Полицията в Пазарджик разследва смъртта на съдия Майа Попова от районния съд в града, която бе намерена мъртва в дома си в четвъртък. Основната версия, по която се работи е, че става дума за самоубийство. Причините се изясняват.

Преди осем години Майа Попова бе замесена в инцидент. Тогава тя бе открита в безсъзнание в колата си, с която се беше ударила в спрял автомобил. Разследването тогава установи, че съдийката, по онова време заместник-председател на РС-Пазарджик, е седнала зад волана след употреба на алкохол. Бяха взети две кръвни проби, като първата показала 5.02 промила, а втората – 3.92 промила алкохол в кръвта. Самата Попова твърдеше, че не е пила, просто е припаднала. Тя бе обвинена за шофиране в нетрезво състояние (чл. 343б, ал. 1 от НК). През 2015 г. съдът окончателно я призна за виновна и осъди на пробация – две години задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител. Съдийката бе лишена и от право да шофира за 2 години.

Заради инцидента тя бе освободена като заместник-председател на районния съд в Пазарджик.

 

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
17 декември 2019 23:22
Гост

Ами крайно време е да командироват Терзиева в Пазарджик . Хем малко работа да свърши и помогне на колегите си , хем да и прекратят почивката във Велинград . А може и да започне да ходи на работа най – после или пък по чудо да спре да пие …..

Анонимен
Анонимен
17 декември 2019 9:52
Гост

В този съдебен окръг има някакъв проблем . А какво ще кажете за вечно пияната съдия Лилия Терзиева – Владимирова . Тя си се събужда с промили алкохол и започва още от сутринта с водките . Не знам някой да я е виждал трезва скоро . Не знам нито как решава съдбите на хората , нито как си гледа и възпитава детето , за което се сеща май само когато трябва да напише молбичка да я командироват в София . Иначе го забравя докато пие по кръчми и дискотеки . А колко е нагла и аругантна дори не мога да… Покажи целия коментар »

Прокурорът
Прокурорът
16 декември 2019 15:11
Гост

Адвокат Илка Иванова Петкова от Стара Загора,спешно се нуждае от психиатрично лечение.В началото се мислеше,че това нейно положение е корупция,но след това се разбра,че фарсовете в адвокатската и кантора са следствие на болната и психика.

Прокурорът
Прокурорът
16 декември 2019 15:06
Гост

Вероятно е корупция причината!
Системата е прогнила,сидиите ги наричат „Кадии“подигравателно,заради факта,че всички турци в България се имат за правораздавателни органи.
Българското правосъдие е много обвързано с турското по исторически и геополитически причини.

М.М.
М.М.
16 декември 2019 4:36
Гост

Който има дело по иск на Топлофикация София ЕАД може да е уверен, че няма съдия, който да обсъжда чл. 133, ал.2 ЗЕ и чл. 149, ал.1, т.6 ЗЕ. Хитреците и тарикатите ползват чл. 153. ал. 1 ЗЕ, който е във вр. с чл. 133, ал. 2 , но съдиите като един прескачат водещия текст, който дефинира правно понятието „присъединени“. Време е Гешев да получи сигнала и след това евродепутата Е.Радев да го заведе отново при … ирландската евродепутатка да го попита дали съдиите които не обсъждат служебно допустимоста на иск според текстовете от ЗЕ са с абсолютен имунитет и… Покажи целия коментар »

М.М.
М.М.
16 декември 2019 4:23
Гост

Нещо да се изкаже някой по делата с Топлофикация

Анонимен
Анонимен
14 декември 2019 12:14
Гост

Пореден случай на магистрат, който посяга на живота си. А колко съдии и прокурори се поболяха. Системата е прогнила.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2019 13:04
Гост

От една страна са затрупани с работа, застрашени са от дисциплинарни производства, от друга им се оказва всякакъв натиск – административен, обществен, вътрешен (например прокурорски)… Трудно се издържа, особено като няма подкрепа. Не им завиждам

Зов за помощ
Зов за помощ
14 декември 2019 14:03
Гост

Това не е работа за хора, с манталитет на 5 годишни деца в детска градина. Никой не държи на сила никого! Ако не можете да работите тази работа, отстоявайки личнатата си независимост, а само се оплаквате нямате място в тази система. На всеки конкурс се явяват многократно повече кандидати от обявените свободни бройки, има кой да заеме мястото ви /т.е. без вечно мрънкащи индивиди Светът няма да свърши/

Анонимен
Анонимен
14 декември 2019 14:35
Гост

Никой не мрънка, просто някой се опитва да прояви разбиране и малко човещина. А че кандидати има, е ясно. Колко от тях обаче стават? Като гледам новото поколение, не съм оптимист

Анонимен
Анонимен
14 декември 2019 11:55
Гост

Каквото и да е ставало преди, вече няма значение. Жалко за жената

съдиите
съдиите
14 декември 2019 11:17
Гост

И съдиите са хора и на тях им се случват житейски трагедии. Може да няма нищо общо с работата, която е изключително стресираща и натоварваща. Колко колеги се изпоразболяха и си отидоха без време!

Анонимен
Анонимен
14 декември 2019 11:17
Гост

Помня случая. Тогавашният ВСС я спаси като изпусна сроковете да образува дисципкинарка.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2019 11:18
Гост

„Изпуснах“ ги, защото Георги Шопов бе близък със семейството

бог да я прости
бог да я прости
14 декември 2019 11:12
Гост

Може би пак проблемът с алкохола си казва думата. Бог да я прости жената.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2019 11:09
Гост

Ужас! Това е трагедия, каквото и да се е случило.