Прокуратурата направи обзор на изказвания на политици от последните две седмици, които според държавното обвинение съдържат неверни твърдения и с тях системно се нарушават принципите на върховенството на закона и независимостта на съдебната власт.

Зам.-главният прокурор Десислава Пиронева подчерта, че обзорът е за периода 15-27 март, в който прокуратурата открои 15 изявления на премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, правосъдния министър Надежда Йорданова, министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер, съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, началника на кабинета на премиера Лена Бориславова и бившия финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов.

„Следващата подробна информация, предоставяща обобщен обзор, в случай, че се оповестят нови неверни и манипулативни твърдения за работата на прокуратурата и отделните магистрати, ще бъде предоставяна периодично. Освен българските граждани, ще бъдат уведомени и европейските ни партньори и институции“, каза Пиронева (всички изказвания на политици и как бяха коментирани от прокуратурата виж по-долу).

Отговорът на правителството: Ние сме в началото, но действията ни са решителни и няма да се откажем

В отговор на списъка на прокуратурата с изказвания на политици говорителят на правителството Лена Бориславова направи специално изявление.

„Искрено вярвам, че прокуратурата ще посвети поне равномерно работата си между това да дава пресконференции и да разследва истински престъпления. Защото прокуратурата не бива да забравя, че според основния принцип на разделение на властите, тя освен независима, дължи и отчетност на българския народ и когато проумее това, може би наистина ще стане правилната преграда между беззаконието и справедливостта“, заяви Бориславова.

Тя започна с това, че в българското общество има остро усещане за липса на правосъдие и справедливост. „Съдебните и досъдебните производства се точат с години. Специализираните съд и прокуратура бяха превърнати в удобна бухалка. Основна причина за неприемане на нашия План за възстановяване и устойчивост беше именно липсата на достатъчно решителни и значими заявки за реформи относно отчетността и отговорността на главния прокурор и българската прокуратура“, каза говорителят на кабинета.

И припомни, че в предизборна програма „Продължаваме промяната“ е сложила като основен приоритет връщането на доверието в съда и прокуратурата чрез дълбока реформа.

Бориславова изброи предприетото по съдебната реформа през първите 100 дни на кабинета – престои окончателното приемане на законопроекта за закриване на специализираните съд и прокуратура, в ход е внасянето на този за КПКОНПИ, както и публикуването за обществено обсъждане на „законопроект, който ще позволи ефективно и независимо разследване в полза на Европейската прокуратура“. Тя съобщи, че в Министерството на правосъдието има близо 100 работни групи, които работят по промени в Закона за съдебната власт, такива за ограничаване на правомощия на главния прокурор в рамките на конституционно заложените му функции, за изработване на механизъм за контрол върху него и по промени в Наказателния кодекс за измамите в евросредства.

„Тези действия са само началото, но са решителна крачка в правилната посока. Българската изпълнителна власт няма да се откаже и ще продължава да работи усилено в тази посока“, заяви началникът на кабинета на премиера Кирил Петков.

„За нас будят удивление редица факти и поведението на прокуратурата. Като пример бих дала обстоятелството, че на българската прокуратура ѝ отне две години, за да пожелае да разпита лице, готово да даде показания за извършени престъпления и корупция. В същото време за по-малко от два часа българската прокуратура успя да образува досъдебно производство срещу вицепремиер за участие в разговор, в който той не е участвал и който не се е състоял“, каза Бориславова.

Тя се спря и на писмото на шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова, в което се казваше: „Наясно съм и че до закриването на специализираните органи на съдебната власт магистратите в Специализирана прокуратура са превърнати в „политически мишени“. Предвид това, Ви моля, да бъде предоставен списък с лицата, заемащи висши публични длъжности, от който прокурорите да се информират, спрямо кои лица, заемащи висши публични длъжности имат право да работят“ (повече виж тук).

„Буди недоумение поканата от Специализираната прокуратура да им бъде изпратен лист от политически лица, които те могат да разследват. Искам много ясно да заявя, че такъв списък няма да бъде издаван и не е роля на изпълнителната власт да дава указания на прокуратурата кого да разследва. Роля на изпълнителната власт е да помогне на прокуратурата да разследва когото тя пожелае, ако има достатъчно данни и именно зад тази политика ние заставаме. Ако прокуратурата има стари навици, ги каня най-учтиво да не ни ги налагат чрез такива писма“, заяви в отговор Лена Бориславова.

И изрази надежда, че прокуратурата „ще започне да работи ефективно, в рамките на своите конституционни правомощия, които започва да осъзнава, както и че ще покаже на българското общество не само пресконференции, но ще отчита и действия, и резултати“.

15-те изказвания на политици и позицията на прокуратурата за тях

Ето кои думи на политици бяха определени като неверни от прокуратурата и как бяха коментирани:

  1. 15 март 2022 г. Христо Иванов – народен представител и съпредседател на парламентарната група на „Демократична България“ в 47-ото Народно събрание: “…Фактологията около „Барселонагейт“ е известна от години, но очаквам поредното замитане под килима…“

Специализираната прокуратура многократно е предоставяла информация по този случай. По досъдебното производство се извършват действия. Всеки български гражданин може лесно да се запознае след проверка в интернет.

  1. 15 март 2022 г. Надежда Йорданова – министър на правосъдието: “…липсата на реформа в българската съдебна система пряко ще се отрази на достъпа до средства от ЕС…“

Това е невярно твърдение, което буди притеснение за постоянното нарушаване от българските политици на принципа на разделение на властите и пряка намеса в независимостта на българската съдебна система. На 20 декември 2021 г. е дадена пресконференция на ПРБ, на която подробно е обяснено, че това е пропагандна теза за политически цели.

  1. 15 март 2022 г. Кирил Петков – министър-председател на Република България: “…на нас буквално са ни вързани ръцете. Примерът за „Булгаргаз“ е точно този. Денят преди МВР, може би, да влезе в арест, папката за „Булгаргаз“ беше иззета от прокуратурата и казаха дотук…“

Казаното не отговаря на истината и показва непознаване на Конституцията на Република България (КРБ) и законите на страната. Прокуратурата многократно е информирала обществеността за хода на досъдебното производство, което към момента не е приключило. В КРБ ясно са разграничени правомощията на изпълнителната и съдебната власти и една от целите на разделението на властите е да бъде изключено овладяването и контрола на изпълнителната власт над съдебната. Разследването по досъдебното производство се води от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), като част от действията по разследването са извършени от наблюдаващия прокурор. Важно е да бъде отбелязано, че мярка за неотклонение „задържане под стража“ съгласно чл. 17, ал. 2 и чл. 64, ал. 1 от НПК, се взема само от съда.

  1. 17 март 2022 г. Христо Иванов – народен представител и съпредседател на парламентарната група на „Демократична България“ в 47-ото Народно събрание: “… Ние винаги сме настоявали да се въведат много по-сериозни форми на отчетност и през бюджета за ефективността на работата на прокуратурата…“

Показва се непознаване на КРБ и практиката на КС и законите на страната, а така също и на Становища на КСЕП и други актове на Съвета на Европа и ЕС. С намаляването на бюджета за правосъдната система, в частност за ПРБ, което е противоконституционно, на практика се стига до засягане на независимостта и до съществено затрудняване, дори парализиране на дейността ѝ. Според тълкувателно решение на Конституционния съд, държавният бюджет трябва да осигурява средства за функциониране на установените в Конституцията държавни институции, в това число и на органите на съдебната власт, и всяко отклонение от това задължение, е условие за противоконституционност.

  1. 18 март 2022 г. Асен Василев – Заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите: “… най-накрая се действа по сигнала на Божков и щетата от 556 млн. лв. в бюджета…“

Докладът на АДФИ от 2021 г. повтаря констатациите на доклад от 2020 г., възложен от прокурор от Специализираната прокуратура (СпП), а не от министър Василев, който е послужил в разследването срещу В. Божков. Също още през 2020 г. е получен сигнал от В. Божков и са проверени всичките му твърденията, в цялост по досъдебното производство, наблюдавано от СпП. По искане на наблюдаващ досъдебното производство прокурор, Специализираният наказателен съд е допуснал и е наложил чрез запори и възбрани обезпечения по реда на чл. 72 от НПК по отношение на цялото движимо и недвижимо имущество на обвиняемия Божков. В този смисъл събирането на тази сума е обезпечено.

  1. 19 март 2022 г. Изказване на Христо Иванов – народен представител и съпредседател на парламентарната група на „Демократична България“ в 47-ото Народно събрание: “… Има един факт, който абсолютно не може да бъде заобиколен – въпреки че има процесуална възможност Васил Божков да бъде разпитан от дистанция и той е изявявал готовност да даде показания, на мен не ми е известно българската прокуратура да е събрала тези показания за тези твърдения, така че те да бъдат проверени…“

Непознаване на КРБ и законите на страната, относно извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия – чл. 219 от НПК. Същият изключва разпит на обвиняем, чрез видеоконферентна връзка, преди да му бъде предявено обвинението лично в горното му качество.

  1. 20 март 2022 г. Лена Бориславова – Началник на политическия кабинет на правителството на Кирил Петков: “…Прокуратурата удобно пропусна внесени от Васил Божков данни…“, „…саботаж” е, че дълго време държавното обвинение е отказвала да образува въпросното досъдебно производство…“

Непознаване на КРБ и законите на страната, прокуратурата е проверила данните от сигнала на В. Божков след подаването му през м. юни 2020 г. Обществеността е своевременно информирана за това обстоятелство.

  1. 20 март 2022 г. Бойко Рашков – министър на вътрешните работи “… Няма пречка Божков да бъде разпитан от Дубай с видеоконферентна връзка…“ „…Той определи като професионален гаф по-рано изказаното твърдение на ръководителя на Специализираната прокуратура, че бизнесменът не може да бъде разпитан онлайн…“

Непознаване на КРБ и НПК, може да бъде разпитан като свидетел, но при наличие на определени предпоставки, но в никакъв случай извън процедурите по НПК. Република България няма договор за правна помощ с ОАЕ, което по същество означава, че само съответните власти на тази държава трябва да преценят дали да изпълнят молбата за правна помощ в условията на взаимност. Следва да се посочи, че до момента нямаме изпълнена молба за правна помощ, отправена до ОАЕ.

  1. 23 март 2022 г. Христо Иванов – народен представител и съпредседател на парламентарната група на „Демократична България“ в 47-ото Народно събрание : “… Със закриването на специализирания съд се закрива една структура, която беше замислена като политически съд…“

Изказване, без нито един правен аргумент, без мотиви, без да се посочва спрямо кои политици са били повдигнати обвинения, а още повече от коя политическа сила са. Специализираната прокуратура, която е съответстваща на Специализиран наказателен съд, е ефективна и ефикасна структура, което обстоятелство проличава от доклада по механизма за сътрудничество и проверка през 2019 г. и във всички доклади на Европейската комисия до Европейския парламент и Съвета относно напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка в периода от 2012 г. до 2018 г., както и в направения анализ от ПК на ВСС, който посочва, че за обследвания период осъдени с влязла в сила присъда на всички инстанции са 1157 лица, а оправдани са само 83 лица или 2,3 процента. Именно този напредък бе причината през 2017 г. да бъде свален мониторинга спрямо България. На 9 декември 2021 г. в гр. София се проведе Международната конференция „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“. В нея взеха участие Адриан Лазара – председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, Ладислав Хамран – президент на „Евроджъст“, Долорес Делгадо – главен прокурор на Кралство Испания, Джанлуиджи Пратола, заместник-главен прокурор при Касационния съд на Република Италия, Хан Мораал – генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите и много други, които изтъкнаха необходимостта от специализация в правосъдието, която да противодейства на модерната съвременна престъпност. Признание за проявения професионализъм при съвместната работа на Специализираната прокуратура по казуса бе изразено с официално писмо от Националното бюро на България в Евроджъст. Добрата работа постави СпП начело на секретариата на постоянната конференция на прокурорите, борещи се с организираната престъпност, която е под егидата на ОССЕ. Напредъкът в борбата с организираната престъпност се посочва и в Независимия анализ на структурния и функционален модел на ПРБ – 2016 г., извършен от експертния съвет на Службата за подкрепа на структурните реформи. Казаното до тук води след себе си единственият извод, а именно, че не са налице каквито и да е логически и правнообосновани аргументи по многократно отправеното искане за закриването на специализираните структури в частност СпП, което е в интерес единствено на организираната престъпност, като цената за това ще платят българските граждани.

  1. 24 март 2022 г. Бойко Рашков – министър на вътрешните работи: “…Над половин милиард лева за прокуратурата нямат никакво значение…“

Невярно изказване, на което вече е и отговорено в настоящото изявление в т. 5.

  1. 24 март 2022 г. Бойко Рашков – министър на вътрешните работи: “… Главният прокурор е разпределил сигнала с изречението „да се образува досъдебно производство“, като не оставя избор на наблюдаващия прокурор сам да прецени дали има данни за това…“

Непознаване на КРБ и законите в Р. България. В чл. 126 от КРБ и чл. 138 от ЗСВ са изрично регламентирани правомощията на главния прокурор, в тях не се съдържа възможност да дава пряко указания на прокурорите. Той нито образува, нито наблюдава, нито решава по същество конкретни преписки и досъдебни производства. За прегледност ще бъдат приложени бележки във връзки с правомощията на главния прокурор, с които всеки български гражданин може да се запознае.

  1. 24 март 2022 г. Бойко Рашков – министър на вътрешните работи: “… Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт…“

Политическо изказване, с което се правят внушения, което е в разрез със ЗСВ и принципите за разделение на властите и с направените през 2017 г. промени в чл. 214, ал. 3 от НПК, относно това, че досъдебните производства се образуват за извършени престъпления, а не срещу конкретни лица.

  1. 25 март 2022 г. Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа: “… Сигналът срещу Асен Василев е заради среща, на която той не е присъствал…“

Досъдебното производство може да бъде коментирано само от наблюдаващия прокурор, той ръководи разследването и осъществява постоянен надзор за законосъобразното му и своевременно провеждане. Само той е запознат с доказателствата по делото и може да взема съответни решения съобразно НПК.

  1. 25 март 2022 г. Владислав Горанов – бивш министър на финансите: „…и според мен той върна жеста на Гешев за това, че Гешев не го преследва за документ с невярно съдържание…“

Както вече беше казано главният прокурор не осъществява действия срещу конкретни лица и не инициира реализиране на наказателна отговорност.

  1. 27 март 2022 г. Надежда Йорданова – министър на правосъдието: “…Няма война с прокуратурата, има правова държава…“

В тази насока е излишно да се коментират КРБ и законите на страната, достатъчно е да бъде посочено изказването от 19 декември 2021 г. на правосъдния министър г-жа Йорданова, а именно: „… Спрямо Гешев е в ход целият възможен арсенал за реакция, с който разполагат изпълнителната власт и Народното събрание. …“.

49
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
кой продаде прокурорския изпит през 2006г?
кой продаде прокурорския изпит през 2006г?
30 март 2022 8:03
Гост

До къде стигна разследването от 2006 за търговията с казуси на прокурорския конкурс за младши прокурори?

Накратко-кой продаде казусите, и те стигнаха до вестник монитор, в деня на изпита?

Същия въпрос и за 2015г-кой продаде казусите за прокурорсия конкурс, дотам,че преписвачът демонстративно преписваше, че дори квесторите реагираха накрая?

Два пъти доказано прокурорския конкурс беше продаден, тоест да смятаме,че трети път не се е случвало?

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 21:38
Гост

Пиронева не я познавам, но Филипова и Сарафов допреди няколко години имаха авторитет на разумни хора и добри юристи. Откакто решиха да слугуват на Каскета имам чувството, че попиха от неговата глупост и много свалиха нивото. Сега се държат като абсолютни тъпанари.

Сарафов едно от джуджета
Сарафов едно от джуджета
29 март 2022 22:33
Гост

Сарафов и „ниво“ са две несъвместими понятия.
За морал и достойнство няма смисъл да коментираме.
Този човек трябва да бъде разследван заради ежеседмичните си посещения с ресторант „Седемте джуджета“.
Да отговори какво е правил там, какви заповеди е получавал,от кого ги е получавал и какви материални облаги е получавал от това.
Време е и разследващите медии да се заемат с тази въпрос.
Аман от стари номенклатури във властта.
Да кога ще ги търпим такива?!?!?!!!!!

Адвокат
Адвокат
29 март 2022 16:58
Гост

Този елемент в дясно, прокурор ли е?
Много страшно и безцеремонно гледа….
Пък погледа му един такъв,хем глупав,хем нагъл…

27 /двадесет и седем/ минути
27 /двадесет и седем/ минути
29 март 2022 16:08
Гост

27 /двадесет и седем/ минути е продължило четенето на „есето“ на това, което имаме като ръководство на прокуратурата, според „Сега“. 27 /двадесет и седем/ минути…

адвокат от САК
адвокат от САК
29 март 2022 15:58
Гост

Като бг.гражданка и български избирател, не мога да понасям просто киро, считам, че той руши българската държавност, но тук спецпрокуратурата е изключително права- Разследват депутатката Елена Гунчева за престъпление срещу Републиката Нейн пост във Фейсбук бе разтълкуван като призив за атака с оръжие срещу премиера 29 март 2022 15:28 В Специализирана прокуратура е започнала проверка срещу депутатът от „Възраждане“ Елена Гунчева, става ясно от съобщение на обвинението. От там посочват, че при тях са постъпили сигнали от граждани, в които се излагат твърдения, че български народен представител с инициали Е. Г. евентуално е извършил престъпление по Глава първа от Наказателния… Покажи целия коментар »

колега
колега
29 март 2022 15:44
Гост

Само така! Браво на прокуратурата, че най-сетне взе правилни мерки! Не може аз да мисля за всяко едно свое изречение във ФБ как би се възприело, би ли обидило, би ли нанесло вреди и пр, а хора на длъжност в изпълнителната власт просто така да си говорят безотговорно.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 15:52
Гост

Разликата е, че на изпълнителната власт изобщо не и дреме…на законодателната пък още по-малко…

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 21:41
Гост

Пиши си спокойно г-н Дани Кирилов. Бойко вече не ти е началник. Няма от какво да се притесняваш.

адвокат от САК
адвокат от САК
29 март 2022 15:35
Гост

Кажете, колеги- юристи, кажете- колко пъти всеки един, поотделно, е гласувал 100 процента кредит на доверие на един политик- който и да е бил той- без да проверите дали РЕАЛНО на този човек може да му се има доверие и дали има индиции/ индикации, че изобщо може да свърши нещо в политиката, и колко пъти сте рискували да дадете на 100 процента вашето лично човешко и юридическо доверие, на непроверен субект, още повече- политик;D

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 16:02
Гост

Надали има политик на този свят, който да не е лъгал и негов симпатизант, който да не е бил излъган. Лошото е когато някой служител на Темида лъже и в частност не само не наказва престъпниците, но дори ги прикрива.

адвокат от САК
адвокат от САК
29 март 2022 15:26
Гост

А такааа- да си дойдем на думата;0 Та- какво казвате политическите симпатизанти за политиците- че без никакви доказателства, годни за съд и събрани по законосъобразен начин, в качеството си на граждани, трябвало да им гласуваме 100 процента кредит на доверие- особено на избори, само защото били “43 годишни, семейни, с две деца, владеят руски и английски, моля, гласувайте за тях с бюлетина номер …“ ;D Политиците са професионални лъжци- светла ли ви най- накрая тази червена лампичка или сте албански реотан все още;0

Виктор :)
Виктор :)
29 март 2022 15:14
Гост

А, Деси Пиронева. Беше ми асистент по криминалистика в ЮФ на СУ. Вечно закъсняваше за упражнения, не че бях много редовен, ама и тя не беше, даже пропускаше часове без обяснения. Скукотия

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 14:50
Гост

Пирончето кове яко канадско-американската гмеж.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 14:57
Гост

Жени Пръскачката обаче не кове, а направо кърти с правната конструкция „Държавен преврат чрез хакване на поливните пръскачки пред парламента“! Каскетното ведомство е новото министерство на истината!

----
----
03 април 2022 7:16
Гост

Слугува Пирончето. Не може да откаже указанията на Гешев заради това, че я е сложил на място, за което тя няма качества. 27 минути слава – снимане на написаното и.

Георги Близнашки
Георги Близнашки
29 март 2022 14:48
Гост

Партията на Кирил Петков сериозно руши конституционалистичния призив за разделение на властите. Киро да си ходи в Канада!

Символно
Символно
29 март 2022 14:40
Гост

Днес и Пееф се оплакал, че го клеветили с неистини. Следващия път направо заедно да се изправят и оплакват пред медиите. Може и Бойко да викнат.

колега
колега
29 март 2022 15:47
Гост

Ааа, лелята от Стандарт да му мисли. И да покани да публикува статии на оня бивш асистент с присъдите

Георги Велков
Георги Велков
29 март 2022 14:21
Гост

Първо, тези на снимката трябва да бъдат смачкани като хлебарки, или застреляни, или каквотото се сетите подобно. Системата е такава, избор межу архинегодници и обикновени негодници. А всички останали слуги са под тях, не се намери един, който дори да се обади. Разформироване, поне на първо време.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 14:51
Гост

duai supata, Valkov

plebs
plebs
29 март 2022 14:10
Гост

„18 март 2022 г. Асен Василев, зам.-министър председател на еврофондовете и министър на финансите: „Най-накрая се действа по сигнала на Божков и щетите от 556 милиона лева в бюджета“ Коментар на прокуратурата: Докладът на АДФИ от миналата година повтаря констатациите на доклада от 2020 г., възложен от прокурор от Специализираната прокуратура, а не от министър Василев, който е послужил в разследването срещу Васил Божков. Преди две години, през 2020 г. е получен сигнал от Васил Божков и са проверени всичките му твърдения в цялост по досъдебното производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура. По искане на наблюдаващ досъдебното производство прокурор, Специализирания наказателен… Покажи целия коментар »

plebs
plebs
29 март 2022 14:13
Гост

За разлика от Цветан Василев, Божков не е посочил адвокат за защитата му, което препятства нормален процес срещу него. За Мустака пък съдиите измислиха обвинителния акт да се чете в зала…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 14:07
Гост

Браво!

БАН
БАН
29 март 2022 13:46
Гост

В новия разговорник на жаргонния бългаски език има нова фраза – „Лъжа като дърт каскет“.

Срамът има имена!
Срамът има имена!
29 март 2022 13:42
Гост

Какъв трябва да си, за да бъдеш заместник на главната подлога на мафията тук?

Вярващ в общото правосъдие
Вярващ в общото правосъдие
29 март 2022 13:43
Гост

КОЗА !

Министерство на истината
Министерство на истината
29 март 2022 13:26
Гост

Прокуратурата откога е станала Министерство на истината? И нямат ли друга работа трима заместник главни прокурори, един от тях да чете от листче, а двама да стърчат като свещи през цялото време. Кому са нужни тези пошлости?!?

Нулева Толеранция към Куролацията
Нулева Толеранция към Куролацията
29 март 2022 13:32
Гост

Ами откакто кака Надка от лафката в разградската админситрация, шкембезаконотворецът Ристе и просто Киро са подели кампания да обяснявят кои са „правилните“ решения на съдиите и прокурорите, и си навират големия нос (специално за Ристе Бойкикиев става дума) в делата им. И аз на свой ред да питам, няма ли си изпълнителанта власт достатъчно кризи, с които да се занимава?

ГКирилов
ГКирилов
29 март 2022 14:10
Гост

Написано, тя го срича…

ГКирилов
ГКирилов
29 март 2022 13:17
Гост

Гърча е голям, значи сме на прав път българи!

Димитър
Димитър
29 март 2022 13:09
Гост

Само 15 лъжливи изказвания на политици!

Фики
Фики
29 март 2022 13:11
Гост

Та те лъжат на поразия ежеминутно.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 14:02
Гост

И лъжите им дори са синхронизирани с тези на прикриватурата. ОПГ „Каскет и Тиква“.

Иванов
Иванов
29 март 2022 13:05
Гост

Абе, пародия на държава сме. А тези са пародия на прокурори.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 13:04
Гост

Биков харесва това. Лъчо Мозъка също. Техния крал слънце им е обещал, че няма да ги закачат. Както и Рашидов и всички нелепици, които бяха министри. Имаме си прокуратура и Гешев. Няма проблеми.

Дичо
Дичо
29 март 2022 13:18
Гост

То с такава прокуратура е по- добре да нвмаме такава.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 13:04
Гост

Явно прокуратурата се ползва за да отвлича вниманието от напъните на Радев и Петков, а и на Рашков да вкарат в затвора корумпирани политици.

Филип
Филип
29 март 2022 13:21
Гост

Именно за това си имаме поръчкова прикриватура.

Нулева Толеранция към Куролацията
Нулева Толеранция към Куролацията
29 март 2022 13:33
Гост

Знаех си, че смешката за „прикриватурата“ е тук някъде. Сега остава някой а каже само че Гешев е „позор“ и реформата ще е пълна.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 14:04
Гост

То никак не е смешно, а че Гешев е позор го знаят всички и нямаше нужда да го споменавате.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 13:03
Гост

Честно разследване срещу съмненията за престъпления от страна на Борисов, Горанов и останалите няма да се проведе, но ще се крием зад закони и точки и алиней. Това сега е размиване на нещата.

Дичо
Дичо
29 март 2022 13:23
Гост

Поредният прах в очите.

Танев
Танев
29 март 2022 13:02
Гост

На вас и в лицата да ви натикат върховенството на закона и независимостта на съдебната власт, пак няма да ги разпознаете.

Шанковски
Шанковски
29 март 2022 13:02
Гост

Докато не се смени цялото ВСС и от там Гешев, няма как да има обективно правосъдие. Нищо, че тия сладури ми говорят за „тях системно се нарушават принципите на върховенството на закона и независимостта на съдебната власт.“

Арнаут
Арнаут
29 март 2022 13:01
Гост

Все по-ясно става. Родната прокуратурта е корумпирана и е подлога на ГЕРБ.

Чепков
Чепков
29 март 2022 13:01
Гост

Аз да питам, че ми стана любопитно. Ако до тук се говори само за някакви хипотетични престъпления от страна на ГЕРБ, то какво се случи с онези 70 милиона от магистралата? Там онези двама братя ли последно са престъпниците? Те сами са си решили да ги крадат, Влади Горанов и Бойко Борисов нямат нищо общо, нали? Защото сякаш там няма догадки, а конкретно и доказано престъпление, от което е важно да се оправдае Бойко Борисов де.

Облена
Облена
29 март 2022 13:00
Гост

Понеже в България не се гласува на избори на база на факти, на база на идеи, на база на обсъждането и защитаването на тези идеи, а се гласува от „умния“ българин на база на цирк и на омаскаряване и на принципа който най-малко е омаскарен той е най-читав да ме управлява. Понеже се случва всичко това, логично сега прокуратурата няма да повдига обвинения на ГЕРБ и Борисов, но ще направи точно това с Петков, Йорданова, Рашков и който се сетиш. Те са престъпниците, защото говорят, а онези с крадените милиони не са престъпници.

Марионетките
Марионетките
29 март 2022 12:58
Гост

Нагли, нагли до мозъка на костите си