От всички снимки една е най-тревожна и най-смущаваща за мен – тази със спящия Бойко Борисов. Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. То означава риск за живота на министър-председателя. Това заяви президентът Румен Радев в първи коментар за разпространените вчера снимки от спалнята на премиера, на които освен него се виждат и чекмеджета пълни с пачки от 500 евро, златни кюлчета, пистолет.

Вчера Борисов също коментира снимките, които изтекоха след огласяването на запис, в който човек с неговия глас, използвайки груб и циничен език, разпорежда различни неща, включително да се удари шефът на кандидат-купувача на ЧЕЗ „Еврохолд“. В над 40 минутната си пресконференция премиерът дори заяви, че президентът го следи с дрон. „Президентът се готви да ни направи лоши неща. Той мина границите и си позволява да вдига дрон и да ме снима. Докарва ми го пред терасата пред входа. И като кажа на охраната, че ще сваля този дрон, той, бжжжжжж, го прибира. Аз лично казвам, че той ме следи с дрон“, заяви Борисов.

„Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги пълни с пачки. В момента има един сценарий да се отклони вниманието от най-големият въпрос – дали тези снимки са постановка и дали записът е монтаж“, заяви Румен Радев.

А на настояванията на медиите да каже дали има дрон, отговори така: „Не мога да тълкувам всичко изречено от Борисов, защото за разлика от него моята фантазия все пак има някакъв предел. Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове“.

Радев каза, че още щом са му показали снимките е изпратил ръководството на Националната служба за охрана (НСО) при Борисов и екипа му, за да „изчистят всички рискове“.

„Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО. Хората там не го заслужават. Това са професионалисти с висок морал, а екипите, които охраняват президента, премиера и председателя на Народното събрание са готвени да защитават охраняваните, а не да ги дискредитират“, каза държавният глава.

Но подчерта и друго – НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях. „Всякакви версии са възможни, но лично за НСО аз не вярвам, но не е лошо премиерът да си направи преценка на кръга от свои познати“, заяви Румен Радев.

20
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
advokat
advokat
20 юни 2020 11:53
Гост

Това е кралска интрига – подобно на Корона – вируса – като видяха, че Китай празнува 75 години социализъм и имаше искрени интервюта на пенсионери – което казаха, че са добре живели, посрещнали са старостта нахранени и подслонени, после Хуайвей – после цялостният икономически възход, от едно изтървано и от Тръмп звено (отдел) на ЦРУ (мислите ли, че са балъци там – Афганистан, Панама, доста са примерите), правят така, че Китай да бъде сочен за виновник, не им пука на САЩ – колко техни ще загинат, да сте чули за починал милионер, не – както и в кулите близнаци –… Покажи целия коментар »

неутрален
неутрален
19 юни 2020 10:23
Гост

Аз не съм фен на Бойко, но тоя Радев и той е много прост и нагъл. Как само го заплашва с убийство публично!

„Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО. Хората там не го заслужават. Това са професионалисти с висок морал“
Нима? Преди седмица арестуваха един за убийство, да напомня..

Анонимен
Анонимен
18 юни 2020 11:44
Гост

Трагедия. Нахлуха в личното пространство на Борисов.

мутролог
мутролог
18 юни 2020 12:07
Гост

Полагащото му се пространство е това в килията където излежава своята присъда бай Ставри. Трагедията е в това, че каскетурата не си върши работата.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2020 11:43
Гост

Глупости! Радев не може да се излага така. Бойко страда от фобии.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2020 11:40
Гост

Интересно наистина дали тези снимки са постановка?

Анонимен
Анонимен
18 юни 2020 11:41
Гост

Всичко е възможно. Има такива програми, че въобще не си личи да не е истинска снимката.

Ma[kolar
Ma[kolar
18 юни 2020 11:39
Гост

Пълна простотия. Не вярвам да има конспирация против Буда

Анонимен
Анонимен
18 юни 2020 11:45
Гост

Предизборни фантасмагории.

Харалампи
Харалампи
18 юни 2020 11:39
Гост

Бабини дивитини са тия неща, ма ней се.

Пепо
Пепо
18 юни 2020 11:38
Гост

Тия глупости само по България може да ги има…

Zeta
Zeta
18 юни 2020 11:39
Гост

Да, защото само в България се краде толкова

Цветков
Цветков
18 юни 2020 11:38
Гост

Аз няма да се изненадам и сами от ГЕРБ да си правят тия глупости. Кой ще иде да го снима как спи. С дрон? ЩЕ го снима някой приближен. Така ще може после да се изкара мъченик и как има опасност за живота, защото е разкарал олигарсите видиш ли. И мафията

Клементина
Клементина
18 юни 2020 11:37
Гост

НЕ е изненада, че има врагове Борисов, но не вярвам да го ликвидира някой

наблюдател
наблюдател
18 юни 2020 12:12
Гост

Вярвам, че ще погребем поредния политически труп ! Въпросът не е дали, а кога.

Spiro
Spiro
18 юни 2020 11:37
Гост

Имаше зависимости. Първо махна Цветанов, а той му изгради партията с демагогия и създаване на структори. После се разбишка с Божков, с когото си деляха една пура

Мавродиева
Мавродиева
18 юни 2020 11:36
Гост

Бе не вярвам да го убие някой бе. Айде стига

Лучо
Лучо
18 юни 2020 11:36
Гост

еми така ще е. Като се разбута с Божков

Анонимен
Анонимен
18 юни 2020 11:39
Гост

Този яко дърпа конците даже и от чужбина.

хараланчо
хараланчо
18 юни 2020 12:15
Гост

Така става когато някой дебилен народ се откаже да дърпа конците на политиците.