Известният с множеството дела срещу него за въоръжени грабежи Емил Милев-Крокодила е глобен с 1000 лева за хулиганство, защото преди 5 години напсува съдия Виржиния Петрова от Специализирания наказателен съд.

Това е окончателното наказание на Милев, след като Софийският градски съд (СГС) го освободи от наказателна отговорност и му наложи само глоба. По този начин беше частично отменена присъдата на Софийския районен съд, който преди две години оправда Милев.

Той беше пратен на съд, след като през юли 2015 г. напсува съдебния състав на спецсъда, който го остави в ареста по обвинението, че е ръководил престъпна група за грабежи. Тогава Милев прекъснал съпругата си и негов защитник, която се обърнала към съдебния състав с думите:

„Дано да спите спокойно, целия съдебен състав, с чиста съвест. И ние ще очакваме да ни разгледате правилно нещата, единият от свидетелите си е признал, че са го принудили да лъже. Не Ви ли е неудобно?!“.

В този момент се намесил Милев: „Какво им говориш на тези, те всички са идиоти, а на тази (сочейки съдия Петрова) ще ѝ го туря в устата. Чу ли, на теб говоря …. ти си знаеш в устата ….“, са думите му, цитирани в обвинителния акт на прокуратурата, внесен година по-късно в районния съд.

Тогава прокуратурата пледира Милев да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде глобен, но съдия Веселина Няголова го оправда. В мотивите си тя пише, че цитираните реплики засягат честта и достойнството на лицата, за които се отнасят, но отправянето на обиди, пък било то и на публично място и спрямо длъжностно лице, само по себе си не е достатъчно, за да представлява и хулиганство.

Съдът е приел, че инцидентът се е развил много бързо след края на съдебното заседание и макар думите на Милев да са изречени в съдебната зала, не са довели до нарушаване на реда по време на заседанието, нито се е наложила някаква допълнителна намеса от страна на служителите на Главна дирекция „Охрана“, които са извеждали подсъдимия. Съдия Петрова е поискала единствено думите да бъдат вписани в съдебния протокол.

Затова СРС приема, че поведението на Милев не може да се третира като грубо нарушение на обществения ред. За да го оправдае на първа инстанция, съдия Няголова се е позовала и на постановление на пленума на Върховния съд, в което се казва, че при престъпното хулиганството е налице „брутална демонстрация“ срещу обекта на посегателство на престъплението. Така тя стига до извод, че в случая такава брутална демонстрация няма и следователно няма и престъпление. Освен това, тя пише още, че Милев е изразил лично отношение към съдебния състав, а не явно неуважение към съда въобще или към обществото. И приема, че поведението на подсъдимия е инцидентна проява на обидно отношение, повлияна от силно раздразнение, защото е бил оставен в ареста.

Делото за магистралния грабеж срещу Милев приключи в спецсъда в началото на 2018 г., като любопитно е, че тогава същият съдебен състав, който той напсува, го оправда, но делото още не е приключило окончателно. Миналата година Апелативният спецсъд отмени присъдата и осъди Милев на 17 години и половина затвор. Той е бил осъждан за същите престъпления и в миналото, но е изтърпял присъдите си и е реабилитиран.

Милев е известен и с това, че завежда дела срещу всички съдии, прокурори и полицаи, които по някакъв начин са свързани със собствените му проблеми с правосъдието. До края на миналата година заведените дела от Милев срещу магистрати бяха 860, но броят им постоянно се променя. Наскоро главният прокурор Иван Гешев каза, че Милев е завел дело за клевета и срещу него.

23
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
13 февруари 2020 18:47
Гост

Сега и lex.bg ще се “обзаведе” с един иск. Ще ви съди за обида, щото пишете, че е крокодил. Това е основанието да съди всяка медия, която го споменава по този начин. Днес ми мина през ръцете иск срещу СРС, защото в прессъобщение е написано Емил Милев (Крокодила). Не пишете така, моля, че много дела станаха.

Анонимен
Анонимен
13 февруари 2020 14:31
Гост

мисля, че тая работа е пресилена, лекинко така, както в Щатите. Вижте сега – човека просто е изразил сексуалните си щения към съдия Петрова – верно малко грубичко и на публично място, но защо това да е престъпление.?

ewy
ewy
13 февруари 2020 11:48
Гост

Това е абсолютна глупост – Крокодила е освободен от държавни такси и именно затова води въпросните 860 дела . Какво се очаква – да се затича и да си плати глобата ?????? Трябва да се промени НК и да го треснат с някакъв затвор , ако ще и 3 месеца . Иначе излиза , че ще може да продължава да псува безнаказано !

Анонимен
Анонимен
13 февруари 2020 10:28
Гост

Този за какъв се мисли? Това е съд, а не му е улицата, на която може да се държи като гангстер.

Възмутен
Възмутен
13 февруари 2020 10:22
Гост

860 дела, които този престъпник води!!! Е, няма такава държава…

Иван
Иван
13 февруари 2020 10:23
Гост

Щом Крокодила има пари да води тези дела, значи има пари и да плати по-голяма глоба за поведението си в съда. Въобще целият случай е скандален.

kid shelin
kid shelin
13 март 2020 18:56
Гост

НА ИВАН МАЙКА МУ Е КРОКОДИЛ .ЛИЧИ СИ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО ЧЕ Е СЪБИРАН С ЛЪЖИЦА СЛЕД ПИЯНСКА ЧИКИЯ.НАРИЧАЙ МАЙКА СИ КРОКОДИЛ БЕ ПЕДЕРАСТ УТРЕПАН

Сталин
Сталин
12 март 2020 23:14
Гост

860пъти ДА ТИ ГО ТУРЯ В УСТАТА ПЕДАЛ ВЪЗМУТЕН ДА ТИ ЕБА И УРОДА УСРАН.АНОНИМЕН ГОВНОЯД ЩЕ ТЕ ШИБАВ В УСТАТА ГРОЗНА ТЕБ И ЦЕЛИЯ ТИ РОД КУРВО ТРОЛСКА

Човек
Човек
13 февруари 2020 10:21
Гост

Съдийката, която е оправдала Крокодила за обидите, заслужава и с нея да се държи така някой подсъдим.

Anonimen
Anonimen
13 февруари 2020 10:29
Гост

Нищо чудно да е взела някой лев за решението си.

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
13 февруари 2020 10:19
Гост

Единственото притеснително е, че подобно производство е продължило 4 години.

Анонимен
Анонимен
13 февруари 2020 10:20
Гост

не ви притеснява, че е псувал съдия? не че да точиш подобно дело, при това срещу колега 4 години не е пълна подигравка…

Владислав
Владислав
13 февруари 2020 10:11
Гост

Кроки ще си изгние в затвора вече и така трябва да бъде, ако и да е оправдан за бруталния грабеж на магистралата преди 10 години.

Анонимен
Анонимен
13 февруари 2020 10:17
Гост

Проблемът с простащината и вулгарността, които се пренасят и в съдебната зала и в съдебните книжа е много по-голям от това, което става известно на обществото. Това е само един от случаите. Един колега беше заплашван, обиждан, да не цитирам за майка му, но и той не направи нищо

Сталин
Сталин
12 март 2020 23:06
Гост

Колега Хинов от СНС 14 СВ Е ПСУВАН 100 ПЪТИ ОТ ЕМО ЗАЩОТО ХИНОВ ГО ОПРАСКВА БАВИ НОХД 1006/16 Г.НА СНС ОТ 26 11 2013 ДО 13 03 2020 ДЕЛО КИЛЪРИТЕ 2.ЕМО ЩЕ ГИ ИЗКЪРТИ ОТ ДЕЛА ТЕЯ НЕГРАМОТНИТЕ ПОРЪЧКАДЖИИ ОТ СНС СП.ЕМО Е ВЕЛИК ЮРИСТ И БОРЕЦ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.УНИЩОЖАВА ГИ С ДУМИ И ПРАВНА ГРАМОТНОСТ.СРАЗИ ПРБ ШАПКИ ДОЛУ ЗА ЕМО..И ДА ПРОДЪЛЖАВА.БРАВО

Чичо Сам
Чичо Сам
13 февруари 2020 10:10
Гост

В съдебната зала съдията не е Х или Y, той там представлява правосъдието. Подобно отношение към него е отношение към институцията, ерго, малко му е наказанието дори, да не говорим пък за оправдаване.

срам
срам
13 февруари 2020 10:08
Гост

Няма какво да се лъжем – подобно отношение към съдия в цивилизования свят няма да мине с 500 евро глоба, че и без малко да остане ненаказано!

обеца на ухото, ама друг път
обеца на ухото, ама друг път
13 февруари 2020 10:10
Гост

Прав сте, но за съжаление от статията става ясно, че съдията не е предприел нищо – това е класическо дело за обида, нанесена публично, но си е чх, а колегата е постъпила както постъпват повечето съдии в такива ситуации и не се е занимавала, а трябваше сега да четем за обезщетение в огромни размери, което да стои като обеца на ухото за всеки комуто хрумне да се държи по подобен начин в зала

Анонимен
Анонимен
13 февруари 2020 10:13
Гост

Така ще е докато не се осъзнае, че това е отношение към правосъдието, а не към човека. Като човек решават да гледаш отвисоко и да не ти пука, но това е псувня към съда, което самият съд не трябва да допуска

SlimK
SlimK
13 февруари 2020 10:15
Гост

Ами разбирам я и нея, едва ли ѝ се занимава с поредната отрепка и в дело, което сама е инициирала, при все че работата ѝ налага да ги вижда ежедневно така или иначе.

Екзпч
Екзпч
12 март 2020 22:40
Гост

СНС Е СЪД ЗА САМОРАЗПРАВА НА ГЕРБ С ВСЕКИ А ВИРДЖИНИЯ ПЕТРОВА НАЙ ДОЛНА ПОРЪЧКАДЖИЙКА.ЛЮБОВНИЦА НА СИКАДЖИЯ ОТВЛЕЧЕ Е МИЛЕВ НАРУШИ ЧЛ 6 ХОПЕС .УНИКАЛНА ПОРЪЧКА .Е.М. ЩЕ ГИ ОСЪДИ ВСИЧКИ ИЗРОДИ ЗАЩОТО Е ВЕЛИК ЮРИСТ БОРИ СЕ В СЪДА САМ

Ekzpc
Ekzpc
12 март 2020 22:48
Гост

Грамотнико прочети НК ТАМ НЯМА ОГРОМНИ ГЛОБИ ПРИ 325 НК.СЕГА МИЛЕВ ЩЕ СЪДИ СГС И РБ ПО ЧЛ 4 ПАР 3 ДЕС И В ЕСПЧ ..ЧЕ КОЙ НЕ ГО Е ТУРИЛ НА С ЪДИЙТЕ ОТ СНС В УСТАТА И НА МАЙКА ИМ.ВСЕКИДНЕВНО ТИЯ ИЗРОДИ ОПРАСКВАТ ХОРА ПО ПОРЪЧКА НА БОКО .ТОВА НЕ Е СЪД А ОПГ 321 НК ОТ МИЗЕРНИЦИ

Чл 17.18 екзпч
Чл 17.18 екзпч
12 март 2020 22:54
Гост

СЪДЯТ МИЛЕВ В НАРУШЕНИЕ ЧЛ 1.6.7 ЕКЗПЧ И ТОЙ ЩЕ ГО ТУРИ НА СГС ПО ЧЛ4 ПАР 3 ДЕС ЦЕНА ИСКА 50000ЛВ И В ЕСПЧ ЗА ТОЯ ПРОИЗВОЛ ПА ТИ СИ ПИШИ ПРОСТОТИЙТЕ КАТО АНОНИМЕН КАВАЛ