Сигнал до главния прокурор с искане за проверка на начина, по който са придобити имотите от министъра на туризма Николина Ангелкова внесоха представители на НФСБ.

Появи се информация и за имоти, придобити под пазарната стойност, от министъра на туризма Николина Ангелкова. В тази връзка ние, депутатите от НФСБ, без Валери Симеонов, който впоследствие разбра за тази инициатива, се обърнахме със сигнал до главния прокурор с искане да бъде извършена проверка за това как са придобити тези имоти, дали има съответствие или несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти„, съобщи днес заместник-председателят на партията Борис Ячев.

По думите му НФСБ подкрепя казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да се прилагат еднакви стандарти към всички представители на публичната власт. „Една подобна проверка би могла да оневини този, който е проверяван, ако се окаже, че няма законови нарушения“, каза още Ячев.

Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви в кулоарите на парламента, че би било добре премиерът „да си огледа внимателно министрите“, защото и там имало такива с имоти, придобити изгодно. Симеонов обясни, че говори за имот в София, „Овча купел“, с площ от 142 кв. метра, купен за 61 000 лв. Лидерът на НФСБ не спомена името на министъра. Но по-късно стана ясно, че визира Николина Ангелкова.

По това време тя беше на посещение в Мадрид. Върна се вчера и още на летището показа нотариалния акт на апартамента като обясни, че той е купен в груб строеж през 2008 г. за 75 000 лева от родителите ѝ, които впоследствие са ѝ го дарили. Ангелкова каза още, че всички данъци са платени и че към онзи момент е работила в частния сектор. Освен това, не можела да си обясни внушението и опитите да бъде намесена в т.нар. афера „Апартаментгейт“, както и защо винаги в началото на летния туристически сезон Валери Симеонов проявява силни чувства към нея.

Днес лидерът на НФСБ продължи с коментарите по темата като каза, че премиерът трябва да реши дали да поиска оставката на Николина Ангелкова, или да я причисли към групата на любимките си.

Самата Ангелкова заяви, че ще постъпи така, както реши Бойко Борисов.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Валери за прокурор
Валери за прокурор
08 април 2019 16:12
Гост

Валери Симеонов явно вече окончателно е скъсал с ГЕРБ и обединените патреоти скоро ще се разпаднат напълно. Добре, ама по-важното е от къде тоз човек има повече информация от всички служби в страната? Или те спят или прикриват и не им дреме.

Съвпадение
Съвпадение
05 април 2019 14:24
Гост

Дали Валери Симеонов съвсем безпристрастно винаги в началото на летния туристически сезон проявява силни чувства към Николина Ангелкова?

Анонимен
Анонимен
05 април 2019 14:07
Гост

Цацаров много се засили с тези проверки.

Анонимен
Анонимен
05 април 2019 14:37
Гост

Това вече ми изглежда като кампания за чистене на имиджи.