Прокуратурата се е самосезирала и е започнала проверка на изтеклите в медии поредни снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

В съобщението от Софийската градска прокуратура (СГП) се казва, че проверката е започнала вчера, „след появила се публикация в интернет сайт, придружена със снимков материал“. „За резултатите от проверката обществеността ще бъде своевременно информирана“, уточняват от СГП.

Снимките са били пратени на предаването „ЕвроДикоФ“ по тв „Евроком“ (виж тук). Те са отново от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов в правителствената вила „Секвоя“. На тях се вижда как той лежи, покрит с хавлия. Снимките не са правени в един ден, което става ясно от различното спално бельо. На някои от тях е снимано отново нощното шкафче с пълно чекмедже с пачки евро. Отгоре отново има пистолет.

Миналата година бяха разпространени кадри от стая, на които се виждаше чекмедже с пачки от банкноти от 500 евро, златни кюлчета и пистолет, а на друг кадър беше заснет и спящият Борисов.

След това бившият премиер сам обяви, че снимките са направени от една „прекрасна госпожа“, която после сравни с Мата Хари и обясни, че е сложила парите и златото в чекмеджето преди да го снима.

Прокуратурата започна проверка, но я спря, защото не успя да разбере кой и кога е правил снимките (виж повече тук). Случаят стана отново актуален в началото на май т.г., когато в парламентарната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ бизнесменът Светослав Илчовски каза, че известна плеймейтка е направила снимките, а самото ѝ посещение във вилата при Борисов струвало 5000 лева и било подарък от собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов. След това Илчовски даде интервю и за сайта „Агри“, според който той е назовал и името на плеймейтката Магдалена Тепавичарова-Маги Бедер. По-късно Илчовски отрече да е казвал това име. Маги Бедер отрече да познава както Борисов, така и двамата бизнесмени (виж повече тук) и заплаши със съд всеки, който я замеси в случая.

 

29
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
10 ноември 2021 13:11
Гост

Борисов е странно явление- никой друг не би оцелял политически при толкова скандали около него, а ББ дори е на път да спечели изборите. Иначе едно е сигурно- ББ е богат, въоръжен и прави безопасен секс.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2021 13:23
Гост

Пирова победа ще е неговата. А на Каскета мандатът все някога ще приключи. И бай Ставри чака с безопасен вазелин.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2021 13:55
Гост

Да чака, да чака, колко пък да чака…? Като гледах тия дни нефелните брътвежи на адм.ръководител на СГП, та чак и за смърт в семейството си тръгна да разказва …та Бай Ставри надали ще дочака.

Външен
Външен
10 ноември 2021 17:09
Гост

Като мушама е каквото и да се излее върху него се оттича, харизма ли е какво е, добре се е научил от времената в СИК

Герасим
Герасим
10 ноември 2021 13:10
Гост

Ще го снимат, като спи дълбоко. А едно време когато беше охрана, стоеше постоянно нащрек.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2021 12:38
Гост

Тези ‘вечеринки“ със засукани госпожици не са не нещо необичайно в политическия живот на която и да е страна. Не се ограничава само до ББ, 100% има и други висши политици с подобни подвизи, които не са заплаха за „червените ескадрони“ които настъпват. Да не забравяме, че сексът е по-безобиден за управлението от алкохолизма ( Руменовците от БСП, Мишо Михов и т.н.) Личен живот, не е забранено да спиш, с когото решиш. В Япония сексът се предлага на работниците в почивките за по-добра производителност. Във Виена сега предлагат безплатен сеанс срещу ваксининация. Темата е табу а българите и затова пускат… Покажи целия коментар »

Позор! Оставка! Затвор!
Позор! Оставка! Затвор!
10 ноември 2021 12:53
Гост

Воденето на платени проститутки в правителствена резиденция е знак за морален упадък и в една цивилизована страна за такива неща се подават оставки. А за чекмеджета, пълни с кюлчета злато обаче, в другите страни разследват престъпления и осъждат на затвор, ако ще и президента на Франция да е. У нас обаче ПРИКРИВАтурата си затваря очите за престъпленията на мафията, но за сметка на това ПОРЪЧКОратурата гони „престъпниците“ заснели чата с Pi ar Sevi Boiko.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2021 15:04
Гост

Резиденцията е ползва с оглед сигурността на лицето, възмутени гражданино. Морален упадък спрямо кое? Да снимаш и разпространяваш личния живот на човека без негово съгласие не е укоримо ( то си е и незаконно). Ако „питате“ Макиавели моралът е доста разтегливо понятие. Пораснете. Вече легализира марихуаната, а един естествен акт, който е биологично заложен, е проблем. В пъти повече предпочитам подобен морален упадък, но без инфлация и спиране на икономическото развитие, отколкото червен „праведник“, ала Виденов да забие държавата в блатото. Ако сексът му помага да бори стреса, ок. Нали не съм аз като него. Всеки сам отговаря са себе… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2021 15:43
Гост

Вчера четох за някакъв областен управител от Североизтока, който се забил в мантинела край пътя. Бивш шеф на ОДМВР, отказва да го тестват на място. Очевидно е бил пиян, като кмета на Пазарджик И двамата хванати през уикенда. Хубава промяна се задава, „нови“ хора стари съветски навици. Веднага ест уточнение – пътувал с личен автомобил и не в служебно качество. То остава и в работно време да порка. В единия случай се преекспонира с ДАНС, НАП и т.н. за орган на местното самоуправление, а в другия дет е директно назначен от централната власт. Двойни стандарти до небето, че и отвъд.

Димо
Димо
10 ноември 2021 13:04
Гост

Темата беше табу по време на соца.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2021 15:29
Гост

За голяма част от избирателите още е. Гласуват не само ЛГБТ+ активисти, поддръжници на ДБ които не могат да станат сутрин без да са огласили света,.колко са различни и като кой цвят на дъгата се самоопределят в контекста на флуидната им сексуална натура.

О, неразумний троле...
О, неразумний троле...
10 ноември 2021 15:37
Гост

„Нито споделям възгледите, нито харесвам поведението на ББ.“ – но напълно случайно го оправдавате по абсолютно всички параграфи. За най-малките от които на Запад политиците подават оставки. А в България простите тикви си наемат тролове или клакьори, които публично да им се радват, за да могат те с цялата ни наглост да твърдят, че нямало да подават оставка, защото така искал народът.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2021 16:00
Гост

Не го оправдавам. Просто не ме интересува личният му живот. Ако може да си върши работата качествено на длъжността, за която е избран съм напълно ок с това. Обръщам внимание, че не съм сляп поддръжник на ББ, нищо, че така изглежда. Против съм лицемерието в политиката и разкриването на някаква истина (да я докажат поне) водеща до демонизирането на един човек все едно и другите не са същите. Това отвращава избирателите и накрая се оплакваме от ниска активност на изборите. Да не говорим, че нивото на политическия дебат е паднало жестоко и за това не е виновен ББ, а този… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2021 17:00
Гост

Знаете ли за какво подаде оставка Мат Ханкок – британският здравен министър, когото снимаха да се натиска с някаква сътрудничка, съпруга на бизнесмен, имащ сключени договори с Мин. на здравеопазването? Неспазване на социална дистанция. И той и асистентката са семейни с по 3 деца и т.н. Това е западният модел.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2021 12:30
Гост

Това е родната политическа действителност. Дребни препирни, далавери, компромати. Няма реален дебат за бъдещето ни.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2021 13:45
Гост

Така е…интерсува ги собственото оцеляване и само с това се занимават , а за народа един голям шнур!

Руменов
Руменов
10 ноември 2021 12:29
Гост

Ако се смята за нормално бивш първи на страната да спи с пистолет до шакафа си…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2021 12:41
Гост

Ако има разрешително какво от това?

Бабашка
Бабашка
10 ноември 2021 12:29
Гост

Грозни снимки, но и грозната реалност е такава.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2021 12:28
Гост

Щеше да ми се вдигнат в очите ако не пускаха снимките дни преди вота. Иванов ли е, Манолова ли е, Слави ли е, Радев ли е не знам.

Лозан
Лозан
10 ноември 2021 12:40
Гост

Те именно за това го правят сега. Евтини номерца.

EnEPe
EnEPe
10 ноември 2021 12:28
Гост

Ясно е на всички какъв е Борисов. Но е ясно и, че няма как да се движи страната напред водена само от злобата на президента.

Една жена снима
Една жена снима
10 ноември 2021 12:28
Гост

Тоя Градус много щедър, бе…Всяка година /видно от данните кога са правени снимките/ му праща една и съща високоплатена госпожа…Уж му е приятел, защо не я провери предварително! И тя пък каква е – по 5000 лв. на вечер и компромати снима. Срамота….Да се чуди сега милата ни Прокуратура каква проверка на проверката да прави и как и с КОЙ да излезе от ситуацията. Ужас, ужас, да не си прокурор в днешното смутно време…

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2021 12:27
Гост

Аз не подкреям ГЕРБ, но с тези грзони атаки дни преди изборите се случва така, че много хора биват насъсквани против ГЕРБ, но и много колебаещи се решават да гласуват точно за ГЕРБ. Защото се ядосват на тези атаки.

Симо
Симо
10 ноември 2021 13:07
Гост

Силно се надявам този път да не спечелят изборите.

Гъливер
Гъливер
10 ноември 2021 12:27
Гост

Румен Радев е воден от вендетата си срещу Бориосв. Това е лошото. Той не е по-голям държавник от Борисов. И двамата са на ниско ниво. Защото е ясно, че това е атака от Радев преди вота в страха си ГЕРБ да не вземе пак да спечели.

Ananieva
Ananieva
10 ноември 2021 12:26
Гост

И тези снимки излизат броени дни преди вота. Това е ясно за всички, че е пазено нарочно да излезе сега. Както се знаеше, че ще се запали бившето Син Сити.

Стаматова
Стаматова
10 ноември 2021 12:25
Гост

Друго е притеснителното. Че желаещите власт са разбрали, че българина не се нуждае от градивни коментари за визията на страната, а се нуждае от компромати. На база на тях решва за кого ще гласува.

Нешев
Нешев
10 ноември 2021 12:24
Гост

Еми вероятно пак онази мадам ги е снимала…