Специализираната прокуратура е започнала разследване за изнудване, придружено със заплаха за убийство покрай компанията за залагания „Efbet“.

Това стана ясно от съобщение на държавното обвинение, от което е видно, че разследването е започнало днес. То пък е по преписка от тази година, според която е извършено изнудване със заплаха за убийство през декември 2017 г. Разследването ще се извърши от наблюдаващия прокурор, но от държавното обвинение не споменават имена, от които да стане ясно кой и от кого е бил изнудван и заплашван.

Че става дума за хазартния бизнес се разбира от изисканите от прокуратурата справки от Държавната комисия по хазарта. С тях държавното обвинение иска да разбере налагани ли са принудителни административни мерки по Закона за хазарта по отношение на „Ефбет“ ООД, „Еврофутбол“ ООД, „Ефбет Партнерс“, „Нове Холдинг“ АД, и „ Еврофутбол Лимитед“, на какво правно основание и за какъв срок.

Посочените фирми са свързани с бизнесмените Васил Божков и братята Цветомир и Боян Найденови, както и баща им Стефан Найденов. Според медийни публикации от последния месец Найденови и Божков са в конфликт, а днес Цветомир Найденов даде и интервю в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по „TV +“, в което каза, че Божков ги е заплашил с убийство, ако не му прехвърлят бизнеса си и е изпратил няколко сигнала до прокуратурата. Той твърди, че има и запис, но говори за заплаха от 12 юни т.г., което означава, че прокуратурата разследва друг случай.

От държавното обвинение съобщиха още, че са изискани данни дали същите търговци са проверявани и санкционирани от комисията по хазарта, за какви нарушения и какви санкции са налагани.

От Министерството на финансите е изискана информация извършвани ли са данъчни ревизии и проверки на петте дружества, на какво правно основание е осъществен данъчно-осигурителният контрол, с какъв акт е възложено извършването на съответното производство, какви са били предметът и ревизираните срокове, с какви актове са приключили производствата, били ли са констатирани от НАП нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, установени ли са били задължения за данъци, били ли са наложени глоби.

Изискани са данни за евентуално влезли в сила ревизионни актове и за проведени принудителни изпълнения за събиране на публични вземания, посочват още от прокуратурата.

10
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
киселец
киселец
20 декември 2019 18:04
Гост

Този няма чувство за самосъхранение. Що не се занимае с битовата престъпност, както обяви, ами се хвърля на хора, които могат да му разкажат играта.

Ani
Ani
20 декември 2019 18:03
Гост

Ако така го кара цял мандат, жална ни майка. Вече наистина се плаша докъде стигат нещата, т.е. откъде започват и докъде ще ситгнат

Язък
Язък
20 декември 2019 18:01
Гост

Уж щеше да оправдава очакванията за справедливост на българското общество, а то пак само на няколко милиардери.

Това е то
Това е то
20 декември 2019 18:02
Гост

Taka e, бабите пак ще почакат, ако дочакат.

JuuJ
JuuJ
20 декември 2019 18:04
Гост

Изпълнително момче е, още не е обзавел кабинета и вече запретна ръцете.

Дали е само един
Дали е само един
20 декември 2019 18:00
Гост

Той май се опитва да зарадва повече от един

анонимен
анонимен
20 декември 2019 17:56
Гост

Опа, а сега де. От втория си ден като главен прокурор, Радостта реши да зарадва един бизнесмен-депутат като се разправи с друг бизнесмен мастит.

слух
слух
20 декември 2019 17:57
Гост

От известно време се говори, че между двамата има конфликт, единият е посегнал на бизнеса на другия.

въпрос
въпрос
20 декември 2019 17:58
Гост

А разходка до Витоша не иска ли лакомият бизнесмен?

череп
череп
20 декември 2019 18:04
Гост

Ако някой може да ни освободи завинаги от по-едричкият, то е само онзи много слабичкият, ако ме разбираш