГЕРБ той е човек, който спазва закона. За това колко повече морал от тях има е излишна да се споменава.

безпартийна
безпартийна
29 май 2021 21:35
Гост

Имате нашата подкрепа, г-н Рашков! От кога чакаме човека, който ще започне разкритията и за кюлчетата и за банкнотите от по 500 евро, които не са в обръщение, и за заплахите срещу бизнесмени и за издевателствата, за изнудванията, за палатите и замъците, за МАТА ХАРИ, за купуването на гласове, за самолетите от САЩ, ..за толкова много неща за последните 15 години!

Кърти миФки
Кърти миФки
29 май 2021 20:01
Гост

Само така! Бой по герберасткото канче, понеже беше много празно последните две петилетки!

Анонимен
Анонимен
29 май 2021 16:57
Гост

Рашков напразно се е засилил. Герберастите като се сгромолясат окончателно на предстоящите избори, сърбите ще оправят бившия баш бакан

безпартийна
безпартийна
29 май 2021 21:39
Гост

Не трябва да чакаме пак някой друг да свърши нашата работа! Сърбина да си го прави каквото иска, но нашата прокуратура и нашата съдебна система трябва да си свършат най-после така дълго отлаганото възмездие!

Анонимен
Анонимен
29 май 2021 12:12
Гост

То не е само този човек. Със сигурност има и други и не трябва да се мълчи, а да се говори. Времената се менят

отново минавам
отново минавам
29 май 2021 12:12
Гост

Гешев е професионалист до мозъка на костите си! Ще се справи. Освен това е и съвестен. Доблестно лоялен към #КОЙ?

безпартийна
безпартийна
29 май 2021 21:43
Гост

ЛИЧИ СИ! МНОГО Е „СЪВЕСТЕН“, „ДОБЛЕСТЕН“, „ЛОЯЛЕН“ НО НЕ КЪМ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА, КАКТО СЕ ЗАКЛЕВАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, А КЪМ ВОЖДА СИ, ШЕФА СИ! ТОВА Е НЕГОВИЯ „ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ“! ДО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СИ СВИКНАЛИ ВЕЧЕ В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР ДОСТА ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ, НЕ САМО ОТ ГЕРБ!

Въпросът за филетата
Въпросът за филетата
29 май 2021 12:09
Гост

е тясно преплетен с въпроса за вината. Наздраве!

тралала
тралала
29 май 2021 12:07
Гост

Рашков винаги е бил жаден за медийно внимание. Дай му да ляля по телевизорите, сега и при Сашо Диков отишъл. Ама не става само с ляляне, трябва и работа да се върши. Хайде да видим

Анонимен
Анонимен
29 май 2021 13:20
Гост

А Джипко Бибитков е измислен герой от приказките за троловете на Шиши.

Анонимен
Анонимен
29 май 2021 12:05
Гост

На филета, на пържола, на късчета – все ще е вярно. Сдъвква и изплюва това прави Борисов и съсипа маса народ

само минавам
само минавам
29 май 2021 12:05
Гост

Напълно подкрепям Рашков. Като завършил ЮФ на СУ.

Анонимен
Анонимен
29 май 2021 12:03
Гост

Докато имаме това, което е като главен прокурор, нищо няма да излезе срещу Борисов и сие

dixit
dixit
29 май 2021 12:00
Гост

Познавайки мутрата Борисов – точно това е казал. Познавайки празнодумеца Рашков – нищо няма да може да се докаже.

Храмът на Молох
Храмът на Молох
29 май 2021 11:57
Гост

Ял е! За 10 години има-няма поне половин милион. Граждани.

ОП "Добро управление", следва "Зелена сделка"
ОП "Добро управление", следва "Зелена сделка"
29 май 2021 12:02
Гост

Баце отдавна с Цеца Секса служи на финикийския Бог на морето – ЯМ. Въпросът за диетата е решителен за бъдещето МУ. С двата рога напред. При такъв Курбан от Банкя, принесен на Баал, духът на Софийската вода може да бъде не само укротен, но и опитомен.

Всички тържествено очакваме жертвоприношението!

безпартийна
безпартийна
29 май 2021 21:49
Гост

ЕЛЕ ПА НА КОЛКО ПЕНСИОНЕРА ИЗЯДЕ ДУШИЧКИТЕ С ТИЯ ПОДИГРАВКИ, ОТ ПО 40 ЛЕВА КОЛЕДНИ И ВЕЛИКДЕНСКИ ДОБАВКИ! НАКРАЯ СЕ ПОДИГРА И С 50-ТЕ ЛЕВА. НА КОГОТО ПЕНСИЯТА Е ОТ 300,01 ЛВ. ДО 369 ЛЕВА ПОЛУЧИХА ПО 120 ЛЕВА ЗА ВЕЛИКДЕН! НА ДРУГИТЕ, …………. ГОЛА…….ВОДА!