Соня Петрова бе единодушно избрана за ръководител на Районна прокуратура-Средец на днешното заседание на Прокурорската колегия. Тя бе единствен кандидат за поста.

Един от най-сериозните проблеми там е кадровият, стана ясно по време на изслушването на кандидатката. Засега въпросът се решава с командироване на обвинители от РП-Бургас. Но срокът за това бил кратък – за по три месеца в Средец пристигали прокурори от Бургас и после се връщали. Това налага преразпределение на делата на всеки три месеца. Въпреки всичко показателите ни са добри, посочи Соня Петрова. В отговор на въпрос заяви, че проблемът може да бъде преодолян чрез конкурс за преместване, защото е убедена, че кандидати ще има.

В изложението си тя каза още, че след бума на миграционни дела в периода 2015-2017 г., миналата година такива е нямало. Иначе тези дела са били възлагани на следователи, които бързо и качествено са ги изработвали и всички са приключили с осъдителни присъди.

Сега вече на следователите се възлагат икономически дела.

При дебатите Георги Кузманов заяви, че ще подкрепи Соня Петрова за поста, защото я познава. „Тя се е доказала като професионалист, не спира да се усъвършенства, дори в най-тежките години, когато районът беше претоварен с миграционни дела, колегите в Средец се справиха. Резултатите бяха изключително добри и те получиха заслужена награда. Тя е достоен кандидат и ще се справи безупречно с работата“, посочи още Кузманов.

Евгени Диков се поинтересува дали Соня Петрова живее в Средец и след като получи утвърдителен отговор, реагира така: „Слава Богу. През годините всички магистрати, работещи там, пътуваха от Бургас“.

С 8 на 0 гласа Соня Петрова бе подкрепена за поста.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Киро
Киро
13 февруари 2019 14:34
Гост

Ха, че това е триъгълникът Елхово-Грудово-Звездец. Днес Грудово се казва Средец, нищо не е случайно.

Потърпевш
Потърпевш
13 февруари 2019 14:30
Гост

Mиграционните дела наистина натовариха много работата тук.

Анонимен
Анонимен
13 февруари 2019 14:29
Гост

Не се учудвам въобще, че е избрана с единодушие. Тя е точният кандидат за това място.

Анонимен
Анонимен
13 февруари 2019 14:27
Гост

Конкурсите за преместване наистина са реална възможност да се реши кадровият проблем.