Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителния акт срещу Северин Красимиров, който ще бъде съден за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова. Красимиров ще отговаря за убийство, извършено с особена жестокост, изнасилване и блудство, за които може да получи и доживотен затвор без право на замяна, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Днес той поясни, че основният мотив за убийството е сексуален и няма никакви доказателства, че нападението е свързано с работата на Маринова, каквито подозрения имаше в началото.

„Нашето разследване показа, че се касае за криминално престъпление, мотивът, за който е сексуален, което личи и по обвиненията. По време на разследването не събрахме никакви доказателства това трите престъпления да имат нещо общо с професионалната реализация на жертвата“, каза Георгиев и напомни, че 21-годишният Красимиров се призна за виновен и даде подробни обяснения, които потвърждават версията на разследващите.

Виктория Маринова беше убита на 6 октомври м.г. в Русе, а тялото ѝ беше открито от случаен гражданин в храсти край Дунав. Бруталното убийство първоначално беше обявено за удар върху свободата на словото, но след няколко дни стана ясно, че случаят няма връзка с работата на Маринова. Според разследващите убийството е било спонтанно решение на Красимиров, взето сутринта след дълъг запой. Мъжът избяга в Германия, където беше заловен дни по-късно, а след това каза, че е виновен, съжалява и не може да повярва, че е извършил убийството.

„Установихме, че вечерта преди извършване на престъплението Северин Красимиров е бил със свои приятели на празненство, където е употребил алкохол и под негово влияние в ранните часове на 6 октомври 2018 г. е тръгнал пеш към дома си и на мястото на престъплението е срещнал жертвата. Тогава е изпитал сексуално влечение, за удовлетворението на което ѝ и нанесъл побой. Вследствие на тези удари, след извършените сексуални посегателства спрямо нея, Виктория Маринова е починала“, разказа днес прокурор Георгиев.

Преди месец беше изготвено и заключението на съдебно-медицинската експертиза, според която младият мъж може да носи наказателна отговорност за извършеното. Според лекарите той има лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилен, но разбира значението на стореното и може да ръководи постъпките си.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Артист
Артист
19 март 2019 14:15
Гост

Като става въпрос за експертизи- бил с лека умствена изостаналост. А като трябваше да бяга в чужбина как така не беше изостанал умствено.

Анонимен
Анонимен
19 март 2019 14:13
Гост

На този мястото му е в затвора и да не излиза оттам. Жалко за Виктория Маринова.

Анонимен
Анонимен
19 март 2019 14:16
Гост

Навън явно е опасен. Не се знае кога ще му прищтрака да пийне пак. Изверг!