Бившият председател на Районния съд в Раднево Евелин Драганов е обвинен, че заедно с адвокат Филип Горов от Адвокатска колегия в Стара Загора опитвали да убедят основни свидетели да оттеглят показанията си по едно от делата срещу съдийката от Раднево Люба Петрова.

Това съобщиха днес от Софийска градска прокуратура, която е обвинила двамата в опит за лично укривателство, извършено в съучастие и в условията на продължавано престъпление. Те остават на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение – „подписка“.

Драганов и Горов опитали да спасят Люба Петрова от едно от двете делата срещу нея. Те се срещали и разговаряли с двама от основните свидетели срещу Петрова в периода от 27 януари до 31 май м.г. Съдия Петрова е подсъдима с още четирима души за документни и длъжностни престъпления, подбуждане към лъжесвидетелстване и лихварство. Делото беше внесено в Софийския градски съд (СГС) преди две години, но върви трудно с постоянни отлагания и обжалвания на определения на съда. Прокуратурата твърди, че Петрова, адвокатите Румен Русев и Николай Господинов и още две жени са участвали в схема, чиято цел била да се присвоят близо 23 000 лева от продажбата на апартамент на жена с психични проблеми.

Драганов и Петрова са бивши колеги от съда в Раднево, които са обвиняеми още от 2014 г. През ноември 2017 г. СГС оправда Драганов по друго дело – за закана с убийство към деловодителката Йовка Митева. В края на 2016 г. Петрова даде показания в съда по делото срещу Драганов. По време на досъдебното производство тя заявила, че е станала свидетел на отправената закана, но в съдебна зала се отметна от думите си. Пред съда Петрова каза, че била убедена да свидетелства срещу колегата си от представляващия тогава Висшия съдебен съвет Димитър Узунов. Той, разбира се, отхвърли след това обвиненията на Петрова.

От днешното съобщение на прокуратурата става ясно, два месеца след тези показания на Петрова, Евелин Драганов е започнал опити да ѝ помогне, като убеждава свидетели да оттеглят показанията си срещу нея. Петрова е подсъдима и по още едно дело заради неверен протокол от заседание.

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
jidin84906
jidin84906
18 април 2023 12:29
Гост

I came here to look for something different. nonetheless, I discovered a tonne of stuff
here.
Michaels Worksmart ETM Login